Archive for the ‘Sport’ Category


OOSTZAAN - Compaen heeft het avonturenboek van de Topdivisie zaterdagavond succesvol geopend. Gelijk in het eerste hoofdstuk – met als tegenspeler Sliedrecht Sport – werd het een thriller, die met 16-14 in de vijfde set zijn beslag kreeg.

Maandenlang was er uitgekeken naar de 20ste september 2014. De club uit het dorpje tussen Amsterdam en Zaandam zou op deze dag zijn debuut maken op het één na hoogste niveau van volleyballend Nederland.

Om dit mogelijk te maken, ging de afgelopen tijd een groep enthousiastelingen de boer op om voldoende hulptroepen te strikken. De vereniging onderkende de door de terugtrekking van Haaglanden geboden kans en besloot deze aan te grijpen.

Om het financieel mogelijk te maken ging de club, met net iets meer dan tweehonderd leden, de boer op. De pet ging rond door de Oostzaanse straten Haal, Heul en Kerkbuurt en er ontstond voldoende budget om de hoge kosten te kunnen dekken.

Daarbij moest Compaen het ook hebben van buitenkansjes. De noodzakelijke ballenstandaard en quickmops kwamen uit de overbodige boedel van Abcoude. Luttele uren voor de wedstrijd lukte het om tot overeenstemming te komen met die vereniging. Wachten is nu nog op de aanschaf van een speciale scheidsrechterstoel. Compaen hoopt deze via een in verval geraakte topploeg te betrekken, zodat er niet opnieuw een collecte moet komen.

Bijna dreigde er nog een grote financiële tegenvaller toen tijdens het inspelen voor de wedstrijd een gloednieuwe bal door de geopende deur in de sloot achter de sporthal belandde. Om Compaen voor zo’n klap te behoeden, wisten Rick van Baar en Wouter Schoonenberg deze luttele minuten voor aanvang van het duel uit het water te vissen.

Tegen deze achtergrond is het begrijpelijk dat Compaen als underdog begon in het duel met Sliedrecht, dat in de breedte misschien wel de beste vereniging van Nederland is. De Oostzaners moeten het doen met dezelfde spelers als vorig seizoen – tweede in de eerste divisie B -, terwijl de tegenstander net als veel andere teams in de topdivisie zich geducht wist te versterken.

De gespiegelde krachtsverhouding werd in de eerste set in de bloedhete sporthal ook werkelijkheid. Compaen stapelde fout op fout en zeker de helft van de 25 punten van Sliedrecht ontstonden door eigen toedoen. Het ronde rood-wit-blauw ketste te vaak van de onderarmen van de passers of belandde bij de opslagen buiten de lijnen.

De thuisploeg was daarna over de zenuwen heen. De tweede set liet een ongekende spanning zien. De moppers moesten bijna ook het angstzweet van de toeschouwers opdweilen. Compaen morste verschillende setpoints om uiteindelijk via een blokkering van Lars de Boer en Rick van Baar via 30-28 te winnen.

Die spanning was er in de derde set tot 19-18. Hierna liep het solide passende Sliedrecht, met middenspeler Michael van Leeuwe als uitblinker, uit naar 21-25.

In de vierde set besloot Compaen-coach Sandor Rieuwers tot een dubbele wissel. Benjamin Koen Baas mocht spelverdelen en nestor Marvin Andringa kwam in de plaats van Michiel Majoor. Het bleek achteraf een succesvolle ingreep.

Beiden wisten met hun service druk op de tegenstander te leggen, terwijl Andringa ook meer kracht in de aanval van Compaen bracht. Verder bleven Lars de Boer en Daniël Homburg op een hoog niveau presteren. Ondertussen ging Sliedrecht ook meer foutjes maken.

Dat laatste werd het team uiteindelijk ook noodlottig. De Zuid-Hollanders hadden de wedstrijdwinst in de vijfde set voor het grijpen, maar verloren door eigen falen in de slotfase. Die missers leidde tot dolle vreugde in het Oostzaanse kamp. Er is immers het besef dat voor Compaen elk gewonnen punt meegenomen is.

Volgende week mag de oud-papierclub uit Oostzaan het opnemen tegen de leaseauto’s van Alterno. Op voorhand lijkt het opnieuw een ongelijke strijd te worden.

NHD hoofdsponsor Compaen
ALKMAAR – Het Noordhollands Dagblad is de komende drie jaar hoofdsponsor van de herenselectie van Compaen. Het logo van het bedrijf zal vanaf dit seizoen het shirt van de spelers en begeleiding sieren. Zij komen deze competitie voor het eerst uit in de topdivisie en horen daarmee globaal tot de beste twintig ploegen van ons land.

Het Noordhollands Dagblad omvat acht edities die elk in een regio in de provincie Noord-Holland uitkomen. De gezamenlijke oplage ligt rond de 120.000 abonnees. Daarnaast bekijken dagelijks honderdduizenden personen de digitale producten van het bedrijf. Het Noordhollands Dagblad is onderdeel van Holland Media Combinatie, waartoe ook de uitgaven Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en Gooi- en Eemlander behoren.

Het Noordhollands Dagblad kijkt er naar uit om de volleybalvereniging te ondersteunen. Aan de andere kant is  Compaen ook blij met deze aansprekende sponsor. Het bestuur van de Oostzaanse vereniging hoopt dat deze verbintenis andere bedrijven op het spoor zet om ook via Compaen reclame te maken.

De Oostzaanse volleyballers beginnen het seizoen zaterdag om 18 uur met een thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Compaen zal dat doen met dezelfde selectie als vorig seizoen.

Compaen, dat is vernoemd naar de middeleeuwse zeerover, is in 1961 opgericht. In tegenstelling tot de landelijke trend kent de dorpsvereniging een stijgend ledental. Aan het huidige seizoen doet Compaen met tien senioren- en vijftien jeugdploegen mee.


Door: Yvonne Langeberg
OKV heeft in het verleden niet altijd de gelukkigste wedstrijden gepeeld tegen de Zaanse tegenstander Furore en ook in deze wedstrijd moest alles uit de kast gehaald worden om de overwinning veilig te stellen. Maar in de outfit van de nieuwe hoofdsponsors werd de derde overwinning op rij toch binnengesleept.

Op een zonnig OKV terrein werd onder grote publieke belangstelling de wedstrijd OKV-Furore gespeeld. De tegenstander waartegen in het afgelopen zaalseizoen een belangrijke wedstrijd werd verloren. In de nieuwe outfit dat gesponsord is door Wals installatiebedrijf, TryOut theatercafé en Adverion administarties begon OKV sterk. Er werd goed gespeeld en dat leidde tot een riante 9-4 ruststand.

Helaas was het voor het team lastig om in de tweede helft hetzelfde niveau te halen en daardoor kon Furore weer in de wedstrijd komen. Met enkele goede schoten van afstand kwam de ploeg uit Krommenie steeds dichterbij en ze kregen ook nog twee strafworpen te nemen. Gelukkig was de schutter niet trefzeker en dat gaf het team van OKV weer moed. Na 11-9 en zelfs 12-11 werd het uiteindelijk een afgetekende overwinning van 14-11. Dus na de foto’s met de nieuwe sponsors konden de spelers en het publiek op het terras heerlijk genieten van het mooie nazomerweer. OKV ligt met het behalen van deze overwinning nog steeds goed op schema voor de zo begeerde promotie.


Door: Yvonne Langeberg
OOSTZAAN – OKV speelde zondag een fantastische wedstrijd tegen Aurora uit Haarlem en behaalde zo de tweede verdiende overwinning van de competitie. Zaterdag was er voor de hele vereniging een gezellig Priktoernooi geweest, waarbij jong en oud, korfballers en supporters om de eer en de prijzen zoveel mogelijk doelpunten probeerden te maken.

Competitie
Met veel Oostzaans publiek liet het team van Fred Noom tegen Aurora aantrekkelijk korfbal zien, waarbij opviel dat het hele team wist te scoren. De nieuwe trainer was over de vorige wedstrijd al tevreden, maar nu kon hij zelfs meer dan tevreden zijn. Zijn opdracht aan zijn ploeg is om ruimer te spelen en vaker te schieten. Dit resulteerde in afwisselend spel, waar de tegenstanders geen antwoord op hadden. Zowel de dames als de heren creëerden mooie kansen en er werd met vertrouwen geschoten. Bij rust stond OKV al 1-9 voor en aan het eind van de wedstrijd was de stand 12-21. Met zoveel doelpunten laat OKV zien dat het nieuwe spel loont en dat het team en het publiek er zichtbaar van genieten.

Priktoernooi
Dat het schot een belangrijk wapen is voor het korfbal werd tijdens het Priktoernooi ook duidelijk. Meer dan 100 korfballiefhebbers deden hun best om in tweetallen zoveel mogelijk doelpunten te maken. Organisator Eddie Stroomberg had er alles aan gedaan om het iedereen naar de zin te maken en het toernooi verliep dan ook vlekkeloos. Endie Stroomberg en Colin Bakker waren de besten bij de senioren/junioren en Maura Hollebeek en Indi van Ooijen verdedigden hun titel bij de jeugd. Zij deden dit grandioos, want ze wonnen het toernooi voor de derde keer en zij mogen de wisselbeker dus houden. Alle kinderen kregen een mooie medaille en volgend jaar kan iedereen weer proberen de beste schutter bij OKV te worden!

FOTO’s
Van OKV ontvingen we een aantal foto’s van het priktoernooi
OOSTZAAN – Compaen groeit langzaam naar het niveau dat waarschijnlijk nodig is voor handhaving in de topdivisie. De aanvalskracht en de organisatie in de passing en verdediging is de afgelopen weken verbeterd.

Dat bleek dit weekeinde tijdens verschillende oefenwedstrijden. Tegen Peelpush op het eigen toernooi in Meijel kwam Compaen tot een aanvaardbaar spelpeil. Het duel eindigde in twee nipte setnederlagen. Ook in het duel op vrijdagavond met PTSV Aachen (3. Liga West) in een troosteloze sporthal in Aken functioneerden de zaken naar behoren. Na een tussenstand van 0-3 mocht de gastheer ook een setje winnen.

Op het Peelpush-toernooi speelde Compaen gelijk tegen TuB Bocholt (2. Bundesliga Nord) en won van Arvevo Arnhem (1e div B).
De strijd om de troostprijzen liet Compaen lopen, omdat de vermoeidheid zijn tol ging eisen.

Nieuw boek Gerrie Hulsing
REGIO – Het eerste boek na en over de Tour de France 2014, komt uit onze eigen regio! Gerrie Hulsing, hij schreef al ruim 20 boeken, kreeg de behoefte het nu eens op een geheel andere manier aan te pakken. Geen lange verhalen, die zijn er in de loop der jaren al meer dan genoeg geschreven. Nee, hij bedacht dat het wel weer eens wat anders zou zijn als hij op papier zou zetten hoe hij deze Tour beleefde.
Namelijk in de vorm van rijmen. 35 stuks rijmde hij er bij elkaar en liet daar een leuke en interessante bundel van maken. Echt zo’n hebbedingetje voor die mensen die van wielrennen én van rijmen houden. De combinatie is uniek, nimmer kwam er een bundel uit die op deze wijze is samengesteld.

Zeker de korte maar ‘pittige’ epiloog mag er zijn. Hulsing neemt daarin geen blad voor de mond om zaken te bekritiseren.

Al met al een boek dat zeker de moeite waard is.

Meer informatie
Soft cover full color.
Pagina’s mat/glanzend fotopapier.
Aantal pagina’s 54.
Afmeting 20 x 54 cm.
Prijs € 6,95 (excl. event. verzendkosten van € 2,55).
Gelimiteerde oplage en niet via de reguliere boekhandels te koop!
Te bestellen bij Gerrie Hulsing zelf via: info@opdenvinken.nl


OOSTZAAN – Compaen komt het volgend seizoen uit in de landelijke Topdivisie. In de afgelopen competitie grepen de Zaanse volleyballers naast het kampioenschap, maar zij gaan toch op hoger niveau spelen.

De promotie dankt de herenploeg aan de terugtrekking van Haaglanden uit Voorburg, dat met een sponsor- en spelersprobleem kampt.

Voor Compaen betekent het spelen in de Topdivisie dat het team na acht jaar weer terugkeer in de een na hoogste klasse van Nederland. In het seizoen voor de vorming van de B-league – de huidige Topdivisie – moesten de Oostzaners zich noodgedwongen terugtrekken uit de eerste divisie. Compaen viel daarmee terug naar de derde divisie, waarin het tweede team uitkwam.

De promotie van Compaen betekent dat de dorpsploeg komend seizoen de strijd mag aangaan met US en Zaanstad, de grote buren uit Amsterdam en Zaandam. De competitie wordt daarmee gelijk ook een veredeld Noord-Hollands kampioenschap

Ondanks het nog ontbreken van een hoofdsponsor besloot het bestuur van Compaen toch in te gaan op het verzoek van de bond om de opengevallen plek in te nemen. De leden van de grootste jeugdafdeling uit de regio krijgen een belangrijke rol in de organisatie bij thuiswedstrijden.

Trainer-coach Sandor Rieuwers kan in de Topdivisie in ieder geval rekenen op dezelfde spelers als de afgelopen competitie. Om een optimale situatie te scheppen, hoopt hij de komende weken nog op verdere versterking van de selectie.


OOSTZAAN – Op zaterdag 21 juni vindt de 27e editie van het VV Compaen Buitenvolleybaltoernooi plaats. Jaarlijks treden er weer nieuwe teams aan bestaand uit buren, vrienden, familie en collega’s om zich in gemoedelijke sfeer te meteen met anderen. De organisatie verwacht ook dit jaar weer nieuwe teams te mogen verwelkomen.

De inschrijving is al van start gegaan en enkele enthousiaste teams hebben zich reeds opgegeven. VV Compaen wordt goed vertegenwoordigd door onder anderen het eerste dames- en herenteam, maar ook andere teams uit de regio hebben zich ingeschreven om te strijden voor de eerste plek. Het belooft een spannende dag te worden met volleybal op hoog niveau.

Inschrijven kan in één van de volgende drie categorieën:

  • 6 tegen 6 recreatietoernooi
  • 3 tegen 3 hoog toernooi
  • 4 tegen 4 jeugdtoernooi voor jeugd tot en met 12 jaar

Barbecue
Sinds de jubileumeditie in 2012 verzorgt Shantomar Evenementen na afloop van het toernooi een barbecue. Op de barbecue zijn de afgelopen twee jaar veel positieve reacties geweest. Daarom zal Shantomar Evenementen ook dit jaar weer voor deze heerlijke afsluiting zorgen. De barbecue is toegankelijk voor alle deelnemers en supporters.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van het buitentoernooi: www.compaenbuitentoernooi.nl


KROMMENIE – OKV 1 speelde de laatste uitwedstrijd tegen Furore in Krommenie. Zowel in de zaal als op het veld zijn het spannende wedstrijden geweest dit seizoen en ook nu hield het publiek tot het einde van de wedstrijd de adem in

Furore begon veel beter dan OKV aan de wedstrijd en dat betekende dat er binnen een kwartier een 5-1 achterstand op het bord stond. Door de warmte werd er een aantal keren een drinkpauze ingelast en pas na de eerste drinkpauze kwam OKV eindelijk tot scoren. Van een 5-3 achterstand halverwege de eerste helft, liep de score naar 7-5 bij rust.

Na de rust begon OKV fanatiek, maar het was weer het team van Furore dat 8-5 op het bord liet aantekenen. Gelukkig ging toen het knopje om en werden de mooie kansen ook echt benut. Na 10-10 werd het zenuwslopend spannend en waren er kansen aan beide kanten. Het sterkere OKV, met enkele fantastische invallers, kreeg tot slot toch wat het verdiende; een 10-11 overwinning!

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan speelt OKV om 14.30 thuis met aansluitend een gezellige eind seizoen barbecue.

Foto’s
De foto’s van de wedstrijd zijn gemaakt door Ton van Ingen:
OOSTZAAN – In een bomvolle Oostzaanse sporthal stond dinsdagavond voor de dames van Compaen het alles beslissende duel tegen Croonenburg op het programma. De dames uit Castricum wisten afgelopen zaterdag de openingswedstrijd tegen N.V.C. uit Nieuwegein gemakkelijk met 3-0 te winnen. Bij een overwinning op Compaen waren de gasten zeker van promotie naar de tweede divisie. Aangemoedigd door de vele meegereisde supporters was al snel duidelijk, dat Croonenburg deze mogelijkheid wilde verzilveren. Ook voor Compaen was alleen een overwinning in de eerste wedstrijd in deze promotie/degradatiepoule voldoende, om een verblijf in de tweede divisie te continueren. In de beginfase van de wedstrijd bleek al snel, dat deze druk bij Compaen het spel niet ten goede kwam. De 15-25 stand in de openingsset heeft geen verdere uitleg nodig.

In de tweede set kwam Compaen bij 13-12 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, maar moet uiteindelijk toch de setwinst met 21-25 aan de tegenstander laten.
Niet aangeslagen door deze 0-2 achterstand weet Compaen in de derde set met veel servedruk de passing bij de gasten onder druk te zetten, waardoor de aanval wordt ontregeld. Door een royale 25-18 setwinst van de thuisploeg krijgt de wedstrijd nog een bloedstollende verlenging, waarin tegen het einde van de vierde set bij 22-22 Croonenburg voor het eerst op gelijke hoogte komt. Door een goede serveserie weet Compaen ook deze setwinst met 25-22 binnen te halen en is een beslissende vijfde set noodzakelijk om de uiteindelijke winnaar aan te kunnen wijzen.

In deze spannende slotfase krijgt Croonenburg bij 13-14 als eerste de kans om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Als ook Compaen deze mogelijkheid bij 15-14 niet weet te verzilveren, maakt Croonenburg aan alle onzekerheid een einde en wint uiteindelijk niet alleen deze laatste set (15-17), maar ook de wedstrijd met 2-3.

Kleine kans
Door deze uitslag promoveert Croonenburg naar de tweede divisie. Als Compaen zaterdag a.s. in Nieuwegein de laatste wedstrijd in deze poule winnend weet af te sluiten, is er nog een kleine kans, om volgend seizoen alsnog in de tweede divisie van de nationale competitie uit te komen.

Zaterdag 10 mei a.s. N.V.C. – Compaen ,sporthal Merwestein, Merweplein 1 in Nieuwegein.

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief