Wat er ook gebeurt, wethouder Casper Stevens weigert te verhuizen naar Oostzaan. Dat bleek gisteravond tijdens de informatieve ronde in het gemeentehuis. Op de agenda stond de verlenging van de ontheffing op het ingezetenschap wethouders. Stevens, die in Amstelveen woont, kreeg vorig jaar de ontheffing bij aantreden als wethouder. Hij maakte toen al duidelijk dat er bijzondere omstandigheden zijn die een verhuizing naar Oostzaan in de weg zitten. Het jaar zit erop en de CDA-wethouder woont nog steeds in Amstelveen. GroenLinkser Arjen Ronner vroeg Stevens wat hij zou gaan doen als de verlenging van de ontheffing er niet kwam. “Ik kom hier niet wonen. Als u die strikte eis stelt is het op 11 april over.” Dan zal Stevens dus aftreden.

GroenLinks, Gemeentebelangen en D66 zaten Stevens flink op de huid. Waaruit blijkt zijn liefde voor het dorp en hoe zit dat nou met de betrokkenheid bij de gemeenschap als Stevens in Amstelveen blijft wonen? Stevens: “Het politieke ambacht op lokaal niveau is het mooiste wat er is. Dat is ook de reden dat ik me, toen ik voor deze post werd gevraagd, niet herkiesbaar stelde voor Provinciale Staten. Dit is een bijzondere gemeente met een eigen identiteit en met een bijzonder volkje.” Stevens wierp de suggestie dat hij geen betrokkenheid zou tonen met het dorp verre van zich:  “Als er bijzondere bijeenkomsten zijn, feesten, concerten, dan kom ik hier naar toe. Het is 25 minuten heen en terug naar Amstelveen. Het is geen enkel probleem om hier te zijn als de gemeenschap dat vraagt.”

Feit blijft wel dat Stevens al 20 jaar met veel plezier in Amstelveen woont, daar ook een sociaal netwerk heeft en nog wat ‘bijbaantjes’. Hij huurt een woning. Zou hij hier een woning moeten huren dan is dat in de vrije sector. Hij kan dan op termijn niet meer in Amstelveen terugvallen op de redelijke huurprijs van zijn huidige woning. Afgezien van dit practische probleem heeft Stevens er ook helemaal geen zin in. “Ik krijg mijn vrouw niet mee naar Oostzaan. Het wordt wel erg eenzaam als ik hier dan woon.” In boerenbedrog heeft de CDA-wethouder ook geen zin. Hij gaf naar aanleiding van een vraag van partijgenoot Teun Flens aan dat hij natuurlijk een woning zou kunnen huren, hier domicilie zou kunnen kiezen om vervolgens aan het eind van de werkdag naar Amstelveen af te reizen.

Hoewel het een beetje ‘off topic’ was stelde Peter Visser (Gemeentebelangen) de wat pesterige vraag wat de CDA-wethouder er nou van vond dat zijn partij geen geschikte Oostzaanse kandidaat heeft kunnen vinden voor de wethouderspost. “Daarover heb ik geen mening”, was de kernachtige reactie van Stevens. In de CDA-raadszetels liepen de gemoederen door de vraag van Visser even hoog op. Jan Ras: “Ik vind dit een ongepaste vraag, zeker vanuit de situatie die Visser zelf heeft meegemaakt (red. Peter Visser was enige tijd wethouder in Landsmeer en woonde toen in Oostzaan).” Ras vond dat Visser de vraag moest intrekken. Visser vond dat hij deze informatieve vraag mocht stellen en dat vond de voorzitter ook.

Het was nog slechts de informatieve ronde. In de politieke ronde worden de zaken afgekaart. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Stevens geen ontheffing krijgt.

Comments are closed.

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief