De KunstGreep komt in het Quinnessbook of Records vanwege de grote hoeveelheid ijspegels. Oostzaan wil natuurlijk opvallen en dat doe je met bijzondere kerstversiering. We hadden in de Kerkbuurt al prachtig kerstbomen op zijn kop in de lantaarnpalen. Erg gezellig hoor! Maar dit slaat werkelijk alles. Een ijspegel is nog tot daar aan toe, maar meteen een hele gevel over de volle lengte volhangen is op zijn minst wat ‘overdone’. En ook nog even het hoekje om. Zover je kunt kijken, pegels, pegels, pegels(…). Waarschijnlijk de eerste meevaller voor het nieuwe college in een tijd van bezuinigingen. Advies: graag verzilveren voor de dooi intreedt!

Gelukkig is bij de bouw van de KunstGreep er al rekening mee gehouden. Er moest in het bestek een ijspegel-opvang worden opgenomen. Als daarop was bezuinigd zou zo’n pegel eenmaal op overgewicht met donderend geweld een niets vermoedende voorbijganger voorgoed aan het kerkplein kunnen vastspiezen. Dat kan nu niet, want de bovenverdieping staat een beetje naar achteren, waardoor er een richel is ontstaan. Waarschijnlijk treft een pegel nu niemand.

Nog een paar dagen en de ramen van De KunstGreep zijn helemaal bedekt en kunnen niet meer open. Wie wil dat ook met deze koude?

(de foto’s zijn gemaakt door Dré Prijs)

5 Responses to “Ongetwijfeld mooiste kerstversiering ooit”

 • anne:

  PRACHTIGE FOTO,
  EN OM MET KLAZIEN UUT ZALK TE ZEGGEN PUUR NATUUR.!!!!
  VAN MIJ MAG HET NOG EEN POOSJE ZO HANGEN,

  GROETS ANNE

 • Ina:

  Mooi gezicht, ik dacht eerst dat het van die mooie verlichting was die je bij veel huizen aan de dakgoten ziet hangen.
  Vanmiddag heeft het zonnetje echter huisgehouden onder de pegels en waren ze bijna allemaal weg.

 • Piet Knollema:

  En daar had ik de hele morgen uitzicht op. Ik kan bijna niet wachten tot het dinsdagochtend is. Kijken hoe lang ze dan zijn.
  Overigens vrees ik wel dat een vallende pegel van de richel af kan vallen. Toch maar niet te dicht langs de muur lopen, is mijn advies!

 • Siem Meijn:

  Dré, mooie foto’s. Dit deed me denken aan een mooi kersttoetje van zo’n 38 jaar terug. Je zoekt een paar mooie ijspegels. Het ijs maakt je wat schoon en de pegels in de vriezer. Zo met de kerst maak je een ijstoetje zet daar de pegel in rond om de pegel slagroom, daarin gedrukt twee roomsoesjes. Ht geheel met wat hagelslag bestrooien, op de pegel een uitgeholde aardbei en zo serveren aan de dinergasten. Als het op tafel staat doe je er een klein kaarsje in en dan de fik er in. Wel zo dat de gast niet het kaarsje ziet, maar wel het licht door de pegel. Dan heb je een geweldig ijstoetje met de kerst. En moet u eens kijken wat dit los maakt bij de gasten. Heeft u geen ijspegel met een banaan kan het ook, met een iets groter kaarsje. Fijne feestdagen verder.

  Grt.Siem Meijn

 • Piet Knollema:

  Siem,

  Als ik dat eerder had geweten had ik een paar pegels in mijn broekzak gestoken en meegenomen naar huis.

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief