Oostzaan – HSV is zondagmiddag kansloos ten onder gegaan tegen een oppermachtig OFC. Ondanks het soms heftige HSV-verweer denderde OFC over de tegenstander heen. De eindstand 7-0. OFC kon ook eigenlijk niet anders, want er is een kaper op de kust die ook zijn vlag wil planten op het kampioenseiland. Purmerend heet die kaper, maar dat team liet het zondag toch mooi even afweten tegen ZTS. Meer dan een gelijkspel zat er niet in. Daar zijn ‘the Ilguys’ (what’s in a name) zeer content mee. Vijf punt los. Een nieuwe runner up: Zaandijk. Daar moeten de Oostzaners nog even voor oppassen.

Jaap de Vries klonk ontspannen: “OFC behaalde een 7-0 overwinning in een eenzijdige wedstrijd, waarin OFC gedurende de hele wedstrijd veel en veel sterker was.” Bij rust was het maar 2-0. Pas in de vijfentwintigste minuut wist OFC een gat in de HSV-verdediging te vinden. Rachid el Yaghmouri maakte de eerste treffer. Hij scoorde de tweede in de 43 minuut. “De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld”, zegt De Vries. “HSV had niet veel in te brengen. OFC speelde zijn beproefde aanvalsspel met goeie combinaties, wel met een wat te laag tempo.”

Amper na de hervatting wist Rachid opnieuw de bal in het HSV-net te jagen. “De weerstand bij HSV was toen helemaal gebroken. OFC kreeg alle ruimte van de tegenstander om aanvallend voetbal te spelen.” Jonathan Richard maakte de 4-0, Rachid had ook nog een goal op de slof (5-0).” Toen werd wisselspeler Joey Kooij in het veld gebracht die bij het eerste balcontact meteen het HSV-net vond: 6-0. Er was toen nog 15 minuten te spelen. OFC leek het wel genoeg te vinden en ging over op wat ‘show-voetbal’, zoals De Vries dat noemt. Toch moest er nog één doelpuntje vallen. De voorzet van Valentijn Puttileihalat kwam bij Rachid die zijn inzet op de goal door de HSV-keeper gekeerd zag. In de rebound scoorde Valentijn met een halve omhaal een prachtige 7-0.
Daarna werden nog twee doelpunten door de scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel.

Volgende week moet OFC spelen tegen Purmerend. Het devies is ‘blijven winnen’.

4 Responses to “OFC schoffelt HSV onder het kunstgras: 7-0”

 • Siem:

  Hallo Redactie, dat gaat de gemeente weer een hoop geld kosten om de spelers er onder vandaan te halen, en het gras weer een bietje gnap neer te leggen

 • Redactie Beeld van een Dorp:

  Ach, Siem, het wordt hooguit een beetje heuvelig in Oostzaan. Misschien een inkomsten mogelijkheid voor het Twiske. Een golfcourt met 18 holes.

 • Siem:

  Beste Redactie, Als ik het goed lees en begrijp is men van plan om een golfcourt te maken op het OFC terrein?
  Voor betere inkomsten?

 • Redactie Beeld van een Dorp:

  Wij betwijfelen dat ten zeerste. Een golfcourt zou natuurlijk wel wat zijn voor ‘t Twiske! Hole 1 bij het Paviljoen en Hole 18 bij de nieuwe jachthaven. “Zag kaerel, nu eerst een borrel! Jij trakteert!”

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief