De 38e editie van het Schoolvolleybaltoernooi voor de Oostzaanse basisscholen is vandaag gewonnen door cbs De Korenaar.  De wisselbeker die het afgelopen jaar door de Noorderschool en de Rietkraag werd gedeeld hoeft nu een jaar niet gepoetst te worden, maar blijft lekker een jaar lang schitteren in de prijzenkast van De Korenaar!

Een spannend toernooi was het waar maarliefst 40 teams aan meededen. De Noorderschool kwam met drie teams, De Rietkraag met 8, De Korenaar bracht 12 teams in het veld en De Kweekvijver zelfs 17. Er werd niet alleen gestreden om de wisselbokaal, ook de leraren kwamen in het veld om het tegen elkaar op te nemen. Hier stond de Lerarencup op het spel.

Aan het eind van het succesvolle en bovendien ook goed bezochte schoolvolleybaltoernooi van Volleybalvereniging Compaen kijkt organisator Ruud Dijst met een goed gevoel terug. Hij heeft prachtig, soms leuk fanatieke, wedstrijden gezien. De groepen 4/5 van de scholen speelden circulatie volleybal. Een uitgekiend volleybalsysteem waarmee de jongste sporters het principe van volleybal krijgen aangeleerd. De wat oudere scholieren spelen volleybal op de niveaus 4 (groepen 6/7) en 5 (groepen 7/8). Het was prachtig om te zien hoe de vaardigheden in het spel ontstaan tussen de verschillende niveaus.

Bij de groepen 8 werd het fanatiekst gespeeld. Het ging om de eer van de school immers. Maar er waren ook volleyballers die stelden dat het helemaal niet om de knikkers ging maar om het spel. Machtig om te horen dat Compaen en de scholen niet alleen bouwen aan goeie volleyballers, maar ook aan een nieuwe generatie diplomaten die rekening houdt met de verliezers. ‘Niet op zere tenen gaan staan, want we moeten binnenkort waarschijnlijk allemaal over dezelfde brug richting hoger onderwijs in Zaanstad.’

Beeldvaneendorp-verslaggever Dré Prijs heeft een hele serie interviews afgenomen.  Alle uitslagen worden hier opgenomen, zodra deze beschikbaar komen van de organisatie.

AUDIO

Je kunt hieronder de interviews beluisteren

Met de jongens van winnende school: De Korenaar. Kort nadat ze de wisselbeker van de burgemeester hebben gekregen:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Met Ruud Dijst, Volleybalvereniging Compaen (wedstrijdleider):

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Eerder op de middag met de meiden van de Rietkraag die net een finalepartij hadden gewonnen:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Eerder op de middag met een jonger jongensteam van De Korenaar dat ook een beker won:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

De Foto’s

Bekijk hier de leukste foto’s van het toernooi 

Zit er een foto bij waar jij op staat, dan mag je die zonder problemen downloaden!

DE EINDUITSLAG SCHOOLVOLLEYBAL

VIDEO

One Response to “Wisselbeker schoolvolleybal naar De Korenaar”

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief