Eri Hayase op 100e concert KIOZKOostzaan – Op 17 september start KIOZK haar nieuwe concertseizoen. Een bijzondere start, want het gaat om het honderdste concert dat door KIOZK wordt georganiseerd. Voor deze wel heel bijzondere gelegenheid heeft de organisatie de Japanse pianiste Eri Hayase uitgenodigd. Zij concerteert in de Grote Kerk tezamen met leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Eri Hayase (Tokyo 1974) volgde haar opleiding in haar geboortestad en daarnaast bij Willem Brons in Amsterdam.  Hayase is vaker in de Zaanstreek geweest en heeft onder andere met Chris van Balen (cellist) opgetreden bij Stichting De Muziekkamer.

Tussen KIOZK en het Koninklijk Concertgebouw Orkest is een vriendschapsband ontstaan. Het is niet alleen de bijzondere akoestiek van de Grote Kerk die aantrekkelijk is voor ensembles waarin leden van dit wereldberoemde orkest spelen. Het is ook de kwaliteit van de organisatie die met programmeurs als Kees Voogel in staat is om musici langjarig aan zich te binden. Een voorbeeld daarvan is wel het Combattimento Consort Amsterdam, maar dat is er slechts één.

Het concert op 17 september aanstaande begint om 20.00 uur en biedt een werkelijk prachtig programma.  Er wordt gestart met het Pianotrio in D gr. No.1 opus 49 van Felix Mendelssohn Bartholdy. Daarna wordt het sextet voor viool, hobo, cello, clarinet, fagot en piano van Claude Debussy gespeeld. Van Wolfgang Amadeus Mozart is ook een stuk op het programma gezet, te weten  het Kwintet voor blazers en piano in Es.

Afgelopen seizoen heeft KIOZK ruimte ingebouwd voor laureaten van het Jan Pasveer Ensembleconcours. Dat gebeurt nu ook weer. Dit keer treedt het Nieuw Zaans Klarinet Kwartet op. Zij spelen muziek van Albinoni en Piazzola.

Kaartverkoop is inmiddels gestart. Reserveren is het handigst via de website:www.kiozk.nl

Beeldende Kunst
KIOZK (Kunst in de Oostzaanse Kerk) heeft niet alleen muziek op het programma staan. Er wordt vrijwel altijd ook een kunstenaar de gelegenheid geboden om zijn of haar kunst te exposeren. Tijdens het 100ste concert is dat de bekende Oostzaanse kunstenaar Rob Riemersma. In de pauze van het concert is er alle gelegenheid om zijn keramiek te bewonderen.

Comments are closed.

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief