Archive for the ‘Sport’ Category

Sandor Rieuwers, trainer Heren 1

OOSTZAAN – De herenselectie van Compaen wordt ook komend seizoen begeleid door trainer/coach Sandor Rieuwers. De 52-jarige Zaandammer is al vele jaren als speler en trainer verbonden aan de Oostzaanse volleybalvereniging.

Het bestuur van de club heeft er vertrouwen in dat Rieuwers de ploeg binnen afzienbare tijd kan laten uitgroeien tot een stabiele topdivisionist.

De trainer, die in zijn oefenstof ALO-theorie combineert met zijn eigen ervaring als volleyballer, ziet voldoende mogelijkheden bij Compaen. Met enkele aanvullingen op de bestaande spelersgroep denkt hij met het jeugdige team volgend seizoen het kampioenschap in de eerste divisie of handhaving in de topdivisie te kunnen bereiken.

Compaen eindigde afgelopen seizoen voor de tweede achtereenvolgende keer als tweede. Die plaats geeft recht op het spelen van opvullingswedstrijden tegen SVS uit Schalkhaar, voor een eventueel vrij te komen plek in de topdivisie. Het is nog niet bekend of de nummer twee uit de eerste divisie A van deze mogelijkheid gebruikmaakt. Compaen heeft al eerder aangegeven de stap hogerop graag te willen maken.


OOSTZAAN – Compaen ontving zaterdag in de laatste wedstrijd van het seizoen in de Oostzaanse sporthal Gemini/Kangeroes uit Voorschoten. Bij aanvang van de wedstrijd stond Compaen met een punt voorsprong op de andere degradatiekandidaten, Nesselande en Utrecht, boven de gevarenzone. Een ruime overwinning zou dus voldoende zijn, om aan rechtstreekse degradatie naar de derde divisie te ontkomen zonder afhankelijk te zijn van de uitslagen van voornoemde teams. Met deze geruststellende gedachte werd de tegenstander in de openingsset volledig weggespeeld (25-19).

De tweede set gaf tot ontsteltenis van het talrijk aanwezige publiek een geheel ander spelbeeld te zien. In deze fase van de wedstrijd was duidelijk te zien, bij welk team de grootste belangen op het spel stonden. Bij Compaen stapelden de fouten zich op, waar de bezoekers gretig gebruik van maakten. De spelerswissels van coach Veikko Hansen konden hier geen verandering in brengen, waardoor deze set met ruim verschil naar de tegenstander gaat (16-25).

Voor Gemini/K. staat er duidelijk niets meer op het spel in deze laatste wedstrijd. Terwijl bij Compaen het spel steeds krampachtiger wordt en de fouten zich opstapelen, voelen de bezoekers zich als een vis in het water in de luidruchtige entourage van de Oostzaanse sporthal. In deze derde set wordt de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal aanvallend onder druk gezet. Blokkerend heeft Compaen totaal geen vat op de lange aanvalsters van Gemini/K., waardoor er verdedigend in het achterveld te veel misverstanden ontstaan. De 17-25 setstand laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Het pleit voor de instelling van Compaen, dat in een alles of niets poging de vierde set nog de meest spannende van deze wedstrijd wordt. Na een 8-12 achterstand wordt bij 16-16 de stand gelijk getrokken, waarna in een spannende slotfase Compaen met minimaal verschil (25-23) deze belangrijke setwinst binnen weet te halen.
In de beslissende vijfde set loopt Compaen steeds enkele punten achter de bezoekers aan (12-15), waardoor de wedstrijd met 2-3 verloren gaat.

PMD-duels moeten beslissing brengen
Als later op de avond de andere uitslagen binnen komen, blijkt dat ook Nesselande en Utrecht met 2-3 hebben verloren, waardoor deze teams rechtstreeks degraderen.
Voor Compaen betekent deze uitslag, dat de competitie in de eerste week van mei nog een vervolg krijgt. Dan worden er nog twee wedstrijden tegen twee nummers twee uit de derde divisies (Croonenburg uit Castricum en N.V.C. uit Nieuwegein) gespeeld voor één plaats in de tweede divisie!
OOSTZAAN – Onder het motto driemaal is scheepsrecht zoekt het mannenteam van Compaen kampioenmakers. De ploeg greep de afgelopen seizoenen twee keer net naast de titel in de eerste divisie, maar wil de komende competitie dan toch echt de stap naar de topdivisie gaan maken.

De organisatie staat in de steigers voor een aanstaande promotie naar het één na hoogste niveau van Nederland. Het gaat er nu nog om op het sportieve vlak invulling te geven aan de ambities. Hiervoor zoekt het team nog enkele ontbrekende schakels om samen met de bestaande ploeg naar een hoger niveau te gaan.

Compaen is een gezellige dorpsvereniging, die zetelt in Oostzaan. Dat grenst aan Amsterdam en de bus vanaf het Centraal Station stopt naast trainingszaal De Greep.

Voor de komende weken nodigt Compaen talentvolle en ambitieuze volleyballers uit om op dinsdag of donderdag mee te trainen.

Aanmelding en/of meer informatie:
Trainer/coach Sandor Rieuwers via sandor@rieuwers.nl of 06-53172823


OOSTZAAN – Bij Waterrecreatievereniging Het Twiske in Oostzaan, zijn nog plaatsen beschikbaar voor kinderen die graag willen (leren) zeilen tijdens het zeilseizoen 2014.

Zeilen kan al vanaf 8 jaar !!

Met name zijn er plaatsen beschikbaar voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar die nog nooit in een zeilboot hebben gevaren.

Door middel van 3 theorielessen en 12 praktijklessen worden de beginselen van het zeilen bijgebracht.

De theorielessen beginnen vanaf medio april 2014

De praktijklessen gaan vanaf medio mei van start en vinden plaats bij de Twiske Haven (gevestigd in Recreatiegebied Het Twiske).

Heb je zin om te leren zeilen of wil je meer informatie, bezoek onze website www.wrvhettwiske.nl of stuur een e-mail naar info@wrvhettwiske.nl.

Fotobron: Waterrecreatievereniging Het Twiske.

DEV-logo
Na een bronzen medaille bij de tweede plaatsingswedstrijd in Wormer, heeft het Acro trio van DEV, bestaand uit Kim en Myrth en Bente zaterdag 29 maart beslag weten te leggen op een zilveren medaille bij de open kampioenschappen van West Nederland in de categorie senior niveau E. Naast dit trio hebben ook de twee duo’s, bestaande uit Sammy en Estee en Joy en Celine zeer goed gepresteerd bij deze open kampioenschappen. Beide duo’s vielen net buiten de prijzen, maar hebben een uitstekende oefening laten zien.

Acro turnen is een combinatie van turnen, acrobatiek en dansen. Het wordt al bijna 15 jaar gegeven bij DEV. Op dit moment is DEV op zoek naar nieuwe leden voor het Acro turnen. Indien jullie interesse hebben kunnen jullie altijd een keer langskomen voor een gratis proefles. De lessen worden gegeven op donderdagavond van 18.00 – 20.00 uur. Voor meer informatie tel. 075 6844325.


In de strijd tegen degradatie stond voor Compaen afgelopen zaterdag de zware uitwedstrijd tegen promotiekandidaat Thor in Bergambacht op het programma. Niet onder de indruk van het grote krachtsverschil en aangemoedigd door de trouwe aanhang, gaat Compaen enthousiast van start. Met veel servedruk en een regelmatig scorende middenaanval komt Compaen halverwege deze openingsset bij 13-18 op een riante voorsprong. Als Thor met enkele prima aanvallende acties bij 17-18 de aansluiting weer vindt, volgt een spannend slot van deze eerste set. Enkele spelerswissels bij Thor kunnen niet verhinderen dat Compaen aan de goede kant van de score blijft en deze set met 21-25 in zijn voordeel weet te beslissen.

Door deze toch wel onverwachte setwinst is het vertrouwen bij Compaen in een goed resultaat alleen maar gegroeid. Tot halverwege de tweede set (15-15) weet Compaen op gelijke hoogte te blijven. Thor is echter niet van plan zich in deze laatste thuiswedstrijd voor eigen publiek weer te laten verrassen door de gasten. Ondanks enkele spelerswissels van coach Ralf Muijs gaat deze set met ruim verschil naar Thor. (25-19).

Waarschijnlijk toch wel onder de indruk van het enthousiasme en de vechtlust van de bezoekers heeft de coach van Thor al zijn lange aanvalskanonnen ingezet om aan de goede kant van de score te blijven. In deze fase van de wedstrijd heeft Compaen veel moeite om de aanval van Thor blokkerend te stoppen. Halverwege de set weet Thor bij 18-12 een definitieve bres te slaan in de verdediging van Compaen, waardoor ook deze set uiteindelijk met ruim verschil verloren gaat (25-20).

In de volgende set blijkt al snel, dat Compaen niet aangeslagen is door al het aanvalsgeweld van de tegenstander. Een prima serveserie van Marouska van Boxel brengt Compaen in de beginfase van deze set al aan de goede kant van de score. Als Compaen bij 12-18 definitief afstand lijkt te hebben genomen, komt Thor door verdedigende fouten van de Oostzaners bij 18-18 weer op gelijke hoogte. Ook deze tegenvaller kan de weerstand bij Compaen niet breken. Bij 21-21 maakt Wendy Porsius met een moeilijke serveserie aan alle onzekerheid een einde (21-25).
In de vijfde set moet een moe gestreden Compaen het initiatief aan de gastvrouwen laten (15-9), waardoor deze spannende wedstrijd uiteindelijk met minimaal verschil (3-2) verloren gaat. Later op de avond blijkt, dat Compaen door deze twee gewonnen setpunten een punt afstand heeft genomen van de twee andere degradatiekandidaten Utrecht en Nesselande.

Door dit resultaat is de laatste competitiewedstrijd tegen Gemini/Kangeroes volgende week alles beslissend, om aan rechtstreekse degradatie te ontsnappen. Zonder de andere spelers te kort te doen, moeten er a.s. zaterdag met een van veel blessureleed herstelde Tamara Lust in goede vorm mogelijkheden zijn. Aanvang 16.00 uur in sporthal Oostzaan.


OOSTZAAN – Afgelopen zaterdag heeft Compaen zich in de Oostzaanse sporthal door een 3-1 overwinning op Forza uit Hoogland aan de laatste reddingsboei vast weten te klampen om aan rechtstreekse degradatie te ontkomen.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek al snel, dat Forza niet van plan was aan deze reddingspoging mee te werken. In de beginfase van de openingsset liep Compaen, o.a. door te veel foute serveerballen, achter de bezoekers aan. Als halverwege deze set met veel inzet de stand gelijk wordt getrokken, volgt een spannend slot, waarin een hard werkend Compaen met een 25-22 setzege wordt beloond.

In de tweede set gaat een geringe voorsprong van 9-7 door eigen fouten verloren. Forza maakt hier gretig gebruik van en ondanks enkele wissels van coach Ralf Muijs loopt Compaen in deze set achter de feiten aan met als gevolg een 20-25 setverlies.

De Amersfoortse Hooglanders hebben uit deze overwinning voldoende krachten geput om Compaen in de volgende set op een 10-15 achterstand te zetten. Door een prima serveserie van Marouska van Boxtel wordt de stand bij 16-16 weer gelijk getrokken. Gestimuleerd door dit succes en aangemoedigd door het talrijk aanwezige publiek, weet Compaen de druk op de bezoekers op te voeren. Tegen het einde van de set scoort Compaen door een serveserie van Kelly van Veldhuizen de laaste drie punten en wordt ook deze setwinst (25-19) in veilige haven geloodst.

Voor de neutrale toeschouwer is de vierde set ongetwijfeld het meest vermakelijke deel van deze spannende wedstrijd. Als een achterstand van 8-12 door Compaen bij 14-14 weer gelijk wordt getrokken, volgt een wedstrijdverloop, waarin beide partijen elkaar met wisselend succes bestrijden.
Met minimaal verschil (25-23) wordt deze set in het voordeel van Compaen beslist.

Door nederlagen van de mede degradatiekandidaten, Utrecht en Nesselande, heeft Compaen met nog twee wedstrijden te gaan het verblijf in de tweede divisie nog geheel in eigen hand!


OOSTZAAN - Compaen heeft zaterdagavond het seizoen op waardige wijze afgesloten. De voormalige angstgegner Sliedrecht 2 werd met 4-0 verslagen.

Voor de Oostzaners betekende dit voor de achtste keer – bijna de helft van alle wedstrijden – een maximale score. Met 77 punten werd het eindresultaat van de vorige competitie benaderd, terwijl er nu twee duels minder op het programma stonden.

Het zijn zaken die het seizoen voor Compaen geweldig maakten. Verder waren er positieve ontwikkelingen bij verschillende spelers. Daniël Homburg is op weg een topper op dit niveau te worden, Lars de Boer blijft zijn grenzen verleggen, Koen Baas wordt een volwaardige spelverdeler en nieuwkomer Rick van Baar weet aan te haken.

Het is dus allemaal niet genoeg om kampioen te worden, omdat US op alle fronten beter is. De titel gaat terecht naar Amsterdam.

Compaen zet zich de komende weken in om ook over een in de breedte sterke selectie te kunnen beschikken. Talenten en gearriveerde volleyballers uit de omgeving zullen worden benaderd of kunnen zichzelf aanmelden.

Met twaalf topspelers moet na twee tweede plaatsen het kampioenschap in de komende competitie een feit worden. Die zijn ook nodig als er onverhoopt een plek vrijkomt in de topdivisie. Het bestuur van de vereniging wenst dit keer wel de stap naar een hoger niveau te maken.

In de laatste wedstrijd van het seizoen was het tijd voor festiviteiten. Er waren teamfoto’s voor kantinejuffrouw Tinie Roels – voor de gratis koffie – en de ouders van Michiel Majoor, die er elke week uit en thuis bij waren. Verder was er het afscheid van Daan Hettinga, die op een lager niveau zijn lichaam op kracht hoopt te krijgen. Mooi was dat uitgerekend hij het laatste punt in de vierde set maakte.

Hettinga is de enige afhaker in de spelersgroep. In principe blijft iedereen bij Compaen, slechts een enkeling zet de deur voor een vertrek nog op een kier.

In de seizoensluiter tegen Sliedrecht 2 ging het nergens meer om, maar toch werd het een leuke wedstrijd. Gesteund door enkele fanatieke spelers van het eerste gooide het meest luidruchtige team van de eerste divisie veel energie in de strijd. De bezoekers konden elke set steeds langer bijblijven of zelfs een voorsprong nemen, maar zagen Compaen telkens als eerste de finish bereiken. De setstanden waren 25-19, 25-20, 26-24 en 25-23.


WORMER – Vorige week zaterdag vond alweer de derde ronde plaats van de competitie ‘Rayon Zaanstreek-Waterland’ en dit keer in karakteristiek Wormer. Tijdens deze wedstrijd kwamen zowel de jongens als de selectie meisjes uit voor DEV Oostzaan.

Nienke Vermeulen Rayonkampioen
De selectie zette uiteraard haar beste beentje voor en dat niet zonder succes. Er werden maar liefst 3 medailles in de wacht gesleept door Kim Egthuijsen (3e), Nienke Vermeulen (1e) en Sefanja Walst (3e). Daarbij is Nienke ook nog rayonkampioen geworden bij de pupillen 2 D1!

Ed Barakauskis rayonkampioen bij de jongens
Ook de jongens van DEV Oostzaan hebben tijdens deze 3e competitie ronde erg goed gepresteerd. Zo heeft Ed Barakauskis de gouden plak binnengehaald in en is hij ook dé rayonkampioen in zijn categorie! Naast Ed Barakauskis hebben ook de DEV jongens Mees van Haaren (3e), Jermo Dubbink (2e) en Maxim Eljon (2e) medailles behaald.

Foto aangeleverd door DEV

Laatste Nieuws
Agenda
Nieuwscategorieën
Archief