Oostzaan – Zaterdag stond voor de Oostzaanse volleybalsters de belangrijke wedstrijd tegen Zaanstad op het programma. De eerste ontmoeting in deze streekderby wist Compaen in december verrassend met 1-3 te winnen. Door eenzelfde resultaat in deze tweede ontmoeting zou Compaen het verblijf in de tweede divisie bijna in veilige haven hebben geloodst.
Vanaf het begin in de eerste set bleek al snel, dat een op revanche belust Zaanstad niet naar Oostzaan was gekomen om cadeautjes weg te geven. Een enthousiast spelend Zaanstad weet vanaf de eerste opslag de verdediging van Compaen onder druk te zetten en bij 12-17 afstand te nemen. Door enkele moeilijke opslagseries weet Compaen bij 16-18 de tegenstander nog te naderen. Een op alle fronten sterker Zaanstad maakt dan aan alle illusies van het thuispubliek een eind door de set met 17-25 winnend af te sluiten.

In de tweede set een zelfde spelbeeld. Tot 11-12 kan Compaen nog volgen, waarna de fouten zich zowel aanvallend als verdedigend weer opstapelen. Deze setwinst gaat dan ook terecht met dezelfde cijfers (17-25) naar de bezoekers.
Na enkele wissels lijkt het tij zich in de derde set te keren. De servedruk wordt opgevoerd en als halverwege deze set de libero bij Zaanstad geblesseerd het strijdperk moet verlaten, gloort er hoop aan de horizon voor de thuisploeg. Bij 16-16 staan beide teams nog op gelijke hoogte. Zaanstad is echter niet van plan in het zicht van de veilige haven deze derde setwinst te laten varen. Een ongeconcentreerd Compaen heeft duidelijk moeite met de spanning om te gaan, waardoor de fouten zich weer opstapelen en ook deze derde set uiteindelijk nog met ruim verschil verloren gaat (18-25).

In de laatste set blijkt al gauw, dat de bezoekers hun meeste kruit hebben verschoten. Bij Compaen is de spanning weggevallen en blijkt, dat er nog voldoende krachten over zijn, om de bezoekers onder druk te zetten. De Zaandammers worden met 25-12 weggespeeld, waardoor Compaen in de strijd voor behoud in de tweede divisie nog een belangrijk puntje aan boord weet te houden.

Het gevaar voor rechtstreekse degradatie is voorbij. Degradatiewedstrijden liggen echter nog steeds op de loer. Met nog twee wedstrijden te gaan, zijn Utrecht en Visade/Voorburg medekandidaat voor deze minder aantrekkelijke tiende plaats. De allerlaatste wedstrijd op zaterdag 21 april in de Oostzaanse sporthal tegen Visade/Voorburg zou wel eens beslissend kunnen zijn!

Comments are closed.

Laatste Nieuws
Nieuwscategorie├źn
Archief