Archive for October, 2010

In de rust waren de kenners het er over eens. Het was een typische nul-nul-wedstrijd en als er toevallig een ploeg zou scoren zou die de drie punten in de zak kunnen steken. Toen Swift dan ook 20 minuten na de rust uit een vrijetrap scoorde leek OSV met lege handen te komen te staan.

Het eerste kwartier viel er weinig te beleven. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld zonder dat de bal in de buurt van de doelen kwam. In de tiende minuut mocht OSV wel een corner nemen maar dat leverde niets op. Swift mocht 7 minuten later het eerste wapenfeit noteren. Een vrijetrap vanaf ongeveer 25 minuten van het OSV-doel. De bal ging hoog over.

Voorlopig was het Tim Smit die met twee doelpogingen de aandacht vroeg. In de 20-ste minuut werd een lage schuiver door de in en fluoriserende oranje trui getooide keeper zonder al te veel moeite gestopt. Later stopte de zelfde doelwachter een inzet van Tim met veel meer moeite nog met een voet.

Na bijna een half uur spelen moest OSV-aanvoerder Nicky Roele zijn band over dragen aan Mitchel Bijvoet omdat hij het veld geblesseerd moest verlaten. Enkele minuten later trof de aanvoerder van Swift het zelfde lot.

Er gebeurde voor rust niet veel meer wat de moeite van het noteren waard leek.

Swift leek direct na de thee orde op zaken te willen stellen, wat in de eerste minuten twee hoekschoppen zonder gevolgen opleverde. Al zag het er bij de eerste corner even gevaarlijk uit voor OSV. Daarna speelde het spel zich toch weer veel op het middenveld af, waarbij de OSV-spelers soms de indruk wekten bij balbezit niet precies te weten wat met het ding te doen. Balverlies was daarvan dan ook vaak het gevolg.

Een in de 20-ste minuut door Swift genomen vrijtrap leek de wedstrijd te beslissen. Van ruim buiten het strafschopgebied werd de bal onbereikbaar voor keeper Arjan Roersma net langs de binnenkant van de paal in het OSV-doel geschoten (0-1).

Trainer Henk Groot besloot achter één-op-één te gaan spelen. Max Budde, die voor rust was ingevallen voor Nicky Roele, werd bedankt voor de bewezen diensten en werd op zijn beurt vervangen door Michael Bien.

Met nog een kwartiertje te gaan betaalde een opportunistisch opgezette aanval, voorvloeiend uit een hoog in het strafschopgebied van de bezoekers gebrachte bal, zich onverwacht uit. Na wat heen-en-weer getrap kreeg Benno de Vries de bal bij de achterlijn voor zijn voeten. Vanuit een onmogelijk lijkende positie zag hij kans de bal bij de eerste paal onder de vallende keeper door over de doellijn te schieten (1-1). Bijna had OSV direct hierop de leiding genomen. Uit een mooi schot van Sergio Mans toucheerde de bal nog wel de kruising van het vijandelijke doel maar ging over.

Met nog ongeveer 5 officiële speelminuten nam OSV toch de leiding. In een poging toch de winst nog binnen te halen verspeelde Swift op het middenveld de bal waarna en attente Benno de Vries in de diepte werd aangespeeld. Met de bal aan de voet opstomende naar het Swift-doel passeerde hij de uitlopende keeper op een bekeken wijze, waarna OSV een feestje kon bouwen.

Het lukte de blauwzwarte de concentratie tot het einde vol te houden waardoor Swift weinig mogelijkheden meer kreeg de partijen toch nog op gelijke hoogte te brengen. Setgio Mans leek nog het dichtste bij een doelpunt. Zijn inzet, na een fraaie aktie, belandde echter op de lat. En zo kon OSV weer eens drie punten aan het totaal toevoegen.

Opstelling:
Arjan Roersma; Nicky Roele (Max Budde en Michail Bien), Mitchel Bijvoet, Rachid el Khalki, Jordy van Beek, , Romano Macnack, Tim Smit, Mink Terpstra, Marciano Nonneman, Benno de Vries en Sergio Mans.

Voor meer informatie over OSV kijk je op: www.osv-amsterdam.nl

Voor de stand in de 4e klasse D: zie Rangen en Standen

“De stemming is hier ver beneden het vriespunt”, dat zei Jaap de Vries na afloop van de wedstrijd Uitgeest – OFC. Trainer teleurgesteld. Spelers teleurgesteld. Leek een gelijkspel in de lucht te hangen. Bij het laatste eindsignaal ging Uitgeest toch echt met de volle drie punten naar huis: 2-0.

OFC ging voortvarend van start, maar in de derde minuut van de wedstrijd volgt er een pass van Uitgeest van het rechterveld naar links. Terwijl de OFC-verdediging deze pass simpel had kunnen onderscheppen, weet de linksbuiten van Uitgeest er mee aan de haal te gaan. Hij snijdt naar binnen en schiet de bal in de touwen, 1-0.  

OFC blijft de beter ploeg, maar creeert te weinig kansen. Voor de rust slechts twee kansen.  Een schot van Joey Noordenbos treft de lat en een kegel van Wahip Yildiz blijft eveneens zonder resultaat.

Na de rust is het zelfde spelbeeld te zien met een zeker overwicht van OFC en een Uitgeest vooral afwacht. Maar van echte brille is geen sprake. “Het lijkt wel alsof er een zekere gelatenheid in het team kruipt. We staan achter en maken toch geen kans om te winnen, zoiets”, zegt Jaap de Vries als hij de wedstrijd achteraf analyseert. “Niet een ploeg die tot het gaatje gaat!” OFC kreeg nog wel wat kansjes. Een bal werd van de lijn afgehaald door Uitgeest. Tot overmaat van ramp kreeg Brian Coolen zijn tweede gele kaart wegens aanmerkingen op de arbitrage. OFC moest twintig minuten voor tijd met 10 man verder. De malaise was compleet. De Vries: “Je zou verwachten dat OFC zich dan helemaal zou leegknokken. De gelijkmaker hing steeds wel in de lucht. Maar die vechtlust bleef uit.” In de blessuretijd zag Uitgeest toch nog kans om te scoren, 2-0. De Vries: “Al met al een heel teleurstellende wedstrijd. Om te huilen!”

Over de spelopvatting is verder ook nog wel te zeggen dat OFC alles door het midden speelt. Daar stonden veel voetballers van Uitgeest, ook nog eens lange kerels. Een verdedigingslinie die door het midden niet te nemen was. “Daar komt bij dat Uitgeest meer strijdlust vertoonde dan OFC”, zegt Jaap de Vries.

Het Groningse Donitas HS1 bleek – letterlijk – een kopje te groot voor de heren van Compaen. In een gezellige sporthal wist Compaen ‘slechts’ één set uit de strijd te slepen. De winst ging met 1-3 naar het hoge noorden.

Donitas was bij voorbaat al ingeschat als een zeer sterke tegenstander waar het jonge team van Compaen het zwaar mee te stellen zou krijgen. Een juiste inschatting, zo bleek. Henk van Veldhuizen had eens op de website van Donitas gekeken: “Op de libero na, waren de heren van Donitas allemaal langer dan 1.95 m. Nou dan weet je dat je een team krijgt met heel veel lengte. Donitas is een universiteitsteam. Allemaal jongens die in de regio volleybal spelen en als ze in Groningen gaan studeren bij Donitas gaan volleyballen. Zo heeft Donitas altijd beschikking over goeie spelers. Dat bleek zaterdag ook in de wedstrijd tegen Compaen.”

Doordat Compaen te weinig lengte heeft in het team kwam het zaterdag niet in haar spel. “De aanval maakte heel weinig kans tegen het gigantisch goede blok van Donitas. Daar kwamen we praktisch niet doorheen. Het omgekeerde gold ook. Wij hadden op hun snoeiharde aanvallen geen goed antwoord. Misverstanden over wie een bal had moeten hebben in het achterveld deed de rest”, stelt Van Veldhuizen. Raymond Nugter, één van de betere aanvallers van Compaen, kwam niet in de wedstrijd en werd gewisseld voor Jordy Koomen. “Jordy kwam er niet slecht in, maar hij heeft nog niet de mogelijkheden die Nugter heeft. We hebben de hele set tegen een achterstand aangekeken en verliezen die ook verdiend met 19-25.”

Compaen probeert het in de tweede set beter te doen en komt aanvankelijk op voorsprong. Maar Donitas komt snel langszij en vanaf 10-14 loopt Donitas uit en beslist ook de tweede set met 16-25 in haar voordeel. “In de derde set kwamen we gelukkig heel goed terug. Sandor Rieuwers brengt Raymond Nugter terug in het veld. Waarschijnlijk was het wel even goed dat Nugter er anderhalve set uit was geweest. Want hij wist in de derde set veel te scoren. Het wordt een hele leuke set en spannend. Tot 22-22 dreigt alsnog een herhaling van zetten. Maar Compaen weet deze set toch binnen te slepen met 25-22.”

Donitas slaat het kleine beetje hoop dat Compaen weet door te gaan in de vierde set snel de bodem in. “We staan meteen al met 0-4 achter. Donitas geeft de voorsprong niet uit handen, toont zich oppermachtig en wint de vierde set met 19-25. We verliezen de wedstrijd met 1-3. Eigenlijk moeten we heel blij zijn met dat ene puntje.”

Volgens Van Veldhuizen moeten we natuurlijk wel reeel zijn. Het jonge team is natuurlijk nog geen eenheid. “Er valt nog heel veel aan te schaven. Je moet geen te hoog gespannen verwachtingen hebben ten opzichte van die hooggeplaatste teams. Elk puntje dat je pakt is mooi meegenomen.”

Die puntjes zijn cruciaal voor Compaen.  “De nummers 11 en 12 degraderen rechtstreeks. De nummer 10 heeft nog een kans Promotie- en Degradatiewedstrijden aan het eind van het seizoen. Wij staan op nu op die tiende plek. Wel met vier punten voorsprong. Misschien dat Compaen tegen VoCASA HS 2 volgende week in Nijmegen wat punten kan pakken, om de voorsprong uit te bouwen of te behouden. VoCASA heeft een wedstrijd meer gespeeld dan Compaen, dus daar zit een goede mogelijkheid om succes te oogsten.

AMSTERDAM – Schrijver Harry Mulisch is zaterdagavond op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn uitgeverij De Bezige Bij zondag bekendgemaakt. Hij overleed aan de gevolgen van kanker.

Mulisch geldt als een van de grootste naoorlogse schrijvers van Nederland. Samen met de inmiddels overleden Gerard Reve en Willem Frederik Hermans behoorde hij tot De Grote Drie.

Een van zijn bekendste werken is het boek De Aanslag (1982), dat ook werd verfilmd en tot een theaterstuk is bewerkt. De roman over de jarenlange gevolgen van een aanslag door het verzet in de Tweede Wereldoorlog is in zeker 25 talen vertaald. (ANP)


Volgend jaar is het ‘jaar van de vrijwilliger ter bevordering van actief burgerschap’. Oostzaan wil dat meteen bij de start van het nieuwe jaar laten merken ook door in plaats van de ‘Sporter van 2010′ de ‘Jongste Vrijwilliger van 2010′ bekend te maken. Zo onder het mom van ‘we willen ook wel weer eens wat anders’ en ‘we hebben alle sporters en sportverenigingen wel zo’n beetje gehad’ en natuurlijk omdat Oostzaan graag het enorme belang van vrijwillig actief zijn in de dorpsgemeenschap wil ondersteunen en aanmoedigen.
Veel organisaties merken dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te krijgen en te behouden. Gelet op het belang van vrijwilligers in de samenleving is nodig om daaraan extra aandacht te geven. Vooral jonge mensen zijn niet altijd beschikbaar voor vrijwilligerswerk. Daarom wil de gemeente Oostzaan deze groep extra in het zonnetje zetten.

Oostzaners die een jongere vrijwilliger kennen die te beschouwen is als pijler voor het dorp mogen hem of haar nomineren als ‘de Vrijwilliger van 2010′. Er gelden wel een aantal voorwaarden.
Een leeftijd tot en met 25 jaar. Hij of zij moet inwoner zijn van Oostzaan en zich aantoonbaar en belangeloos hebben ingezet voor andere mensen, club, vereniging, natuur, dorp. De genomineerde moet verder van onbesproken gedrag zijn. Verder mogen ook jongeren genomineerd worden die een persoonlijk initiatief realiseren of hebben gerealiseerd, dat een positief effect heeft op de leefomgeving. Het laatste criterium is dat de jongere een belangrijke bijdrage levert of heeft geleverd op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling.
Het grappigste criterium is eigenlijk dat hij of zij van onbesproken gedrag moet zijn, terwijl de nominatie juist zijn aanleiding vindt in gedrag waar iedereen het over heeft, maar we begrijpen de bedoeling van de gemeente.

Een jury gaat alle nominaties goed bestuderen. In de jury zitten naast wethouder Eelco Taams, Misja Pool, beleidsmedewerker Wmo en Angela Uijtewaal van Kabinetszaken. De jury kijkt

  • de leeftijd van de kandidaat
  • de maatschappelijke verdiensten van de kandidaat
  • de periode (duur) waarin de activiteiten zijn uitgevoerd
  • de tijd die door de kandidaat in de activiteit is gestoken
  • het vrijwillige en belangeloze karakter  van de activiteiten 

Aanmeldingen kunnen via de website www.oostzaan.nl/actueel/ Het formulier vindt u bij het nieuwsbericht ‘Wij zoeken de vrijwilliger van het jaar’. Mailen mag ook: sec.oostzaan@over-gemeenten.nl.

Heeft u geen internet, stuur uw nominatie dan met een duidelijke motivering voor 30 november naar: Gemeente Oostzaan, t.a.v. Kabinetszaken, Postbus 30, 1530 AA Wormer.

Neem in uw motivatie de punten mee die de jury meeneemt in de beoordeling.

De genomineerden en hun aanvragers ontvangen voor 17 december van ons een uitnodiging om aanwezig te zijn op onze nieuwjaarsreceptie op 4 januari.

De bezuinigingen tot 2015 zullen minder snel oplopen dan aanvankelijk was voorzien. In het laatste jaar van de meerjarenbegroting werd nog rekening gehouden met zo’n 768.000 euro, maar dat blijkt nu 471.000 te worden, bijna drie ton minder. Dat vertelde burgemeester Paul Möhlmann na afloop van de colllegevergadering afgelopen maandagmiddag. Minder bezuinigen wil nog niet zeggen dat de raad nu bij de komende begrotingsbehandeling de handen vrij heeft. “Minder bezuinigingen dan je gedacht had wil nog niet zeggen dat je niet meer hoeft te bezuinigen”, stelt Möhlmann.

De bezuinigingen vloeien voort uit de vermindering van de Algemene Uitkering uit het Gemeentefonds. Totaal moet Oostzaan de komende jaren ruim 1,1 miljoen euro bezuinigingen. In 2012 gaat het om een bedrag van zo’n 113.000 euro. Voor 2013 staat 175.000 euro op de meerjarenbegroting, voor 2014 gaat het om zo’n 360.000 euro en voor 2015 heeft het college 471.000 euro begroot.

De Wereld

Door de lager uitvallende bezuinigingen krijgt de gemeenteraad nu de mogelijkheid om bijvoorbeeld jongerencentrum ‘De Wereld’ misschien open te houden. Möhlmann: “Dat is altijd de keuze van de gemeenteraad. We hebben gezegd tegen de raad dat we voorzichtig moeten zijn met het nemen van onomkeerbare besluiten als later blijkt dat het misschien niet nodig is geweest. Je bent dan iets kwijt en dan blijkt misschien een paar jaar later dat je het toch in stand had kunnen houden. Dan kost het veel meer geld om het dan weer op te bouwen.” De burgemeester denkt wel dat de gemeenteraad tot een zorgvuldige afweging komt. Hij wil zich er niet toe laten verleiden om uitspraken te doen of de gemeenteraad moet bezuinigen op De Wereld, of niet. “Dat is aan de gemeenteraad. Als de raad zegt ‘we gaan het doen’ dan doen we het.” Voorlopig gaat Möhlmann er vanuit dat de bezuiniging op De Wereld wordt doorgezet. B. en W. hebben zich terdege gerealiseerd hoe moeilijk het is. De reacties van jongeren en het straathoekwerk kunnen dan ook op begrip rekenen. Zij reageerden ongeveer als “Alles leuk en aardig, maar dan hebben we straks geen plek meer. We worden nu steeds weggestuurd op verschillende plekken in Oostzaan, want we moeten dan naar De Wereld, maar die is er dan niet meer. Waar moeten we dan heen?” De burgemeester vindt dat een goede en ook logische vraag.

Het is helder dat Möhlmann dus niet heeft gezegd dat de raad het jongerencentrum moet ‘wegbezuinigen’. Hij geeft er ook geen advies over. Het is aan de gemeenteraad daarover een besluit te nemen. Het is dus ook aan de raad om te beoordelen of het wegbezuinigen van De Wereld beschouwd moet worden als een ‘onomkeerbaar besluit’. Wel zegt de burgemeester dat het op zich een goede zaak is als de raad nog eens goed kijkt naar de mate waarin het jongerencentrum is opengesteld. “De Wereld is beperkt opengesteld. Het is goed om eens te kijken of er voldoende afstemming is tussen het subsidiebedrag en de openingstijden van De Wereld.”

B. en W.-gesprek
Beluister hier het gesprek met burgemeester Möhlmann over de bezuinigingen. Het interview is afgenomen op 25 oktober 2010.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

OSV kreeg zondagmiddag derdeklasser Legmeervogels op bezoek. “Een leuke wedstrijd”, zegt Piet Knollema. “Ook al kwam de uitslag misschien niet helemaal in het straatje van een rechtgeaarde OSV-er”. OSV verloor de wedstrijd namelijk met 0-2.
OSV begon het eerste kwartier erg goed waarin de ploeg eigenlijk het betere van het spel had. Daarna kreeg Legmeervogels gaandeweg wat meer grip op het spel, al bleef het wel gelijk opgaan. Knollema: “Echte kansen deden zich in de eerste helft helemaal niet voor. Het speelde zich allemaal op het middenveld af. Na de rust kwam er wat meer reuring op het veld.” Een gele kaart in de eerste helft voor een onnozelheid, eigenlijk geen overtreding waarvoor normaal gesproken een kaart wordt getrokken, kwam OSV duur te staan. Want eigenaar Jermaine Jeulink maakte een duidelijke overtreding en kreeg vervolgens rood en moest OSV met 10 man verder.

“OSV kreeg nog wel wat kansjes, maar benutte die niet. Hetzelfde gold trouwens ook voor Legmeervogels. Dat duurde tot de 40ste minuut. Toen scoorde een speler van Legmeervogels met het hoofd en keek OSV tegen een achterstand aan.” OSV zette een tandje extra bij om toch de gelijkmaker te kunnen maken. “Ze deden daar ook veel moeite voor. Rond de 45e minuut, terwijl iedereen op het eindsignaal zat te wachten, kreeg OSV drie kansen op een rijtje. Bijvoet kon scoren, maar raakte de bal maar half. In de rebound kreeg hij een nieuwe kans en probeerde toen met een kopbal het net van Legmeervogels te vinden, maar de keeper wist de bal het veld in te stompen. Invaller Marciano Nonneman kreeg vervolgens de bal voor het inschieten en zijn schot zeilde over het doel.” Legmeervogels kreeg meteen na de uittrap van de doelman een doelrijpe poging en benutte die ook. Zo verloor OSV de wedstrijd met 0-2.

OSV ligt nu dus uit de beker. “That’s footbal man”, zegt Knollema.

Interview Piet Knollema met OSV-trainer Henk Groot

Beluister hieronder de audio van het interview dat Piet Knollema had met OSV-trainer Henk Groot direct na de verloren bekerwedstrijd:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Dames 1 van Compaen gaat dit seizoen als een speer. Afgelopen vrijdagavond moest het team bekeren tegen Kalinko DS 3 in de Houtrusthal in Den Haag. Het ging om een bekerwedstrijd in de regio West. De winnaar van deze competitie komt volgend seizoen uit in de Nationale Beker. Zover is het wat de meiden van Compaen betreft nog niet. Het ging vrijdag om de tweede ronde tegen Kalinko.

Het eerste damesteam van Compaen had hoegenaamd geen kind aan Kalinko. Sterker: Kalinko werd weggespeeld met setstanden die er niet om liegen: 18-25, 11-25 en 18-25.

De Dames 1 spelen volgende week woendsag weer een gewone competitiewedstrijd tegen Dinto DS 2 in Warmenhuizen (20.30 uur). Dinto staat op de 6 plaats in de stand van de Dames Regiodivisie. Compaen DS 1 staat op een comfortabele derde plek.

Afgelopen zaterdag moesten de heren van Compaen naar Hilversum. Op het programma stond de tweede ronde voor de Nationale Beker (toernooi F). Drie duels moesten er gespeeld worden, tegen City Bril Krimpen HS 1, Gemini S HS1 en tegen Apollo 8 HS 1.
In de Nationale Beker gaat het steeds om ‘the best of three’. De heren van Compaen wisten slechts 1 set te verzilveren en verloren alle partijen, hoewel er voldoende potentieel was om een beter resultaat te boeken. De komst van de Sint is er indirect de oorzaak voor het teleurstellend resultaat. Op 13 november schijnt de Goedheiligman in Oostzaan aan te komen. De sporthal is dan in gebruik. Daardoor speelt VV Compaen haar volledige programma op 27 november in de sporthal. En dat is ook de datum voor de derde bekerronde. De winnaar van de tweede ronde is de organisator van de derde ronde. Zou Compaen de tweede ronde winnen, dan zou de club met een groot probleem zitten op 27 november. Dus was in de voorbespreking van de tweede ronde min of meer besproken dat het beter was dat de heren niet de tweede ronde zouden winnen.
Vanzelfsprekend was er niet afgesproken dat Compaen Heren in de tweede ronde het hek zou moeten sluiten. Maar dat is wel wat er uiteindelijk gebeurde. De oorzaak hiervoor lijkt ook een beetje de keuze van trainer Sandor Rieuwers om in Hilversum te experimenteren met de veldbezetting. Dat resulteerde in veel wissels. Zo leken de bekerwedstrijden eerder op oefenpartijen, dan op een poging om op een comfortabele manier naar de derde ronde te gaan. Het gaf Rieuwers in elk geval wel inzicht in hoe hij in zijn team tegen sterke tegenstanders kan schuiven.

Tegen City Bril Krimpen verloor Compaen met 0-2 (setstanden 23-25 en 17-25). In deze wedstrijd liep Compaen een beetje achter de feiten aan, terwijl bij het inspelen al wel de inschatting was gemaakt dat dit een ‘te hebben’ tegenstander was. “De eerste set ging volkomen terecht naar Krimpen”, zegt Henk van Veldhuizen. “Achterin liep het passend bij ons voor geen hout. Daardoor kreeg de spelverdeler onvoldoende mogelijkheden om variatie in aanval te brengen.” De tweede set past Rieuwers nog wat wissels toe. “We kwamen al snel op achterstand met 13-18, en we worden weggespeeld met 17-25.” En daarmee ging de winst naar Krimpen.

De tweede wedstrijd ging tegen Gemini. Een bekende tegenstander, waar Compaen eerder in de competitie tegenover stond. Die wedstrijd verloor Compaen toen. Een revanche deze keer? “Je weet bij voorbaat dat je tegen de nummer twee in de competitie weinig kans maakt”, stelt Van Veldhuizen. “We kwamen al snel op forse, afgetekende achterstand. Toch bleek het team toch wel wat beter op elkaar te zijn ingespeeld. Francois Roskam, onze vaste libero, stond als vaste spelverdeler weet de ballen aardig op te zetten. Bijna lukt het stunten tegen Gemini. We komen op gelijke hoogte 24-24. Heel jammer dat we de set toch nog net uit handen moeten geven met 26-24. Eigenlijk de mooiste set uit het hele bekertoernooi!”
Kennelijk gaf dit nipte setverlies toch wat vertrouwen bij Compaen, want in de tweede set gaat het gelijk op. “Bij 19-23 neemt Gemini op tijd afstand en deze set verliezen we met 25-20″.

Met deze twee wedstrijden verlies weet Compaen nu in elk geval dat ze de derde ronde niet hoeft te organiseren. Dat is geruststellend. Alhoewel, zo laat Henk van Veldhuizen weten dat hij, noch de spelers veel plezier beleven als een toernooi op deze wijze afgewikkeld moet worden.
De laatste partij dan nog even winnen tegen Apollo om toch nog met een beetje tevreden gevoel huiswaarts te keren is het devies. Maar Apollo laat zich niet zo maar even overlopen. “In de laatste wedstrijd wilden we nog wel even stunten. De eerste set was best spannend, waarin Compaen tot 20-17 de voorsprong wist te handhaven. Hoewel het in de slotfase van deze set nog spannend wordt weet Compaen de set te winnen met 23-25.” De tweede set kent een zelfde spannend verloop. “Apollo komt voor, bij 19-19 komen we langszij en we weten nog iets uit te lopen. Het slot is heel spannend, waar uiteindelijk Apollo ons verslaat met 25-23.” Een derde set moet dan uitsluitsel bieden. Die set verliest Compaen met 15-10 en dus de wedstrijd met 2-1.
Zo eindigt Compaen als laatste. “Dat is wel teleurstellend, we hoopte tweede of derde te worden”, zegt Henk van Veldhuizen.

Op 30 oktober krijgt Compaen Heren 1 het Groningse Donitas op bezoek. Dat is een pittige tegenstander die op een gedeelde 2,3,4e plaats staat in de competitie.

In deze aflevering van de Jol (het halfjaarlijkse magazine van de Oudheidkamer Oostzaan) een kijkje in de keuken van ‘Vervlogen Tijden’ (het nieuwe boek in de serie Historische Uitgaven van de Oudheidkamer). Maar ook jeugdherinneringen van Goos Vonk en Siem Meijn en achtergrondverhalen rond de Oostzaanse postbezorging van weleer door Jan de Haas. Piet van Splunter komt in beeld als OSV-atleet en leerling van de Kerkbuurtschool. Een mooi gedicht van Trijne Posch-Root completeert het geheel.

De donateurs van de Oudheidkamer krijgen deze Jol uiterlijk 3 november a.s. in de bus. Uiteraard is ook deze speciale Jol weer, hoewel in beperkte oplage, vanaf donderdag 4 november a.s. via de vrije verkoop verkrijgbaar via de firma Top-1-Toys, Zuideinde 77 in Oostzaan. De kosten bedragen € 3,95 per stuk.

Meer weten over de Stichting Oudheidkamer Oostzaan, kom dan eens gezellig langs tijdens de wekelijkse dinsdagse inloopmiddagen op Leliestraat 1 in Oostzaan (tel. 075 – 614 1532).

Of surf naar www.oudheidkameroostzaan.nl.

INFO:
Dinsdag 9 november wordt de halfjaarlijkse donateursavond georganiseerd in de Grote Kerk. Voor meer informatie kijk in www.beeldvaneendorp.com onder knop ‘agenda’

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief