Archive for April, 2010

Vijf Oostzaners werden donderdag 29 april verrast met een Koninklijke Onderscheiding omdat zij zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het dorp.

Jan Dral werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dral is als sinds 1998 bestuurslid van de Stichting Hulpdienst Oostzaan. Vanaf 2004 heeft hij zich sterk gemaakt voor het WMO-, informatie- en serviceloket in het dorp. Een loket dat onlangs nog als een van de betere serviceloketten in onze provincie werd aangemerkt. Dral is sinds 1998 lid van de Commissie Ouderen, Chronisch Zieken en Gehandicapten en bestuurslid van de Stichting Gehandicapten Beraad Zaanstreek/Waterland. Ook zet hij zich al sinds de jaren tachtig in voor de Grote Kerk in diverse functies.

Jaap de Dood kreeg ook een lintje door de burgemeester opgespeld. Hij is al vanaf 1991 bestuurslid van de Sociale Afdeling van het Christelijk Werkliedenverbond ‘Patrimonium’, Zaandam. De Dood is in Zaandam advocaat en geeft daarnaast belangeloos juridische adviezen. Hij is verder nauw betrokken bij hulp aan daklozen en mensen die in aanmerking komen voor schuldhulpverlening. De Dood is afgevaardigde in de Raad van Commissarissen van Patrimonium.  Hij is ook voorzitter geweest van de Stichting Promotie Zaan Centrum en van de Ondernemersvereniging City Center Zaandam. Zijn visie op het beleid en in het centrum van Zaandam uit te voeren activiteiten worden bijzonder gewaardeerd. Het enthousiasme en zijn kennis van de Zaanstreek hebben verder veel betekend voor de VVV. Jaap de Dood is mede oprichter van de Lions Club afdeling De Banne Zaanstreek. Hij is daarvan twee keer voorzitter geweest en grote bijdragen geleverd aan de fundraising voor tal van projecten, zoals staaroperaties in derde wereld landen, opslagsilo’s voor rijst in Afrika, de ondersteuning van een tehuis voor weeskinderen in Afrika. Geen moeite lijkt De Dood te veel om zich naast zijn drukke baan belangeloos in te zetten op het sociale vlak. De enorme waardering daarvoor komt tot uiting in de Koninklijke Onderscheiding.

Anton Verwer was ook één van de Oostzaanse decorandi. Hij is vanaf 1985 betrokken bij de volleybalclub AMVJ. Het damesteam van deze club komt uit in de hoogste Nederlandse volleybalklasse: de A-league. Verwer is manager, trainer dames, scout dames en doet nog tal van andere dingen voor zijn club. Verwer is niet alleen een sportdier. Hij is ook geruime tijd lid geweest van het CDA-bestuur en zit nog altijd in het Bouw- en Stichtingsbestuur ‘de Notenkraker’.  Van 1998 tot 2007 was Ton Verwer voorzitter van Crescendo en heeft in die functie een belangrijke bijdrage geleverd aan tal van HaFaBra-activiteiten in Oostzaan en omstreken. In 1973 werd Verwer lid van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Oostzaan. Hij trad toe tot het college van diakenen en kreeg binnen dit college de functie van secreatris. Hoewel hij zijn bestuurlijke activiteiten heeft afgebouwd is Verwer nog altijd actief binnen de kerkelijke gemeenschap.

Willem de Graaf kreeg een lintje voor zijn langdurige lidmaatschap van de woonruimteadviescommissie (3 volle termijnen) en zijn lidmaatschap van de WOV ledenraad (22 jaar!). De Graaf is ook bijzonder actief op sportgebied. Hij is vanaf 1973 betrokken bij OFC als jeugdeider. De Graaf nam vaak teams onder zijn hoede waar moeilijk leiders voor te vinden zijn (C4, B3 en lagere jeugdelftallen). Groepen die moeilijk te begeleiden zijn, maar kennelijk heeft De Graaf de gave om deze jongens met het nodige geduld onder zijn hoede te nemen. De Graaf maakt ook deel uit van  de jeugdcommissie van OFC en hij is tot zijn 70ste lid geweest van het OFC-bestuur.  Hij is nog altijd actief op het OFC-complex.

De laatste decorandus die door de burgemeester een Koninklijke Onderscheiding kreeg opgespeld was Cor Verhoog. Verhoog krijgt de onderscheiding voor zijn betrokkenheid bij de clientenraad van Evean Eduard Douwes Dekker en voor het tot stand brengen van een sportaanbod voor vijftigplussers in Oostzaan en Landsmeer (werkgroep Fifty Fit).  In de periode 2000-2007 is Verhoog nauw betrokken geweest bij de start van het project GALM (Groninger Actief Leven Model) in Oostzaan. Het project beoogd senioren op verantwoorde wijze meet bewegen te confronteren in een gevarieerd sportief verband. Hij is verder ruim 1o jaar berokken geweest bij het opzetten en structureren van recreanten korfbalactiviteiten bij de Afdeling Noord-Holland van het KNKV. Van 1985 tot 1996 heeft Cor Verhoog veel gedaan voor de organisatie Recreanten OKV. Hij organiseerde trainingen, wedstrijden, feestjes en uitjes.  Bij de Koninklijke Nederlandse Korfbalverbond  heeft Cor Verhoog allerlei bestuursfuncties bekleed tussen 1989 en 2008. Van 2008 tot heden is hij voorzitter van Clubfit (proeftuin NOC/NSF).

Fotobron: De foto is afkomstig van de gemeentelijke website. Van links naar rechts op deze foto: Cor Verhoog, Wim de Graaf, burgemeester Paul Möhlmann, Ton Verwer, Jaap de Dood en zittend Jaap Dral

Met grote verbazing heeft GroenLinks Oostzaan kennis genomen van de uitlatingen van de fractievoorzitter van de VVD, mevrouw T. Schaafsma, in het Dagblad Zaanstreek van 20 april. De uitlating van mevrouw Schaafsma betroffen het financiële beleid van de gemeente Oostzaan.

Volgens de fractievoorzitter van de VVD staat de gemeente Oostzaan er financieel veel slechter voor dan tot nu toe altijd was aangenomen. Onderzoek zou dit hebben aangetoond. Ook beweert mevrouw Schaafsma dat de toenmalige wethouder van financiën, Rob Monen van GroenLinks, de raad niet of onjuist hierover heeft geïnformeerd.

Het niet of onjuist informeren van de Gemeenteraad is een zeer zware beschuldiging, in politiek-bestuurlijke kring zou dit onacceptabel gedrag zijn. GroenLinks Oostzaan is zeer boos over dergelijke beschuldigingen en wil dat de onderste steen boven komt.

GroenLinks Oostzaan vraagt zich af welk onderzoek de slechte financiële situatie heeft aangetoond en waarom dit onderzoek alleen bekend is bij de VVD. Van het College van B&W zou GroenLinks willen weten of er een dergelijk onderzoek bestaat en de fractie zou graag willen weten of het College de mening over het onjuist informeren van de Gemeenteraad door de wethouder deelt.

ozgottalent

Dancing Days organiseert in opdracht van het 5 mei comité de talentenjacht “Oostzaan got talent 2010”. Dit is de 2de editie.

De eerste editie werd georganiseerd door de initiatiefnemers van “Oostzaan got talent” het bestuur van de Stijfselmakersschuur, (nu bekend onder de naam “het Houten Huys”) te Oostzaan. Deze vond plaats in de Kunstgreep.

We hebben dit jaar twee versies, eentje voor de basisscholen van Oostzaan. De voorrondes vinden plaats op de scholen waarna de halve finale op 30 April en de hele finale op 5 mei 2010 plaatsvinden. En 1 versie voor alle talenten in en om Oostzaan heen, de halve en de hele finale vindt plaats op 30 April 2010.

Beide halve en hele finales zullen op het kerkplein te Oostzaan plaatsvinden.

Iedereen is vrij om zich hiervoor aan te melden, dit kan via www.dancingdays.nl Onder het kopje “ Got talent ?” vind je 2 versies, klik op de vrije editie en klik daarna op het kopje inschrijven. Of stuur een mail naar info@dancingdays.nl o.v.v. “Oostzaan got talent 2010” vrije editie.

rondevnh2

Oostzaan, Wielerteam Skil-Shimano verschijnt zondag met Kenny van Hummel, de nationale held in de Tour de France 2009, aan de start van de Ronde van Noord-Holland. In 2009 kwam Van Hummel als tweede over de finish. Theo Bos was de enige die de sprinter van Skil- Shimano voor kon blijven. Het ProContinental team zet ook twee Chinezen in. Cheng Ji en Long Jin komen naar de start in Zaandam. Het team wordt compleet gemaakt door de Fransman David Deroo, de Belg Bert de Backer en de Nederlanders Job Vissers, Roy Curvers en Robin Chaigneau.

Vacansoleil
Ook de verrassing van vorig wielerseizoen Johnny Hoogerland staat zondag aan de start bij de Ronde. De rijder van Vacansoleil eindigde vorig jaar als twaalfde in de Vuelta. Matthé Pronk neemt tijdens de Ronde van Noord-Holland afscheid van zijn wielercarrière. De wielrenner uit Warmenhuizen was sinds 1999 prof. Naast Hoogerland en Pronk starten de Noord-Hollanders Jens Mouris, Wouter Mol en Arnoud van Groen, afgelopen zondag in de kopgroep van de Amstel Gold race vertegenwoordigt. Het ProContinental team gaat met een sterke ploeg van start. De renners Wouter Poels, Bobbie Traksel, Joost van Leijen maken het team van Vacansoleil compleet. Bobbie Traksel versloeg onze plaatselijke favoriet Rick Flens (Rabobank) in de Vlaamse klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne.

Verder staan er nog vele andere internationale en nationale wielrenners aan de start. Zoals Geert Omloop (Bel), Stephan van Dijk (Ned), Andy Cappelle (Bel), Bram Schmitz (Ned). Maar ook Rudy Vriend, Patrick Ruckert, Jelmer Asjes en Sander Loormans.
Er worden 25 ploegen met totaal 200 renners aan de start verwacht voor de 210 kilometer lange ronde. De wedstrijd start om 12.01 uur in het centrum van Zaandam. Het peloton koerst eerst naar Oostzaan, om vervolgens na de eerste Rabobank klassementsprint in Zaandam richting het noorden van de provincie te gaan. Daarbij passeren de renners ruim twintig plaatsen.

Ploegen 65e Ronde van Noord-Holland:

Skil-Shimano (Ned)
Vacansoleil (Ned)
Rabobank Continental Team (Ned)
Cyclingteam Jo Piels (Ned)
Van Vliet – EBH Elshof (Ned)
Nutrixxion Sparkasse (Dui)
Atlas Personal (Zwi)
Kuota – Indeland (Dui)
Sparebanken Vest-Ridley (Noo)
ISD Continental (Oek)
Team Differdange (Lux)
Verandas Willems (Bel)
Palmans-Cras (Bel)
Team Worldofbike.gr (Gri)
AVC Aix-en-Provence (Fra)
Metec Cyclingteam (Ned)
Koga-CreditForce (Ned)
Line Lloyd Footwear (Ned)
Midi Center – Ruiter Wielerteam (Ned)
Parkhotel Rooding (Ned)
Van Hemert Groep – De Jonge Renner (Ned)

Op de foto: Kenny van Hummel van de Skil-Shimano-ploeg.

Tijdens de benoeming van de wethouders vorige week werd al duidelijk dat er twee kampen aan het ontstaan zijn binnen de gemeenteraad van Oostzaan. Oppositie tegen coalitie. Een 7-6 verhouding die in aantal dus niet erg stabiel is. De coalitie (die samen 55% van de kiezers vertegenwoordigd) heeft middels een raadsagenda geprobeerd om meer draagvlak te creëren. Wij hebben als D66 veel vertrouwen in dit middel, maar wij constateren dat het erg matig is uitgevoerd. Hierdoor dreigt de raadsagenda in de gemeenteraad geen steun te ontvangen van de oppositiepartijen. De kloof tussen de 7 en de 6 is dus niet overbrugt.

Wat is er dan fout gegaan in de uitvoering? De coalitie heeft een raadsagenda opgesteld en gevraagd of alle partijen daarop hun zienswijze wilde indienen. Vervolgens is er van de zienswijzen van de oppositiepartijen niks overgenomen en werd er verwezen naar al bestaande ambtelijke stukken die vaak gedateerd zijn.

Bij de informatieronde van 12 april werd verder duidelijk dat de coalitie het normaal vindt dat hun verkiezingsprogramma’s leidend zijn voor de uiteindelijke raadsagenda. De oppositie wordt dus alleen gehoord als ze een punt inbrengen die de coalitiepartijen ook in hun verkiezingsprogramma hadden staan. Het idee van een raadsagenda is juist dat alle partijen in de raad samen een prioriteiten lijst maken voor de komende vier jaar. Alleen bij punten die volkomen tegenstrijdig zijn met wat de coalitie wil is het logisch dat de meerderheid beslist. Maar punten van D66 zoals het opknappen van stoepen en kruispunten, jongerenbeleid en dierenwelzijn lijken ons absoluut niet tegenstrijdig met wat er nu in de raadsagenda staat. Wij zullen dan ook voor deze drie punten een amendement indienen op de raadsagenda. Als dit amendement niet wordt aangenomen door de coalitie dan laten we een ander amendement in stemming brengen die het college vraagt om de naam raadsagenda te vervangen door coalitieagenda. Wij willen dan namelijk de schijn vermijden dat de hele raad betrokken is geweest bij het opstellen van deze agenda.

Conclusie: Een raadsagenda waar op staat: ‘raadsagenda VVD PvdA en CDA’ is geen raadsagenda maar een coalitieagenda in vermomming.

Ze mogen dan wel ‘buitenpoorters’ zijn, voor hun inspiratie of inzet zal dat niet veel uitmaken. Dit bleek wel tijdens het buitengewoon ontspannen en vrolijke introductiegesprek dat Dré Prijs had met de wethouders Jan van Run (VVD) en Casper Stevens (CDA) op 14 april jongstleden. Het nieuwe college was begin deze week bezig met een rondje Oostzaan en in dit verband deden de heren (weer geen vrouw in het college!) de studio van Radio9 aan. Ze hadden de dag ervoor al een speeddate gehad met de ambtenaren van de gemeente en op een boerenplat waren ze het Oostzanerveld in geweest. Zelfs nog enige beëierde nesten ontdekt, vertelde Jan van Run. Bijzonder onder de indruk waren ze, vooral Stevens. Niet zo vreemd, want het hele natuurgebied zit in zijn portefeuille. Hij ziet het belang van het reservaat, maar ook de zich door het veld wringende lintbebouwing, met de daarbij horende problematiek. Waar moet je bouwen? Hoe doe je dat zonder de waarde van het Oostzanerveld aan te tasten? Vragen waar hij de komende jaren stevige antwoorden op wil formuleren.

Dat Eelco Taams een redelijk zware portefeuille heeft gekregen met onder anderen de verplaatsing van de firma Meijn naar Bombraak vonden Stevens en Van Run een logische keuze. Het is al beleid, de trein rijdt al. Taams heeft in het vorige college er mee te maken gehad. Dus, zo stelt Van Run, kan hij beter dit beleid voortzetten, vooral ook omdat op korte termijn al beslissingen genomen moeten worden. Van Run en Stevens hebben enige inwerktijd nodig en daarop kan de verplaatsing van Meijn natuurlijk niet wachten.

Buitenpoorters die wethouder worden in een dorp waar de VVD als slogan voerde ‘Van Oostzaners voor Oostzaners’. De oppositie fronst de wenkbrauwen. Nadelig voor het dorp? Volgens de burgemeester staat de wet het toe en besluit de raad over ontheffingen die nodig zijn om buitenpoorter te blijven. Misschien is het ook wel eens goed om een buitenpoorter als wethouder te hebben. Eens iemand die zonder ‘last van het Oostzaanse verleden’ kan handelen in het dorp. Tja, maar dan heffen ze straks het dorp op, want ze voelen zich er toch niet bij betrokken. Casper Stevens (CDA) moet er wel een beetje om lachen. Volgens hem is de inzet van dit college dat Oostzaan zelfstandig blijft. Hij zal zich daarvoor in elk geval sterk maken. Verder was hij wel geschrokken dat zijn VVD-college voor ‘bunzing’ werd uitgemaakt in de raadsvergadering. “Ik was me doodgeschrokken.” Een opmerkelijke ontvangst. En ook sterk overdreven gelet op al die buitenpoorters die tegenwoordig in dat prachtige Oostzaan zijn komen wonen! Maar de nieuwe ploeg begreep de ‘stekeligheden’ wel en reageerde er met de gewenste humor op. “Ik heb mijn polstok in Zaandam klaargelegd, voor het geval de bruggen openstaan,” zegt Jan van Run.

Het is duidelijk de heren hebben er ‘zin an’.

Beluister het hele interview hieronder:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Gisteren zijn in Oostzaan de nieuwe wethouders benoemd, uniek voor Oostzaan is dat er wethouders van buiten het dorp in het College komen. Mensen die geen band hebben met Oostzaan, en die niets weten van de lokale samenleving. Voor lokale partijen is het een zwaktebod om geen mensen binnen eigen kring te kunnen vinden die wethouder kunnen zijn, dat toont toch het gebrek aan kracht aan.

Vooral geldt dit voor de VVD, als je de verkiezingen in gaat met de leuze ‘voor Oostzaners, door Oostzaners’ en vervolgens woont je wethouder in Zaandam dan heb je wat uit te leggen aan je kiezers.  Zouden al die mensen wel op de VVD hebben gestemd als ze dit hadden geweten mag je je in alle redelijkheid afvragen. Wel positief is dat hun wethouder, Jan van Run, heeft aan gegeven dat hij naar Oostzaan wil verhuizen.

Blijf dan lekker in Amstelveen

Dit geldt niet voor de wethouder van het CDA. Deze heeft gezegd dat ‘je een ouwe boom niet moet verplaatsen’, voor GroenLinks had hij dan ook lekker in Amstelveen mogen blijven. Een wethouder hoort binding te hebben met de lokale gemeenschap, hij moet weten wat er speelt en hoort midden in de samenleving te staan. Ook moet hij zelf de gevolgen van zijn beslissingen kunnen voelen. Het kan nu gebeuren dat het College de belastingen willen verhogen, maar dat twee van de wethouders deze belastingverhoging niet hoeven te betalen. Lekker makkelijk is dat! Als je dan niet de wil hebt om in Oostzaan te komen wonen dan hoef je van GroenLinks ook geen wethouder te worden.

Gevolgen voor de zelfstandigheid van Oostzaan

Daarnaast kan je je afvragen wat dit betekent voor de zelfstandigheid van Oostzaan. Een wethouder van buiten heeft een andere band met Oostzaan, een lossere band. Om zelfstandig te willen blijven moet je als een bok op de haverkist zitten. Met twee wethouders van buiten vragen we ons af of dit wel goed geborgd is. Zeker gezien de grote VVD invasie tijdens de benoeming van de wethouders in de Raadszaal van Oostzaan. Het ging hierbij om leden van de Provinciale Staten en Gedeputeerden van de VVD van de provincie. Diezelfde provincie die met Remkes van de VVD een nieuwe Commissaris der Koningin krijgt die eerder al kleine gemeenten wilde dwingen zichzelf op te heffen. 

GroenLinks vindt dit een slechte ontwikkeling en zal blijven vechten voor de zelfstandigheid van Oostzaan; knokken zoals ze dat altijd heeft gedaan.

rondevannoordholland
Op zondag 25 april 2010 worden 25 ploegen met 180-200 renners in Zaandam aan de start verwacht, bij de oudste wielerklassieker van Nederland, de 65ste internationale Ronde van Noord-Holland. Na de spannende ronde van vorig jaar,met Theo Bos als prominente winnaar, zullen de renners dit jaar strijden om de eer, om deze jubileumronde op hun naam te mogen schrijven. Na de start in Zaandam, koerst het peloton eerst naar Oostzaan, om vervolgens via Zaandam richting het noorden van onze mooie provincie te gaan. Daarbij passeren de renners ruim twintig plaatsen. Het gaat door diverse landschappen die Noord-Holland rijk is. Zoals bollenvelden achter de duinen, de droogmakerijen en de IJsselmeerkust. Maar ook de kleine dorpjes met hun stolpboerderijen, die zo kenmerkend zijn voor deze provincie.

Route
In de loop der jaren is de route, variërend van 165 tot soms zelfs wel 240 kilometer, vaak gewijzigd maar start en finish steeds in de Zaanstreek. En de kilometers die de renners moeten afleggen, liggen allemaal in de provincie Noord-Holland. In de beginjaren koos men vaak de westelijk kant van de provincie, het duingebied dus, met als keerpunt Den Helder. Tegenwoordig voert de route vanwege verkeerstechnische omstandigheden, door het oostelijke deel van de provincie. Maar wat altijd onderdeel van de koers blijft, zijn de open polderwegen en de slingerende dijkjes. De eerste doorkomst in Oostzaan wordt verwacht tussen 12.00 en 12.15 uur. De renners komen dan via de Kerkstraat Oostzaan binnen en gaan via het Zuideinde en de kolkweg terug richting Zaanstad. De tweede doorkomst wordt verwacht tussen 16.15 en 17.00 uur. De Renners komen dan vanuit Purmerend, via de Oostzanerrijweg, deHaal en het Noordeinde naar de Kerkbuurt. In de kerkbuurt zal net als vorig jaar een klassementsprint getrokken worden. De renners hebben er dan al bijna 200 kilometer op zitten!

Oostzaan, een broeinest van wielertalent
Slechts weinig mensen weten hoeveel (verdienstelijke) wielrenners er uit Oostzaan komen en kwamen. Iedere liefhebber davn deze mooie sport kent ongetwijfeld Rick Flens. Maar verder kwamen ook Gerard Windhouwer, Jan de Nijs, Ruud Nederlof, Rob Rabe en zijn vader Frits, Gerard van Beek en Sijmen Onrust uit Oostzaan.

Programma 25 april

Op het kerkplein wordt om 12.00 uur gestart met het programma. De renners komen omstreeks 12.15 uur vanuit de Kerkstraat en gaan dan rechtsaf via het Zuideinde en de Kolkweg weer terug naar Zaanstad.

12.30 uur Dancing Days – een demonstratie.
13.30 uur start Skeelertoertocht. Inschrijven vanaf 12.00 uur op het Kerkplein.
14.00 uur het Amsterdamse Volkskoor. Heerlijke meezingers en prachtige luisterliedjes uit Amsterdam.

Omstreeks 16.15 uur verwachten we de renners weer in Oostzaan. Ze zullen deze keer vanaf Purmerland Oostzaan binnenkomen. Over de Haal en het noordeinde naar de kerkbuurt, waar net als vorig jaar een klassementssprint getrokken zal worden. Als het gehele wielercircus, inclusief de bezemwagen voorbij is vervolgen wij het programma op het Kerkplein.

Er is van 13.00 uur tot 15.00 uur achter het gemeentehuis een demonstratie Bosu, van ADZ.
16.30 uur The Telstars. Dé feestband met een missie:Muziek kan een feest maken of breken. The Telstars maken hem! Want een feest moet in één keer goed zijn, het kan niet over!

Op Hannie Schaftplein is vanaf 10.00 uur het terras al geopend bij BorrelZ voor een heerlijk kopje koffie met gebak. Vanaf 12.00 uur komt daar de gezellige muziek van DJ’s met vanaf 16.00 uur optredens van diverse artiesten. Met onder andere Hans Kap en Eddy Walsh!

12.00 uur Klimwand met tokkelbaan
12.00 uur Springkussen voor de kinderen

Om 22.00 uur verwachten we dat het weer rustig is op en rond het kerkplein.


Afgelopen zaterdag heeft John Boom na 11 jaar afscheid genomen als voorzitter van de PvdA afdeling Oostzaan. Hij kreeg van wethouder Eelco Taams de zilveren PvdA speld uitgereikt.
Het nieuwe bestuur, bestaande uit Siefko Julius (voorzitter), Trudy van der Kloet (penningmeester) en Olav Lindström zal de komende tijd de al bestaande samenwerking met de PvdA afdelingen Wormerland en Zaanstad verder uitwerken. Op termijn zal worden gekomen tot één afdeling Zaanstreek met per gemeente een lokale werkgroep.


In deze aflevering van de Jol (het halfjaarlijkse magazine van de Oudheidkamer Oostzaan) besteden we veel aandacht aan de wegen en wegsloten in ons dorp. Met zeer gedetaileerde kaarten uit 1896, met foto’s en verhalen. Maar ook de geschiedenis van OSV-atletiek komt uitgebreid aan bod. Niesje Lust-Rep en Yvo de Jong halen jeugdherinneringen op en een gedicht van Frits Wattjes en de Kroniek Daalder completeren deze Jol.

De donateurs van de Oudheidkamer krijgen deze Jol uiterlijk 16 april a.s. in de bus. Uiteraard is ook deze speciale Jol weer, hoewel in beperkte oplage, vanaf donderdag 22 april a.s. via de vrije verkoop verkrijgbaar via de firma Top-1-Toys, Zuideinde 77 in Oostzaan. De kosten bedragen Eur. 3,95 per stuk.

Meer weten over de Stichting Oudheidkamer Oostzaan, kom dan eens gezellig langs tijdens de wekelijkse dinsdagse inloopmiddagen op Leliestraat 1 in Oostzaan (tel. 075 – 614 1532).

Of surf naar www.oudheidkameroostzaan.nl

Bron foto: www.joopkeizer.com, Links Joop Keizer, rechts Chris de Dood van OSV

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief