Het 10-jarig bestaan van het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten was de reden voor Sportservice Noord-Holland om een informatieve en sportieve bijeenkomst te organiseren. De bijeenkomst in Sporthal de Opperdam te Volendam, werd zeer goed bezocht. Van bijna alle gemeenten waren de ambtenaar en/of wethouder met de portefeuille sport, aanwezig. Tijdens de bijeenkomst werden veel voorbeelden gegeven over de wijze waarop het samenwerkingsverband in de regio gezicht heeft gekregen, en er werd gesproken over de aanpak in de toekomst. De ochtend werd afgesloten door een verkorte uitvoering van (S)Cool on Wheels. Het is één van de provinciale voorlichtingsprojecten die Sportservice Noord-Holland aanbiedt. (S)Cool on Wheels is een project waarbij kinderen uit groep 7 en 8 of van de middelbare school kennis maken met mensen met een lichamelijke beperking. Een project dat gedraaid wordt door vrijwilligers. Iedere vrijwilliger heeft zijn eigen verhaal over het leven met zijn of haar beperking. Het project wordt altijd afgesloten met sport in de praktijk o.a. een clinic rolstoelbasketbal, zo ook door de wethouders en ambtenaren.

Het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten tussen zeven van de negen gemeenten uit Zaanstreek/Waterland heeft tot doel het aangepast sporten op de kaart te zetten en te houden. En dat is sinds de oprichting, nu ruim 10 jaar geleden, zeker gelukt. Inmiddels worden er 92 sportactiviteiten aangeboden die open staan voor mensen met een verstandelijke- lichamelijke, auditieve of visuele beperking of chronische aandoening. Zo is er goalball, elektrisch rolstoelhockey, rolstoelbasketbal, G- atletiek en –voetbal en veel meer. De regiomedewerker aangepast sporten voert het Samenwerkingsverband uit. Zij adviseert niet alleen mensen die willen sporten, maar biedt ook hulp aan verenigingen met een bestaand of potentieel sportaanbod.

Lachende gezichten en een geconcentreerde blik bij de ambtenaren en wethouders bij het uitvoeren van de opdrachten. Een estafetterace in een rolstoel of  vanuit de rolstoel met een basketbal proberen te scoren in de basket. Maar vooral een stukje bewustwording van de moeilijkheden én mogelijkheden van het sporten met een beperking. Al met al een succesvolle bijeenkomst.

Het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten tussen zeven van de negen gemeenten uit Zaanstreek/Waterland heeft tot doel het aangepast sporten op de kaart te zetten en te houden. En dat is sinds de oprichting, nu ruim 10 jaar geleden, zeker gelukt. Inmiddels worden er 92 sportactiviteiten aangeboden die open staan voor mensen met een verstandelijke- lichamelijke, auditieve of visuele beperking of chronische aandoening. Zo is er goalball, elektrisch rolstoelhockey, rolstoelbasketbal, G- atletiek en –voetbal en veel meer. De regiomedewerker aangepast sporten voert het Samenwerkingsverband uit. Zij adviseert niet alleen mensen die willen sporten, maar biedt ook hulp aan verenigingen met een bestaand of potentieel sportaanbod.


Lachende gezichten en een geconcentreerde blik bij de ambtenaren en wethouders bij het uitvoeren van de opdrachten. Een estafetterace in een rolstoel of  vanuit de rolstoel met een basketbal proberen te scoren in de basket. Maar vooral een stukje bewustwording van de moeilijkheden én mogelijkheden van het sporten met een beperking. Al met al een succesvolle bijeenkomst.

Heeft u vragen met betrekking tot aangepast sporten? Bezoekt u dan de website www.aangepastsporten.info of neemt u contact op met de regiomedewerker Judith Stroo, tel: 075 653 99 71 of jstroo@sportservicezaanstad.nl.

Comments are closed.

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief