De volleyballers van Compaen zullen in mineur onder de kerstboom verblijven. De Oostzaners leden in de donkere dagen voor de tweede keer een maximale nederlaag van 4-0. Het jaar 2011 gaat zo door verliespartijen tegen Dio/Bedum en Bas Autowas (afgelopen zaterdag) als een nachtkaars uit.

Het kostte de ploeg uit Zwolle nauwelijks moeite om de waxinelichtjes uit te blazen. Het vuur is er namelijk een beetje uit bij Compaen. Zonder Marvin Andringa en Lars de Boer blijven slechts waakvlammetjes over.

Killers aan het net moeten dan met een lantaarntje gezocht worden. Bovendien lopen nogal wat spelers in deze decembermaand op hun laatste benen. Er zijn verschillende volleyballers met pijntjes, waardoor zij niet hun vorm kunnen halen.

Het tussentijdse vertrek van Koen van de Velde en Erik Mulder maakt de wisselmogelijkheden voor coach Sandor Rieuwers uitermate beperkt. Mede door de smalle selectie kon Daniél Homburg zijn opwachting maken. Hij was een van de weinige lichtpuntjes afgelopen zaterdag in Zwolle. Het was te weinig om de thuisploeg te kunnen verontrusten.

Compaen sluit het jaar af met een zevende plaats met 21 punten uit negen duels. In de eerste divisie A ligt alles nog open, alleen Longa’59 valt onderin iets uit de toon.

Coach Rieuwers hoopt nog steeds op een derde plaats in de rangschikking. Hij zei uit te kijken naar de winterstop. In deze periode kunnen kleine blessures bij zijn spelers genezen. Bij de seizoenshervatting kan hij bovendien weer beschikken over Lars de Boer, die vooral de laatste weken nogal gemist werd.

Compaen hervat de competitie op 12 januari met een thuisduel met Sneek. Dat wordt een weerzien met Erik Mulder en veteraan Patrick Koelemij.

Comments are closed.

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief