Archive for the ‘Sport’ Category

Nieuw boek Gerrie Hulsing
REGIO – Het eerste boek na en over de Tour de France 2014, komt uit onze eigen regio! Gerrie Hulsing, hij schreef al ruim 20 boeken, kreeg de behoefte het nu eens op een geheel andere manier aan te pakken. Geen lange verhalen, die zijn er in de loop der jaren al meer dan genoeg geschreven. Nee, hij bedacht dat het wel weer eens wat anders zou zijn als hij op papier zou zetten hoe hij deze Tour beleefde.
Namelijk in de vorm van rijmen. 35 stuks rijmde hij er bij elkaar en liet daar een leuke en interessante bundel van maken. Echt zo’n hebbedingetje voor die mensen die van wielrennen én van rijmen houden. De combinatie is uniek, nimmer kwam er een bundel uit die op deze wijze is samengesteld.

Zeker de korte maar ‘pittige’ epiloog mag er zijn. Hulsing neemt daarin geen blad voor de mond om zaken te bekritiseren.

Al met al een boek dat zeker de moeite waard is.

Meer informatie
Soft cover full color.
Pagina’s mat/glanzend fotopapier.
Aantal pagina’s 54.
Afmeting 20 x 54 cm.
Prijs € 6,95 (excl. event. verzendkosten van € 2,55).
Gelimiteerde oplage en niet via de reguliere boekhandels te koop!
Te bestellen bij Gerrie Hulsing zelf via: info@opdenvinken.nl


OOSTZAAN – Compaen komt het volgend seizoen uit in de landelijke Topdivisie. In de afgelopen competitie grepen de Zaanse volleyballers naast het kampioenschap, maar zij gaan toch op hoger niveau spelen.

De promotie dankt de herenploeg aan de terugtrekking van Haaglanden uit Voorburg, dat met een sponsor- en spelersprobleem kampt.

Voor Compaen betekent het spelen in de Topdivisie dat het team na acht jaar weer terugkeer in de een na hoogste klasse van Nederland. In het seizoen voor de vorming van de B-league – de huidige Topdivisie – moesten de Oostzaners zich noodgedwongen terugtrekken uit de eerste divisie. Compaen viel daarmee terug naar de derde divisie, waarin het tweede team uitkwam.

De promotie van Compaen betekent dat de dorpsploeg komend seizoen de strijd mag aangaan met US en Zaanstad, de grote buren uit Amsterdam en Zaandam. De competitie wordt daarmee gelijk ook een veredeld Noord-Hollands kampioenschap

Ondanks het nog ontbreken van een hoofdsponsor besloot het bestuur van Compaen toch in te gaan op het verzoek van de bond om de opengevallen plek in te nemen. De leden van de grootste jeugdafdeling uit de regio krijgen een belangrijke rol in de organisatie bij thuiswedstrijden.

Trainer-coach Sandor Rieuwers kan in de Topdivisie in ieder geval rekenen op dezelfde spelers als de afgelopen competitie. Om een optimale situatie te scheppen, hoopt hij de komende weken nog op verdere versterking van de selectie.


OOSTZAAN – Op zaterdag 21 juni vindt de 27e editie van het VV Compaen Buitenvolleybaltoernooi plaats. Jaarlijks treden er weer nieuwe teams aan bestaand uit buren, vrienden, familie en collega’s om zich in gemoedelijke sfeer te meteen met anderen. De organisatie verwacht ook dit jaar weer nieuwe teams te mogen verwelkomen.

De inschrijving is al van start gegaan en enkele enthousiaste teams hebben zich reeds opgegeven. VV Compaen wordt goed vertegenwoordigd door onder anderen het eerste dames- en herenteam, maar ook andere teams uit de regio hebben zich ingeschreven om te strijden voor de eerste plek. Het belooft een spannende dag te worden met volleybal op hoog niveau.

Inschrijven kan in één van de volgende drie categorieën:

  • 6 tegen 6 recreatietoernooi
  • 3 tegen 3 hoog toernooi
  • 4 tegen 4 jeugdtoernooi voor jeugd tot en met 12 jaar

Barbecue
Sinds de jubileumeditie in 2012 verzorgt Shantomar Evenementen na afloop van het toernooi een barbecue. Op de barbecue zijn de afgelopen twee jaar veel positieve reacties geweest. Daarom zal Shantomar Evenementen ook dit jaar weer voor deze heerlijke afsluiting zorgen. De barbecue is toegankelijk voor alle deelnemers en supporters.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van het buitentoernooi: www.compaenbuitentoernooi.nl


KROMMENIE – OKV 1 speelde de laatste uitwedstrijd tegen Furore in Krommenie. Zowel in de zaal als op het veld zijn het spannende wedstrijden geweest dit seizoen en ook nu hield het publiek tot het einde van de wedstrijd de adem in

Furore begon veel beter dan OKV aan de wedstrijd en dat betekende dat er binnen een kwartier een 5-1 achterstand op het bord stond. Door de warmte werd er een aantal keren een drinkpauze ingelast en pas na de eerste drinkpauze kwam OKV eindelijk tot scoren. Van een 5-3 achterstand halverwege de eerste helft, liep de score naar 7-5 bij rust.

Na de rust begon OKV fanatiek, maar het was weer het team van Furore dat 8-5 op het bord liet aantekenen. Gelukkig ging toen het knopje om en werden de mooie kansen ook echt benut. Na 10-10 werd het zenuwslopend spannend en waren er kansen aan beide kanten. Het sterkere OKV, met enkele fantastische invallers, kreeg tot slot toch wat het verdiende; een 10-11 overwinning!

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan speelt OKV om 14.30 thuis met aansluitend een gezellige eind seizoen barbecue.

Foto’s
De foto’s van de wedstrijd zijn gemaakt door Ton van Ingen:
OOSTZAAN – In een bomvolle Oostzaanse sporthal stond dinsdagavond voor de dames van Compaen het alles beslissende duel tegen Croonenburg op het programma. De dames uit Castricum wisten afgelopen zaterdag de openingswedstrijd tegen N.V.C. uit Nieuwegein gemakkelijk met 3-0 te winnen. Bij een overwinning op Compaen waren de gasten zeker van promotie naar de tweede divisie. Aangemoedigd door de vele meegereisde supporters was al snel duidelijk, dat Croonenburg deze mogelijkheid wilde verzilveren. Ook voor Compaen was alleen een overwinning in de eerste wedstrijd in deze promotie/degradatiepoule voldoende, om een verblijf in de tweede divisie te continueren. In de beginfase van de wedstrijd bleek al snel, dat deze druk bij Compaen het spel niet ten goede kwam. De 15-25 stand in de openingsset heeft geen verdere uitleg nodig.

In de tweede set kwam Compaen bij 13-12 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, maar moet uiteindelijk toch de setwinst met 21-25 aan de tegenstander laten.
Niet aangeslagen door deze 0-2 achterstand weet Compaen in de derde set met veel servedruk de passing bij de gasten onder druk te zetten, waardoor de aanval wordt ontregeld. Door een royale 25-18 setwinst van de thuisploeg krijgt de wedstrijd nog een bloedstollende verlenging, waarin tegen het einde van de vierde set bij 22-22 Croonenburg voor het eerst op gelijke hoogte komt. Door een goede serveserie weet Compaen ook deze setwinst met 25-22 binnen te halen en is een beslissende vijfde set noodzakelijk om de uiteindelijke winnaar aan te kunnen wijzen.

In deze spannende slotfase krijgt Croonenburg bij 13-14 als eerste de kans om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Als ook Compaen deze mogelijkheid bij 15-14 niet weet te verzilveren, maakt Croonenburg aan alle onzekerheid een einde en wint uiteindelijk niet alleen deze laatste set (15-17), maar ook de wedstrijd met 2-3.

Kleine kans
Door deze uitslag promoveert Croonenburg naar de tweede divisie. Als Compaen zaterdag a.s. in Nieuwegein de laatste wedstrijd in deze poule winnend weet af te sluiten, is er nog een kleine kans, om volgend seizoen alsnog in de tweede divisie van de nationale competitie uit te komen.

Zaterdag 10 mei a.s. N.V.C. – Compaen ,sporthal Merwestein, Merweplein 1 in Nieuwegein.ZAANDAM – Na een moeilijke tijd, met verloren beslissingswedstrijden en net-niet-uitslagen, heeft OKV weer punten gepakt in de competitie tegen Zaandam Zuid. Het was echter geen gemakkelijke wedstrijd en dat blijkt uit het scoreverloop.

Zaandam Zuid begon veel scherper dan OKV aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een 0-3 achterstand voor OKV. De heren van Zaandam Zuid schoten met scherp en dat lukte tot laat in de wedstrijd niet bij de OKV-ers.; er waren heel veel niet te missen kansen, die toch werden gemist! Na een 2-4 achterstand begon OKV met Zaandam Zuid mee te scoren en daarmee ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. Uiteindelijk kwam OKV los tot een stand van 7-11, maar de voorsprong ging toch weer verloren. Met verre afstandsschoten kwam Zaandam Zuid uiteindelijk weer langszij tot een stand van 11-11.
Pas helemaal aan het eind van de wedstrijd liep OKV definitief uit tot een 11-15 voorsprong, die in de laatste seconden van de wedstrijd nog tot 12-15 werd teruggebracht. OKV had de punten, maar Zaandam Zuid had zeker een goede prestatie geleverd. De goed leidende scheidsrechter had ook een prettige wedstrijd, want er werd aan beide kanten zeer sportief gespeeld!

Fotobron
De foto’s zijn gemaakt door Ton van Ingen.Sandor Rieuwers, trainer Heren 1

OOSTZAAN – De herenselectie van Compaen wordt ook komend seizoen begeleid door trainer/coach Sandor Rieuwers. De 52-jarige Zaandammer is al vele jaren als speler en trainer verbonden aan de Oostzaanse volleybalvereniging.

Het bestuur van de club heeft er vertrouwen in dat Rieuwers de ploeg binnen afzienbare tijd kan laten uitgroeien tot een stabiele topdivisionist.

De trainer, die in zijn oefenstof ALO-theorie combineert met zijn eigen ervaring als volleyballer, ziet voldoende mogelijkheden bij Compaen. Met enkele aanvullingen op de bestaande spelersgroep denkt hij met het jeugdige team volgend seizoen het kampioenschap in de eerste divisie of handhaving in de topdivisie te kunnen bereiken.

Compaen eindigde afgelopen seizoen voor de tweede achtereenvolgende keer als tweede. Die plaats geeft recht op het spelen van opvullingswedstrijden tegen SVS uit Schalkhaar, voor een eventueel vrij te komen plek in de topdivisie. Het is nog niet bekend of de nummer twee uit de eerste divisie A van deze mogelijkheid gebruikmaakt. Compaen heeft al eerder aangegeven de stap hogerop graag te willen maken.


OOSTZAAN – Compaen ontving zaterdag in de laatste wedstrijd van het seizoen in de Oostzaanse sporthal Gemini/Kangeroes uit Voorschoten. Bij aanvang van de wedstrijd stond Compaen met een punt voorsprong op de andere degradatiekandidaten, Nesselande en Utrecht, boven de gevarenzone. Een ruime overwinning zou dus voldoende zijn, om aan rechtstreekse degradatie naar de derde divisie te ontkomen zonder afhankelijk te zijn van de uitslagen van voornoemde teams. Met deze geruststellende gedachte werd de tegenstander in de openingsset volledig weggespeeld (25-19).

De tweede set gaf tot ontsteltenis van het talrijk aanwezige publiek een geheel ander spelbeeld te zien. In deze fase van de wedstrijd was duidelijk te zien, bij welk team de grootste belangen op het spel stonden. Bij Compaen stapelden de fouten zich op, waar de bezoekers gretig gebruik van maakten. De spelerswissels van coach Veikko Hansen konden hier geen verandering in brengen, waardoor deze set met ruim verschil naar de tegenstander gaat (16-25).

Voor Gemini/K. staat er duidelijk niets meer op het spel in deze laatste wedstrijd. Terwijl bij Compaen het spel steeds krampachtiger wordt en de fouten zich opstapelen, voelen de bezoekers zich als een vis in het water in de luidruchtige entourage van de Oostzaanse sporthal. In deze derde set wordt de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal aanvallend onder druk gezet. Blokkerend heeft Compaen totaal geen vat op de lange aanvalsters van Gemini/K., waardoor er verdedigend in het achterveld te veel misverstanden ontstaan. De 17-25 setstand laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Het pleit voor de instelling van Compaen, dat in een alles of niets poging de vierde set nog de meest spannende van deze wedstrijd wordt. Na een 8-12 achterstand wordt bij 16-16 de stand gelijk getrokken, waarna in een spannende slotfase Compaen met minimaal verschil (25-23) deze belangrijke setwinst binnen weet te halen.
In de beslissende vijfde set loopt Compaen steeds enkele punten achter de bezoekers aan (12-15), waardoor de wedstrijd met 2-3 verloren gaat.

PMD-duels moeten beslissing brengen
Als later op de avond de andere uitslagen binnen komen, blijkt dat ook Nesselande en Utrecht met 2-3 hebben verloren, waardoor deze teams rechtstreeks degraderen.
Voor Compaen betekent deze uitslag, dat de competitie in de eerste week van mei nog een vervolg krijgt. Dan worden er nog twee wedstrijden tegen twee nummers twee uit de derde divisies (Croonenburg uit Castricum en N.V.C. uit Nieuwegein) gespeeld voor één plaats in de tweede divisie!
OOSTZAAN – Onder het motto driemaal is scheepsrecht zoekt het mannenteam van Compaen kampioenmakers. De ploeg greep de afgelopen seizoenen twee keer net naast de titel in de eerste divisie, maar wil de komende competitie dan toch echt de stap naar de topdivisie gaan maken.

De organisatie staat in de steigers voor een aanstaande promotie naar het één na hoogste niveau van Nederland. Het gaat er nu nog om op het sportieve vlak invulling te geven aan de ambities. Hiervoor zoekt het team nog enkele ontbrekende schakels om samen met de bestaande ploeg naar een hoger niveau te gaan.

Compaen is een gezellige dorpsvereniging, die zetelt in Oostzaan. Dat grenst aan Amsterdam en de bus vanaf het Centraal Station stopt naast trainingszaal De Greep.

Voor de komende weken nodigt Compaen talentvolle en ambitieuze volleyballers uit om op dinsdag of donderdag mee te trainen.

Aanmelding en/of meer informatie:
Trainer/coach Sandor Rieuwers via sandor@rieuwers.nl of 06-53172823

Laatste Nieuws
Advertentie
Nieuwscategorieën
Archief