Oostzaan heeft nog strooizout voor één of twee rondjes. Dan is het echt op en is het dorp afhankelijk van de verdeling van het beschikbare zout door het Regionale Zoutloket. “De gemeente heeft de beschikbare zoutvoorraad aangemeld bij het zoutloket”, zegt de heer E.  Jochems (coordinator openbare ruimte). Alle gemeenten hebben dat moeten doen.

We hebben de heer  Jochems natuurlijk gevraagd of Oostzaan wel voldoende zout heeft ingekocht. “Binnen de beperkte capaciteit van de oude gemeentewerf is dat wel het geval”, stelt Jochems. Bij die oude werf is gewoon veel minder opslagruimte dan bij de nieuwe gemeentewerf die in februari in gebruik wordt genomen. Jochems verwacht daarom voor de toekomst een grotere zoutvoorraad te kunnen aanleggen. Dat is natuurlijk mooi, maar het is te hopen dat ook andere gemeenten voldoende inkopen, zodat straks niet het dorp Oostzaan heeft ingekocht voor de regio en dus de dupe wordt van haar eigen ruimere zoutvoorraad. Volgens Jochems wordt het allemaal eerlijk verdeeld. “Hoofdwegen moeten nu eenmaal wel goed begaanbaar blijven, ondermeer voor hulpdiensten. Daar houdt het regionale loket wel rekening mee.”

Nu nog voor één tot twee rondjes zout. “Oostzaan gaat zuinig met de beschikbare zoutvoorraad om. Als het op is gaan we scherp zand op de doorgaande routes strooien om het geheel wat stroever te maken.”  Dat scherp zand krijgen de particuliere nu al als ze naar de gemeentewerf gaan voor zout. Want ook deze voorraad is inmiddels uitgeput.

Comments are closed.

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief