Mede in de wetenschap dat Fortius tot dusver nog maar één thuiswedstrijd had verloren, was de verwachting dat OSV het in De Meer niet gemakkelijk zou krijgen. Reeds in de eerste minuten leken de bange voorgevoelens al bewaarheid te worden. Maar in de derde minuut stond de paal een doelpunt van Fortius in de weg.
De Grootboys leken zich snel van de schrik te herstellen en soms met oogstrelend voetbal werd het doel van de tegenstander opgezocht.

Een goede eerste helft
De schrik binnen de gelederen van OSV was dus maar van korte duur. Want al de achtste minuut leek Michael Bien OSV op voorsprong te zetten, maar ook zijn bekeken inzet landde op de paal.
Twee minuten later was het toch raak. Jermaine Jeulink zette op links twee spelers op het verkeerde been om vervolgens van ruim buiten het strafschopgebied de bal met een mooie curve ongrijpbaar voor de Fortius-doelman in de kruising te krullen.
Een half uur later lag ook nummer twee in het Fortius-net. Goed doorzetten van Mitchel Bijvoet stelde Benno de Vries in staat de voorsprong te verdubbelen. Benno deed wat van hem verwacht werd (0-2).
Bij Fortius leken toen al een aantal spelers het geloof in een goede afloop te hebben verloren, terwijl anderen vooral met praten tegen de scheidsrechter en de tegenstanders de bakens probeerden te verzetten.
OSV bleef voorlopig bij vlagen goed combinerend voetballen maar een derde doelpunt wilde voor rust niet meer vallen.
Toen OSV enkele minuten voor rust een vrijetrap mocht nemen op het randje van de zestien ontstond er wat onderlinge duw- en trekwerk wat de scheidrechter van dienst deed besluiten de wedstrijd voor enige tijd te staken. Nadat de referee zijn plaats in het veld weer had ingenomen kon er weer gespeeld worden zonder dat dat voor rust nog verandering in de stand bracht.

Een veel mindere tweede helft
Na rust leek er een timide OSV uit de kleedkamer gekomen. De wedstrijd werd steeds minder het aankijken waard en bovendien leek Fortius steeds meer grip op het spel te krijgen.
Voorafgaande door een aantal hoekschoppen voor zijn heiligdom hoefde keeper Dave Leunk pas een kwartier na rust voor het eerste echt handelend op te treden. Hij deed dat met verve en hield zodoende Fortius nog even op afstand.
De keeper van Fortius voorkwam op zijn beurt met een katachtige redding dat de bal na een mooie inzet van Nicky Roele in de kruising verdween.
Toch lukte het Fortius met nog 10 minuten te spelen de aansluittreffer te realiseren. De bal werd uit een hoekschop voor het doel gebracht waar deze wat merkwaardig stuiterde op het zo genaamd kunstgrasveld dat die naam niet verdient. Een speler van Fortius had het eerste door wat er gebeurde en tikte de bal in het OSV-doel.
Wat beide partijen daarna ook nog probeerden, het leverde geen doelpunt mee op!

Er gloort mooi licht aan het einde van de tunnel
Met het vorderen van de competitie begint het er steeds meer op te lijken dat het elftal op weg is naar een mooi slot. Zondag a.s. wacht een tegenstander die met grootse plannen aan de competitie is begonnen maar er niet in lijkt te slagen deze waar te maken. Toch zal het de Grootboys moeite kosten ook het komende weekend het ongeslagen thuisrecord overeind te houden.

Opstelling OSV:
Dave Leunk, Jordy van Beek, Mink Terpstra (Max Budde), Nick Spaargaren, Rachid el Khalki, Roy Smi, Michael Bien, Nicky Roele, Jermaine Jeulink, Mitchel Bijvoet (Marciano Nonneman), Benno de Vries (Danny Egstorf).

Comments are closed.

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief