Archive for April, 2012

Dit jaar organiseert muziekvereniging Concordia uit Oostzaan voor de 3e keer het Zomer Orkest Concordia. Dit evenement stelt muzikanten in staat om tijdens de zomervakantie toch op een zinvolle wijze met muziek bezig te zijn en had in voorgaande jaren deelnemers uit heel Noord Holland en ook van buiten onze provincie. Het aldus gevormde gelegenheid harmonie orkest studeert op de dinsdagavonden tijdens de zomervakantie een programma in bij muziekvereniging Concordia in Oostzaan. Het programma wordt ten gehore gebracht tijdens een afsluitend concert in Oostzaans theater De Kunstgreep op zaterdagavond 8 september om 20:00 uur. Elk Jaar staat het Zomer Orkest Concordia onder leiding van een gelegenheid dirigent en dit jaar onder de bezielende leiding van dirigent Lieuwe de Jong.

Nieuwsgierig geworden of al zin om mee te doen? Kijk snel op www.zomerorkest-concordia.nl. Als u muzikant bent op minimaal B niveau kunt u zich vanaf heden inschrijven op deze website. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, de prijs voor deelname bedraagt slechts € 30,00. Indien u wel geïnteresseerd bent maar niet zelf mee wil spelen, nodigen wij u van harte uit om het afsluitend concert van dit unieke orkest bij te wonen op zaterdagavond 8 september om 20:00 uur in theater De Kunstgreep in Oostzaan (entree € 8,50).

Dit is een aangeleverd artikel van Muziekvereniging Concordia. De foto komt van hun website.Dit jaar ging de lintjesregen aan Oostzaan niet voorbij. Burgemeester Paul Möhlmann mocht vanochtend een Koninklijke Onderscheiding op de revers spelden van Jan Slop. Slop is 12 jaar raadslid geweest voor GroenLinks. Voor die partij zat hij verder geruime tijd in de Partijraad. In Oostzaan heeft Slop zich jarenlang actief ingezet voor het behoud van het Oostzanerveld.

Jan Slop was daarnaast ook langdurig betrokken bij 'Kerk en Vrede' in Oostzaan. Hij was bestuurslid en vice-voorzitter van deze organisatie.
Jan en Elly Slop waren ook jarenlang betrokken bij de stichting Uijtenhage. Deze stichting zamelde hulpgoederen in voor Zuid-Afrika en onderhield contacten met de zustergemeente Uijtenhage in Zuid-Afrika. Jan en Elly Slop ontvingen voor die betrokkenheid enige tijd geleden de 'zilveren Jol' van de gemeente Oostzaan.

Film: Schoolmeubilair op transport naar Uijtenhage
ZaanstreekActueel maakte in 2007 een film waar de voorbereidingen van een transport van schoolmeubilair is te zien. In die film ook een interview met Jan Slop en Elly Slop.Oostzaan heeft er twee dragers van de Gouden Greep bij. Burgemeester Paul Möhlmann mocht dinsdag 24 april de dames H.C. van der Spek-Urban (links op de foto) en H.J. van Eeden-van Straten de eervolle onderscheiding opspelden. Beide dames hebben zich de afgelopen jaren op verschillende terreinen bijzonder verdienstelijke gemaakt voor het dorp.

Zo was mevrouw H.C. van der Spek-Urban jaren actief als geestelijk verzorger en begeleider van ouderen en vrijwilligers. In de Stichting Hulpdienst Oostzaan vervulde zij met veel plezier en visie een bestuursfunctie. Daarnaast was ze vele jaren secretaris van het bestuur van de Grote Kerk. Al deze activiteiten verrichte ze met grote accuratesse en met onvermoeibare inzet.

Mevrouw H.J. van Eeden-van Straten is al een aantal jaren voorzitter van de SHO en coördinator van Tafeltje Dekje. Ze is een vraagbaak voor zowel cliënten als vrijwilligers en in geval van nood spingt ze zelf in bij het rondbrengen van de maaltijden. Ze is medeoprichtster van de peuterspeelplaats Het Pulletje en was jaren bestuurslid van Speeltuinvereniging Centrum en ook actief betrokken bij de jongerensoos. Ook heeft mevrouw Van Eeden nog een aantal jaren vrijwilligerswerk gedaan bij de Bibliotheek. Dit was op de woensdagmiddag voor een project met kinderen van de lagere scholen.

Bron: Dit artikel en de foto is aangeleverd door de gemeente Oostzaan.

Dit hadden we wel gehoopt, maar niet kunnen dromen. Een strakke blauwe lucht en zonnetje, een redelijke en ‘s middags zelfs goeie opkomst en 16 artiesten die allemaal met plezier een optreden gaven. Of zoals Marijke Boer kostelijke momenten met de camera mocht vastleggen. Dit was top en voor herhaling vatbaar. Die herhaling zal er zeker komen. Misschien ook op andere momenten in het jaar als de omstandigheden wat beter zijn.

Voor Radio9 Oostzaan was het belangrijk om weer eens te tonen dat de omroep over voldoende organisatiekracht beschikt om een evenement als de Schot in de Roos Artiestenparade op te zetten. Daar was nogal wat menskracht voor nodig. Een simpel verzoek van Ruud Nederlof (Shantomar) of de omroep niet iets kon organiseren rond de doorkomst van de Ronde van Noord-Holland werd snel met een ja beantwoord. Zeker gelet op de wensen om een paar (…) artiesten te laten optreden. Dat moest geen probleem zijn, want wij hebben Carla Schot! Haar programma loopt nu 1 jaar en in dat jaartje heeft ze een hele bus vol artiesten voorbij laten komen. Dan kan het niet anders, gelet op de voortreffelijke contacten die er lagen, of het moest wel lukken om vier artiesten te regelen. Ja, we doen mee Ruud.

Het liep prachtig uit de hand. Schot greep haar kans en arrangeerde 16 artiesten en ze kreeg Marijke Boer (Showbizz Reporter first class) zover om naar Oostzaan te komen om het een en ander van het – inmiddels tot Schot in de Roos Artiestenparade gebombardeerd - evenement te komen filmen.

Wat een verschrikkelijk leuk programma leverde al die inspanning op. Er waren DJ’s geregeld die voor de continuïteit zorgden, als een artiest bijvoorbeeld wat later was. Die artiesten waren allemaal hartstikke op tijd. Tom Haver kwam helemaal uit Helmond op de terugweg naar huis (Callantsoog), want hij wilde het niet missen. Marco de Hollander moest direct na zijn optreden door naar België. Zo waren er nog wat artiesten die ook nog andere klussen hadden en ondanks dat stonden ze bij ons op het podium. We zijn daar heel blij mee. Enorm bedankt! Vanzelfsprekend ook de DJ’s Gerrie Brugman en Martijn Kikstra enorm bedankt. Ze hadden weinig te doen en waren een belangrijke steun in de rug, voor het geval even een gaatje gedicht moest worden.
De reacties stroomden na afloop bij ons binnen. Het is niet eerder gebeurd dat een programma zoveel respons opleverde. Oostzaners zijn niet zo van reageren. Na een maand kan het wel eens gebeuren dat ze zeggen: ‘Hé ik heb je nog gehoord’. Nu kwamen de reactie meteen, vooral via de sociale media. Ook veel van buiten het dorp.

Op deze plek past even een dankwoordje voor Ruud Nederlof (Shantomar) die zich werkelijk het stof uit de sloffen heeft gelopen om zaken rond te breien. Dankzij hem stond er een fantastische podium-trailer met alle noodzakelijke faciliteiten. Vanzelfsprekend zijn wij ook bijzonder ingenomen met de steun van een grote groep sponsors, waardoor Radio9 Oostzaan de organisatie ook rap (binnen drie weken) voor elkaar had. Zonder sponsoring en commerciële ondersteuning is radiomaken nu eenmaal lastig. In een tijd waarin alle bedrijven te maken hebben met moeilijke economische omstandigheden is het fenomenaal als ze dit soort evenementen toch willen supporten. Chapeau!

Een speciaal woord van dank aan onze technici, Erik Pet (FX Rental Wormerveer) die de technische realisatie goed voor mekaar had. Onze eigen mensen natuurlijk, Ric Walters, Rodney Deurhof en Rob IJlstra die vooral vanuit de studio de eindmix in de gaten hielden. Rest nog een bijzonder woord van dank voor de engel van Carla Schot, die een speciale band moet hebben gehad met de weergoden. Terwijl Amsterdam geteisterd werd door onweer, hagel en plensbuien, bleef het in Oostzaan strakblauw en zonnig!

Dré Prijs
Programmaleider Radio9 Oostzaan

Update
De redactie van Beeld van een Dorp heeft ook de foto's van de artiestenparade toegevoegd aan  de fotopagina.

Met je ploeggenoten heb je 22 wedstrijden onder grote spanning gestaan. De kans om kampioen te worden was groot. En dat maken niet veel voetballers mee. Maar met nog 4 wedstrijden voor de boeg mocht de vlag al in top. Met z’n allen heb je bereikt wat iedereen in een langs het veld zo graag wilde.
Maar dan moeten er nog vier wedstrijden gespeeld worden. De spanning is uit je lijf en de wil om koste wat het kost te winnen, is er niet meer. Bovendien zet de coach begrijpelijk een aantal spelers in de basis die het hele seizoen op de bank zijn begonnen, soms een halve wedstrijd mochten spelen maar soms maar een paar minuten. Of helemaal niet. Logisch dat die jongens nu ook hun speeltijd krijgen. Maar ja, het bevestigt jou wel in je gevoel dat het niet meer zo belangrijk is. Probeer dan nog maar eens tijdens de wedstrijd tot het gaatje te gaan.

Een snelle 2-0 achterstand
Dat laatste lukte de OSV-ers die vanaf de aftrap in Wormerveer tegen Fortuna in het veld stonden voorlopig niet. De eerste minuten leek het nog wat, maar het spelpeil van de Grootboys zakte al snel naar een laag niveau. Vooral het tweede kwartier was erbarmelijk slecht. Het was dan ook helemaal niet vreemd dat Fortuna in dat kwartier twee keer het net achter Marco Keevel – de OSV- doelman van deze middag – wist te vinden. Eerst kon uit een corner onbelemmerd worden binnengekopt en even later werd de bal van ruim buiten het strafschopgebied met een ferme trap prachtig in de kruising geschoten.
Even leek het alsof OSV een grote nederlaag tegemoet ging. Maar de mannen in het in het blauwzwart herpakten zich en begonnen de wedstrijd zowaar te dicteren. Maar hoewel de mogelijkheden zich wel voor leken te doen, lukte het toch niet voor rust de aansluittreffer te scoren.

Wederopstanding
Na rust nam OSV het betere spel van daarvoor weer op. OSV liep te voetballen en Fortuna liep herhaaldelijk achter de feiten aan. Eerst lieten Michael Bien en Nicky Roele samen en in vereniging een zeker lijkend doelpunt liggen. Michael schoot alleen voor de keeper tegen de paal en Nicky schoot de terug springende bal vervolgens voor open doel over.
Even later was Nicky bij weer een goede aanval wel succesvol, zodat er weer hoop gloeide in de harten van het handjevol meegereisde aanhangers. Vooral ook omdat duidelijk was dat er meer mogelijk was. Dat bleek ook niet veel later toen na weer een goede aanval Benno de Vries de gelijkmaker in het Wormerveerder doel schoot.

Karwei niet afgemaakt
De tot dan rumoerige Fortuna-aanhang was ineens erg stil. Het toebrengen van de genadeklap leek dan ook een kwestie van tijd. Daar was nog meer dan kwartier van over. De kansen deden zich dan ook wel voor, maar de tegenstander zat ook niet stil. Marco Keevel moest dan ook een aantal keren bewijzen dat hij niet voor niets gedurende het hele seizoen door de trainer zo nodig als vervanger van de vaste keeper werd beschouwd.
Vlak voor het verlopen van de speeltijd viel dan toch tot veler verrassing het doek voor OSV. Een niet zo slimme breedtepass ter hoogte van de 16-meterlijn van Rachid kwam mede door de dwarse wind in het bezit van een Fortunaspeler, waaruit de Wormerveerders alsnog de volle winst binnenhaalden.

Opstelling OSV
Marco Keevel, Jordy van Beek, Nick Spaargaren, Tim Smit (Mink Terpstra), Max Budde, Danny Egstorf (Rachid el Khalki), Robbert Breedijk, Jermaine Jeulink, Mitchel Bijvoet (Michael Bien) en Benno de Vries (Marciano Nonneman).


Door vorige week Forza in Hoogland met 1-3 te verslaan, hadden de Oostzaanse dames in de laatste thuiswedstrijd tegen Visade uit Voorburg voldoende aan een gewonnen set om ook volgend seizoen op nationaal niveau uit te komen. Met deze wetenschap weet Compaen voor het talrijk aanwezige publiek de bezoekers vanaf het begin onder druk te zetten met als resultaat een 14-5 tussenstand in deze eerste set. Vanaf dit moment sluipen er verdedigend wat slordigheden in het spel van de thuisploeg, waardoor Visade met veel inzet bij 20-18 weer helemaal terug is in de wedstrijd. Compaen weet het naderende onheil echter tijdig te keren en zonder verder in de problemen te komen wordt de setwinst uiteindelijk nog met ruim verschil binnengehaald (25-18).

In de tweede set aanvankelijk een zelfde spelverloop. Tot 11-5 weer een oppermachtig Compaen, waarna de concentratie bij de thuisploeg te wensen overlaat en Visade bij 14-14 langszij komt. De bezoekers, die nog in degradatiezorgen verkeren, zien mogelijkheden om de setwinst binnen te halen. Bij 16-18 wordt Sylvia van Sloten gewisseld voor Tamara Lust, die door een blessure vele wedstrijden niet inzetbaar was. Bij 22-23 weet Compaen de aansluiting nog te vinden, maar Visade laat zich niet weer verrassen en wint deze set verdiend met 22-25, waardoor de stand weer gelijk is getrokken.

In de beginfase van de derde set worden de bezoekers door veel servedruk van een zowel aanvallend als verdedigend oppermachtig Compaen op ruime achterstand gezet (18-8). Zelfs bij deze waarschijnlijk onoverbrugbare achterstand weten de Voorburgse dames er met de juiste instelling ook nu weer een aantrekkelijke set van te maken en de spanning bij 23-21 weer volledig terug te brengen. Deze keer weet Compaen echter op het juiste moment met een paar gerichte aanvallen de setwinst naar zich toe te halen (25-21).

De vierde set laat ondanks de overmacht van Compaen toch weer aantrekkelijk volleybal zien.
Een voor zijn laatste kansen vechtend Visade blijft werken voor iedere punt, wat voor lange rallys zorgt, die meestal in het voordeel van de thuisploeg worden beslist. Deze laatste setwinst gaat dan ook met ruim verschil (25-19) naar Compaen . Door deze 3-1 overwinning eindigt het debuterende damesteam van Compaen op een keurige achtste plaats in de tweede divisie met 38 punten uit 20 wedstrijden

Een prima resultaat voor dit nog jonge team en het eveneens debuterende trainersduo Ralf Muijs/Veikko Hansen.
Het eerste herenteam speelde vorige week zaterdag zijn laatste wedstrijd en was zaterdag j.l. afhankelijk van de uitslagen van de andere gespeelde wedstrijden . De Compaenheren zijn uiteindelijk in de eerste divisie op een gedeelde zesde/zevende plaats geëindigd met 46 punten uit 20 wedstrijden.
Een prima resultaat voor het vlaggenschip van zowel de dames- als de herenafdeling van de Oostzaanse volleybalvereniging.

Gisteravond was de Grote Kerk van Oostzaan redelijk vol gelopen met dorpelingen. Op het programma stond het laatste kaarslichtconcert van dit seizoen. KIOZK had daar voor uitgenodigd het Philadelphus Ensemble. Het bekende ensemble had een prachtig programma voor het slot van dit seizoen. Het Stabat Mater van Luigi Boccherini, gezongen door Laila Neuman. Bij aanvang van het concert had het de bezoekers al verbaasd dat er schiettenten en ondermeer een draaimolen naast de Grote Kerk stonden. Want ja, het is het weekeinde van de Ronde van Noord-Holland, dus er zijn festiviteiten. KIOZK was er niet helemaal gerust op, dus voor aanvang van het concert was er met de vergunninghouder van de kermis afgesproken dat het tijdens het concert stil zou zijn, of in elk geval de geluidsproductie tot een minimaal niveau beperkt zou worden. Een man een man een woord een woord.

Jammer alleen dat de afspraak pas nadat in de pauze van het concert met allerlei mensen was gebeld werd nagekomen. Zo kon het gebeuren dat in een cruciale rust tijdens het Stabat Mater ineens een microfonist dwars over het kerkplein wat blêrde. De muziek werd luid en duidelijk gespeeld. Dat was genieten op het plein. De ergernis was van de gezichten van de concertgangers af te lezen. Dat terwijl Laila Neuman zo onwaarschijnlijk prachtig het Stabat Mater zong. Ogenschijnlijk niet gestoord door de herrie buiten de kerk, totdat die microfonist een duit in het zakje deed. Jammer, heel erg jammer.

Tijdens de pauze gebeld met Ruud Nederlof. "Tja, het was onbekend dat er ook een concert plaatsvond van KIOZK. De gemeente Oostzaan heeft daar ook niets over gezegd bij de vergunningaanvraag." Maar er zijn toch afspraken gemaakt met de kermis door KIOZK? Nederlof: "Ja dat heb ik ook gehoord. Ik ben niet de vergunninghouder en kan er verder niet zoveel aan doen." Maar de minikermis komt de afspraak niet na. Nederlof: "Ik ga de vergunninghouder bellen, zodat het tweede deel van het concert ongestoord vervolgd kan worden."

Tijdens het evenzo weergaloze 'Strijkkwintet in C Majeur D956' van Franz Schubert, misschien wel het mooiste strijkkwintet ooit, hoorde we geen minikermis meer, hooguit het lichte tikken van schiettent-geweren. Zo konden de concertgangers toch weer helemaal genieten van een prachtig slotconcert!

Gemeente
Misschien dat de gemeente Oostzaan bij de volgende vergunningverlening eens nadenkt over de vraag of er misschien ook nog andere activiteiten plaatsvinden op hetzelfde moment, en of die activiteiten elkaar misschien in de weg zitten. Het is de vergunningverlener die daarvoor moet waken. Het is absoluut niet goed te praten als organisatoren van twee of meerdere activiteiten maar onderling moeten gaan uitvechten hoeveel ruimte ze elkaar gunnen. Lekker voor de sfeer in het dorp.
Door deze nalatigheid ontstond ergernis, maar ook schade aan de kant van de horeca, die nu niet voluit kon gaan, omdat er rekening gehouden moest worden met KIOZK. Dat gebeurde ook, want de Borrelz hoorden we niet. Het is begrijpelijk dat de kermisexploitanten natuurlijk toch probeerde de kermis te laten functioneren. Daar horen al die toeters en bellen bij!

Het is niet de eerste keer dat dit soort strijd tussen evenementen ontstaat. Tijdens Serious Request had de Korenaar een feest in de Grote Kerk. Ook toen moesten afspraken gemaakt worden over geluidsniveaus. Dat pakte ook niet lekker uit. Kortom, iemand zit te slapen achter zijn bureau. Misschien moet eens een fanfarekorps op volle sterkte de raadsvergadering onverwacht binnenstappen om wat mensen wakker te toeteren, zodat het in de toekomst zonder gezeik in het dorp evenementen naast elkaar kunnen worden georganiseerd.

FOTOBRON: De foto is gemaakt door Bob de Groot van KIOZK.

In Amsterdam zijn twee treinen frontaal op elkaar gebotst. Dat gebeurde even voor 18.30 uur aan de westkant van Amsterdam, tussen het Centraal Station en Amsterdam Sloterdijk.

Er zijn 42 mensen zwaargewond geraakt. Ongeveer 75 mensen zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, zegt de Amsterdamse burgemeester Van der Laan.

De meeste slachtoffers zijn naar het VU medisch centrum gebracht, maar er zijn ook gewonden naar het Lucas Andreas Ziekenhuis en het Slotervaartziekenhuis gegaan.

Zelfde spoor
De treinen waren een stoptrein die op weg was naar Uitgeest en een sneltrein die van Den Helder naar Nijmegen reed. Hoe de twee treinen op hetzelfde spoor terecht konden komen, is nog onduidelijk.

De machinist van de sneltrein is zwaargewond geraakt. De politie heeft hem nog niet kunnen horen over de toedracht van het ongeluk. De andere machinist is er beter aan toe, hij heeft wel verteld wat er gebeurd is. Getuigen speculeren dat mogelijk de laagstaande zon een rol heeft gespeeld.

Paniek
In de treinen zaten honderden mensen toen het ongeluk gebeurde. Ze reden mogelijk beide zo’n kilometer of 50 toen ze op elkaar botsten. Inzittenden zeggen dat door de klap mensen van hun plaats werden geslingerd en tegen de banken en wanden van de trein aan vielen.

Veel glas van de ramen brak, waardoor passagiers glassplinters in het gezicht kregen. Onder de zwaargewonden zijn veel mensen met botbreuken. De paniek was groot, melden ooggetuigen.

Hulpverleners waren snel ter plekke, maar het duurde enkele uren voordat alle passagiers uit de treinen waren gehaald. Doordat de treinen op een talud staan, waren onder meer takelinstallaties nodig om hen naar buiten te krijgen.

Bron: Dit artikel is overgenomen van de NOS. www.nos.nl

Zondag 22 april vanaf 13.00 treedt een keur aan artiesten op tijdens de Schot in de Roos Artiestenparade. De optredens zijn gelijktijdig ook te beluisteren op Radio9 Oostzaan. Het programma ziet er alsvolgt uit:

AanvangstijdTotArtiest
13.30 uur 13.45 uurRandy Blommaert
14.10 uur14.25 uurMarco de Hollander
14.30 uur14.45 uurRené Eshuijs
14.50 uur15.05 uurBenjamin van de Logt
15.10 uur15.25 uurJoost de Vries
15.30 uur15.45 uurGlenn de Koning
15.50 uur16.05 uurHenk Kamphuis
16.10 uur16.25 uurWesly Bronkhorst
16.30 uur16.45 uurMarcel Dool
16.50 uur 17.05 uurBart van Mook
17.10 uur17.25 uurMick Harren
17.30 uur17.45 uurTom Haver
17.50 uur18.05 uurJoeri Plaizier
18.10 uur18.25 uurCountry Wilma
18.30 uur18.45 uurSasja Brouwers
18.50 uur19.05 uurEddy WalshEr wordt rekening mee gehouden dat onderdelen van het programma wat kunnen uitlopen. Daardoor is wordt de artiestenparade beëindigd rond 20.00 uur.

KIOZK sluit zaterdagavond het concertseizoen af met een prachtig concert van het Philadelphus Ensemble.Luigi Boccherini's Stabat Mater staat op het programma. "Boccherini is misschien een beetje onbekend gebleven. Eigenlijk onbegrijpelijk, als je nagaat dat deze componist zo'n 100 strijkkwartetten heeft geschreven. Maar ook 100 strijkkwintetten en trio's en een aantal opera's", vertelt een altijd enthousiaste KIOZK-voorzitter Kees Voogel. "Ik vind het leuk dat hij samen met een stuk van Franz Schubert in het kaarslichtconcert zit." Het ensemble speelt namelijk ook het 'Strijkkwintet in C Majeur D956' van Schubert. Kees Voogel: "Dat is het laatste strijkkwintet van Schubert. Hij wist toen al dat hij ongeneeslijk ziek was. Hij stierf op 31-jarige leeftijd aan typhus. Het bijzondere van het strijkwintet is dat hij het zelf nooit heeft horen uitvoeren. De eerste uitvoering was een jaar na zijn dood. Die laatste levensfase is ook goed te horen in het stuk. Het is misschien wel één van de mooiste strijkkwintetten dat ooit geschreven is."

Stabat Mater-traditie?
In het seizoen 2010-2011 gaf het Philadelphus Ensemble ook een concert voor KIOZK. Ze speelden toen het sextet van Johannes Brahms. Na afloop van het concert kwam in de nababbel de wens van KIOZK aan de orde dat men graag met een Stabat Mater-traditie wilde beginnen. De musici van het Philadelphus Ensemble waren direct enthousiast en wilde graag aan dit nieuwe element in de KIOZK-programmering medewerking verlenen.
"Het Stabat Mater is het gedicht van vermoedelijk de Fransiscaner monnik Johannes Fidenza over het verdriet van Maria die haar zoon aan het kruis ziet sterven. Verschillende componisten hebben dat Stabat Mater gebruikt." De uitvoering van Luigi Boccherini is meesterlijk.

Laila Neuman
De jonge veelbelovende zangeres Laila Neuman verleent haar medewerking aan het concert. "Laila Neuman is fantastische zangeres. Ze is afgestudeerd aan de Hogeschool voor Barok in Salzburg en ze heeft ook gestudeerd in Milaan. Die barokopleiding is een behoorlijke specialisatie binnen de muziekopleidingen. Het stemgebruik, de frasering van de muziek dat is zo o n t z e t t e n d moeilijk." Zeer hoge kwaliteit dus en als zo'n zangeres op het podium van KIOZK plaatsneemt dan is dat toch ook weer heel bijzonder!

Reserveringen
Zaterdagavond vanaf 20.00 uur start het laatste kaarslichtconcert van dit seizoen in de Grote Kerk te Oostzaan. De Grote Kerk is al open om 19.30 uur. Kaartjes reserveert u het handigst via de website van KIOZK: www.kiozk.nl.

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief