Archive for the ‘Sport’ Category

Door: Yvonne Langeberg
CASTRICUM – In de wedstrijd van vorige week leek OKV al op de goede weg, door te winnen van Leeuwarden, waarna we zelfs voor de wedstrijd tegen koploper Helios op een heuse stunt durfden te hopen. Voor een in groten getale opgekomen Oostzaans publiek maakte de OKV ploeg de verwachtingen meer dan waar door in Castricum met 17-19 te winnen van de gedoodverfde kampioen, Helios

Helios stond ongeslagen bovenaan en voor OKV was het zaalseizoen matig begonnen. Met drie nederlagen en twee overwinningen was OKV vorige week pas in de middenmoot beland. Wel was er een stijgende lijn te zien in het Oostzaanse spel en dat gaf vertrouwen.

Helios ging voortvarend van start, maar OKV kon gelukkig aanhaken met de score. Vooral twee heren van het team uit Castricum schoten met scherp en daar moesten de mannen van OKV zich even op instellen. Door goed verdedigen en fanatiek spel kwam OKV uiteindelijk op een 3-4 voorsprong en toen begon een fantastische periode waarin de twee OKV vakken lieten zien dat ze attractief en effectief korfbal konden spelen. Dit resulteerde in een prachtige 6-12 ruststand.

Na de rust gebeurde wat iedereen vreesde, Helios kwam terug in de wedstrijd. Het OKV-publiek kon vele keren klappen voor mooie kansen, maar die gingen er niet in en bij Helios lukte het weer wel. Ongeveer een kwartier na de rust was de stand gelijk en stond er 13-13 op het bord. Gelukkig bleef OKV geconcentreerd korfballen en met een actief coachende Fred Noom, die zijn team optimaal motiveerde, knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd. De vechtlust bracht OKV in deze fase steeds een punt voor in de score en de Helios heren waren minder zuiver geworden. Met het verlossende doelpunt waardoor OKV op twee punten kwam, barstte een luid applaus los vanaf de tribune en toen de goed leidende scheidsrechter affloot, was de stunt van OKV een feit: koploper Helios was verslagen en OKV kan weer meedoen om de prijzen.

NIJMEGEN - De volleyballers van Compaen kunnen zich met een gelukkig gevoel te goed doen aan kerstkalkoen en oudejaarsoliebollen. De nieuwkomers in de topdivisie mogen zichzelf op de borst kloppen met een knappe tweede plaats halverwege de competitie.

Die voldoening was nog groter geweest als er zaterdag niet een uitermate teleurstellende nederlaag in vijf sets tegen VoCASA was geleden. Ondanks het gemis van de steunpilaren Marvin Andringa (ziekte) en Wouter Schoonenberg (werk) had er meer dan een winstpunt ingezeten voor de Oostzaners.

Dat had te maken met hun onvermogen om op cruciale momenten door te drukken, maar ook met de lachwekkend partijdige lijnrechters en weifelachtige arbitrage.

Grootste kans op een beter resultaat was er bij 13-14 in de vijfde set. Op matchpoint sloeg invaller Daan Hettinga een te scherpe pass van VoCASA in de blokkering van de spelverdeler. Een uit-smash van Lars de Boer en een getoucheerde uit-service door Mike Kruizinga betekende het einde van de wedstrijd (14-16).

Gezien het lengtevoordeel van de volleyballers uit de stad van Karel de Grote was het duidelijk dat Compaen zich via de snelle aanval moest wapenen. Hierin kweet De Boer zich vanaf linksvoor en midachter weer uitstekend van zijn taak. De andere flitssmashes moesten komen van Daniël Homburg, die Andringa op de diagonaal verving. De jonge springveer wisselde goede en slechte momenten met elkaar af, waarschijnlijk ook een gevolg van een gebrek aan spelritme.

Zijn kompaan aan de andere kant van het net, Nico van Aalten, ontpopte zich tot de grootste plaaggeest voor de Oostzaners. Alleen voetfouten weerhielden hem van scores vanuit het achterveld. Verder beschikte VoCASA over een snelle middenaanval waarop Compaen weinig vat kreeg.

Het Zaanse team, met de 41-jarige clubreserve Johan Wijnja op de plek van Schoonenberg, opende het duel met setwinst (24-26). Doorslaggevend hierbij was de sprongservice van De Boer.

Bij 12-17 in de tweede set was er nog niets aan de hand voor Compaen. Wijnja scoorde op het midden of schiep de mogelijkheid aan de flankaanvallers om vrij in te slaan. Via eigen fouten werd het bij 17-18 weer spannend. Toen het 18-21 leek te worden, ontstond de hoop op nieuwe setwinst. Het 21e punt voor Compaen herriep de scheidsrechter echter, omdat een speler van VoCASA hinder zou hebben ondervonden van een buiten het veld gerolde bal.

De ergernis en commotie daarover, aanvalsfouten van Homburg en de problemen voor libero Kruizinga met de diepe service brachten de kentering (25-22).

VoCASA liet het goede gevoel in de derde set niet glippen. De hoge blokkering viel door Compaen niet te slechten en met 25-19 kwamen er duidelijke cijfers op het bord.

Serviceseries van Rick van Baar en Michiel Majoor maakten het verschil in de vierde set (10-15 en 13-18). Ketsers op opslagen van VoCASA van de zelfde Majoor en Kruizinga maakten de puntenmarge weer gering (21-22). Compaen behield echter het voordeel (22-25).

In de beslissende vijfde set hadden de Oostzaners steeds de leiding. Pech was dat de scheidsrechter twee keer een beslissing in het nadeel van Compaen corrigeerde. In een hectische slotfase was het uiteindelijk de zich dapper verwerende thuisploeg die de winst greep.

Troost voor Compaen was dat de ploeg met dat ene winstpunt zelfs wist uit te lopen op de concurrenten Peelpush en Dynamo 2. Natuurlijk groeide de achterstand met koploper Alterno – de eerstkomende tegenstander op 10 januari -, maar daar malen ze in de Zaanstreek niet om.

Compaen gebruikt de winterstop voor de scouting van jeugdtalenten uit de regio. Ze zijn op de dinsdagen welkom in De Greep in Oostzaan. Informatie via sandor@rieuwers.nl. Ter voorbereiding op de competitietopper staat er voor 6 januari nog een leuke derby op het programma met Zaanstad, de huidige hekkensluiter in de eredivisie.

OOSTZAAN – Na drie overwinningen op lager geklasseerde tegenstanders stond afgelopen zaterdag voor Compaen in de Oostzaanse sporthal de belangrijke wedstrijd tegen Vives uit Ysselstein op het programma. Al snel bleek in de eerste set, dat de slagkracht van de gasten voor de nodige problemen kon zorgen. Tot halverwege deze eerste set kan Compaen nog volgen, maar bij een tussenstand van 17-22 zijn er nog weinig optimisten onder de toeschouwers, die in een goede afloop voor de thuisclub geloven. Gelukkig denken de spelers daar anders over en weten met veel inzet bij 24-24 de stand gelijk te trekken. Vanaf dit moment volgt een bijzonder spannend slot van deze set, waarin Compaen weet te profiteren van de vele foute serveerballen van Vives. Uiteindelijk wordt na vijf setpoints deze set met 31-29 in het voordeel van Compaen afgesloten.

In de tweede set blijkt al snel, dat dit setverlies bij de gasten het nodige zelfvertrouwen behoorlijk heeft aangetast. Tot halverwege deze set nog een gelijk opgaande strijd, waarna Compaen het initiatief neemt en Vives, ondanks de spelerswisselingen en time-outs van hun coach, achter de feiten aan blijft lopen (25-21).

In de derde set een gelijk opgaande strijd met steeds een minimaal verschil in punten. Bij 21-21 weten de Oostzaners een lange ralley in hun voordeel te beslissen en lijkt de weerstand bij Vives gebroken met als gevolg een 24-21 voorsprong voor Compaen. Uiteindelijk zijn er nog vier setpoints nodig om deze set na veel spanning met 27-25 winnend af te sluiten.

Na al deze inspanning heeft Compaen in de voorgaande sets kennelijk zijn meeste kruit verschoten. Ondanks de wissels van coach Ralf Muijs neemt Vives vanaf het begin in deze laatste set het initiatief. Compaen komt geen moment in de wedstrijd en door een 17-25 setwinst keert Vives niet met lege handen huiswaarts.

Door deze 3-1 overwinning heeft Compaen de aansluiting bij de koplopers gevonden en is zaterdag a.s. de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Prima Donna in Huizen voorlopig bepalend voor de koppositie in de derde divisie.

Door: Yvonne Langeberg
OOSTZAAN – OKV speelde een druk bezochte thuiswedstrijd in Sporthal Oostzaan tegen Leeuwarden. Alle OKV-ers wilden hun ploeg graag weer eens zien winnen en gezien de stand op de ranglijst, was het een vier-punten-wedstrijd.

OKV begon goed en nam direct een kleine voorsprong in de wedstrijd en door goed samenspel werd deze voor rust uitgebouwd tot 9-4. Na de rust kwamen de Friese tegenstanders heel goed terug en door een hapering in de score van OKV konden ze zelfs terug komen tot een 10-8 stand.

Na de inhaalslag van Leeuwarden vond OKV het wel genoeg. Trainer Fred Noom coachte zijn team fanatiek en spoorde de spelers en speelsters aan om het uitspelen moeilijk te maken. Dit resulteerde in een mooie onderschepping en daaruit kwam ook een prachtig doelpunt. De druk die OKV gaf was voldoende om uiteindelijk de wedstrijd goed uit te spelen tot de eindstand van 16-11.

Door deze overwinning komt OKV terug in de middenmoot en van daaruit kan de weg omhoog weer worden gezocht. Volgende week wordt er gespeeld tegen koploper en oude bekende Helios ui Castricum. Het zou mooi zijn als OKV tegen dit team voor een stunt zou kunnen zorgen!

Foto’s
Bekijk hieronder een aantal door Ton van Ingen gemaakte foto’s van het duel

Logo CompaenOostzaan- De dames van Compaen namen het, na tweemaal winst achter elkaar, op tegen Simokos uit Bovenkarspel. In de voorbereiding werd er in Bovenkarspel van hetzelfde team met een minimaal verschil verloren. Wegens bezetting van Sporthal Oostzaan werd de wedstrijd ditmaal in Sportzaal De Greep gespeeld.

Na een wat zwakke start voerden de Oostzaanse dames het niveau halverwege de eerste set op en werd gewonnen met 25-18. De dames konden het niveau van het einde van de vorige set vasthouden. Het regende aces en directe servicepunten waardoor er snel een gat werd geslagen. Dit bood de mogelijkheid om Wendy Porsius rust geven en te laten vervangen door Joelle Petiet. De set werd met 25-12 gewonnen door de thuisspelende ploeg.  De derde set raasden de dames uit Oostzaan met gemak verder en had Simokos opnieuw geen antwoord op de servicedruk van Compaen. Als snel ontstond er een voorsprong die de mogelijkheid bood om te wisselen, waardoor alle dames speelminuten kregen. De dames uit Bovenkarspel hadden de gehele set geen kans tegen het keurig spelende Compaen die de set met 25-13 naar zich toe kon trekken. De laatste set besloten de coaches een compleet ander team op te stellen, wat resulteerde in een 25-18 winst.

Volgende week zaterdag 6 december om 15.45 uur spelen de dames opnieuw thuis in Sporthal Oostzaan. Zij zullen het opnemen tegen de directe concurrent Vives uit IJsselstein.

DORDRECHT – Compaen is zaterdagavond in Dordrecht volledig uit koers geraakt. De Oostzaanse zeeroversploeg maakte de afgelopen weken mijlen winst naar de eredivisieschat, maar verloor in de tiende speelronde een belangrijke slag.

Tegenstander Next Volley legde aan het begin van de competitie een dwaalspoor voor de oppositie door in vier van de eerste vijf wedstrijden ten onder te gaan. Dat de oorlog daarmee nog niet verloren was, bleek onder andere uit de afgetekende winstpartijen tegen Peelpush en Cito in de laatste weken. Het leek erop alsof Compaen over gedateerde kaarten beschikte.

Dordrecht had er dus alles aan gedaan om de bezoekers in de verwarring te brengen. Het begon al met een wegomlegging in de stad. Kwade tongen beweren dat de gastheer ook de hand had in het veroorzaken van een file op de snelweg.

Verder was de wedstrijd op een dusdanig laat tijdstip gepland dat de duisternis de sporthal nog moeilijker vindbaar zou maken. Zelfs het licht in de kantine stond op de spaarstand in een poging de vreemden ook in de accommodatie zelf nog te laten verdwalen.

Gevolg was dat het gros van de piraten – na bij de bar eerst nog een spervuur van dartpijljes overleefd te hebben – te laat op het speelveld arriveerden. Voor Compaen deed al met al een oud zeemansgezegde opgeld: hoe dichter bij de Dordt, hoe rotter het wordt.

Bij de beschietingen vooraf werd al duidelijk dat hier sprake was een getergde thuisploeg. De spelers leken bij het inslaan een poging te doen de pittoreske De Dijk te willen doorbreken. Zij waren klaar voor een confrontatie tussen 010 en 020. Ondertussen piemelden de volleyballers van Compaen wat in het rond, alsof de zevende achtereenvolgende zege al een zekerheid was.

In de wedstrijd vuurde Next Volley vaak raak, terwijl de Oostzaners vooral in hun eigen voet schoten. Het werd daardoor nooit spannend. Scherpschutter Lars de Boer, door eerder krachtsinspanningen verzwakt aan de rechterarm, kon nauwelijks een bres in de vijandelijke verdediging vinden. Scheepsmaatje Daniël Homburg lijkt op het niveau van topdivisie zijn munitie vooral te bewaren voor de trainingen. De midscheepse krachten Wouter Schoonenberg en Rick van Baar konden geen aanvallen afweren en sloegen zelf louter losse flodders. Mannetje Michiel Majoor ging ten onder in het slaggeweld. Alleen de ervaren zeerot Marvin Andringa kon incidenteel iets terugdoen.

Al in de beginfase van de eerste set tekende zich het krachtsverschil af. De Boer poedelde regelmatig in pass en aanval en Homburg hield vooral de bal in het spel. Tussenstanden van 10-4, 14-7 en 17-10 lieten aan duidelijkheid niets te wensen over. Supertalent Jente de Vries was op de diagonaal onstuitbaar. Toen het technisch geschoolde Next Volley ook wat foutjes maakte, kon Compaen via 18-13 terugkomen tot 19-17. Een netservice van Majoor op die stand leidde het verlies in (25-19).

In de tweede set konden de Oostzaners onder aanvoering van Andringa aanvankelijk in het spoor van de thuisploeg blijven. Bij 8-10 gloorde er zelfs enige hoop. Next Volley boorde die echter snel de grond in, want via 13-11 en 20-14 werd het 25-14.

Daan Hettinga, van het tweede schip van de armada van Compaen, mocht in de derde set in de afweer plaatsnemen. Toen De Boer weer even leek op de prijsschutter van weleer bleef de score tot 10-10 in evenwicht. Via 15-13 nam Next Volley enkele punten voorsprong en dat duurde tot 19-16. De versnelling van de thuisploeg bleef zoals wel vaker deze avond onbeantwoord (25-19).

Compaen speelt volgende week voor de beker in Soest. Eerste tegenstander is dan Next Volley…

Foto’s van de wedstrijd zijn te zien via: Johnpictures

Door: Yvonne Langeberg
OOSTZAAN – Zaterdagavond speelde OKV opnieuw tegen een Friese tegenstander, Westergo uit Bolsward. In de vorige wedstrijden tegen Friese ploegen, had OKV het moeilijk en iedereen was benieuwd hoe het in deze wedstrijd zou uitpakken.

De wedstrijd begon met veel kansen voor OKV en de ploeg speelde een fris spelletje. Daar tegenover stond een stug Westergo met vooral opvallend veel lengte bij de dames. Na een gelijk opgaand begin, brak het OKV op dat prachtige doorloop ballen en andere mooie kansen niet werden benut. Westergo scoorde vooral uit slimme situaties o.a. bij spelhervattingen. De verdediging van OKV was juist op deze momenten niet attent genoeg en daardoor werd de stand halverwege de eerste helft 3-7. Gelukkig hervond OKV de juiste spirit en daarmee werd de achterstand toch netjes verkleind tot een 6-8 stand bij rust.

Na de rust was er direct weer een moment van onoplettendheid in de verdediging van OKV en Westergo maakte daar opnieuw zeer geroutineerd gebruik van. De wedstrijd bleef ondanks de achterstand toch steeds heel spannend, omdat OKV veel kansen kreeg en bij bleef met scoren. Tot in de laatste minuten probeerde OKV de kleine achterstand om te buigen, maar ballen gingen in en uit de korf. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter in een kleine overwinning voor de Friezen. Trainer Fred Noom constateert dat zijn jonge ploeg nog te veel moeite heeft met het spel van geroutineerde spelers. In die zin leert de ploeg elke week en kan het team eigenlijk alleen maar beter worden.

Foto’s
De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Ton van Ingen.

HENGELO – Een redelijk goed spelend Webton Hengelo, ongeveer tweehonderd met ratels, klappers en ballonnen uitgeruste supporters, een lichtshow, bloedmooie cheerleaders, een chauvinistische speaker en een lichtelijk partijdige scheidsrechter. Compaen negeerde het zaterdagavond allemaal en de boekte de zesde zege op rij in de topdivisie (1-3).

De Oostzaners staan na negen wedstrijden op twintig punten. Er zullen er in het kamp van de debutant zijn die voor zo’n score aan het einde van het seizoen getekend hadden. Mede door achterstallige wedstrijden van concurrenten slaat Compaen met de driepunter een gat naar de achtervolgers. Er is de ploeg dan ook veel aan gelegen om het duel met koploper Alterno bij de hervatting van de competitie op 10 januari in eigen huis een echte topper te laten zijn.

Het wedstrijdverslag van Hengelo-Compaen kan maar aan één speler worden opgehangen: Marvin Andringa. De geweldenaar uit Wormer was door de blokkering van de thuisploeg niet te stuiten. Misschien moet de opmars van de Oostzaners sowieso wel voor een groot deel op zijn conto geschreven worden.

De afgelopen jaren stond het volleybal op het tweede plan voor de diagonaalaanvaller, die met US al eens tweede in de B-league – de voorloper van de topdivisie – werd. Hij vocht eerst de strijd uit met een ernstige ziekte en gaf daarna de voorkeur aan werk en studie. Nu hij zich weer vol overgave op de sport stort, blijkt hoeveel talent hij bezit.

Vooral de derde set was het een one-man-show. De Oscar voor de beste bijrol ging naar de jeugdige spelverdeler Koen Baas. Hoewel heel voorzichtig de eerste donshaartjes rond zijn kin verschijnen, regisseert hij het spel al als een routinier. Met hem kwam er meer snelheid en blokkracht binnen de lijnen.

Compaen opende de wedstrijd goed, maar zag gaandeweg de eerste set het initiatief uit de handen glippen. Via 3-6, werd het 11-11 en 18-14. Hengelo scoorde enkele keren met plaatsballen en een gesloten blokkering. Het werd toen ook al duidelijk dat de grote vorm bij Lars de Boer ontbrak. Vandaag moest het van anderen komen.

Onder meer door twee uitgeslagen aanvallen van de middenblokkeerder van Hengelo werd het bij 20-21 weer spannend. In de slotfase waren de opslag van De Boer en Rick van Baar – heel kort over het net – bepalend (24-26).

Compaen opende de tweede set heel matig (5-1 en 8-4). Michiel Majoor had geen vat op de service van Tom Slaghekke. Gaandeweg kwam de ploeg beter in het spel, vooral door de inbreng van Andringa en solide passing van libero Mike Kruizinga. De score kwam in evenwicht, maar bij 21-18 was er toch weer een gaatje voor de thuisploeg. Toch lukte het Compaen om bij 24-25 op setpoint te komen. De winst ging echter naar Hengelo (27-25).

De derde set ging vrijwel probleemloos naar de Oostzaners. Vanaf 6-6 namen zij onder leiding van Andringa een voorsprong, die uiteindelijk in 19-25 resulteerde.

Dat spelbeeld zette zich voort in de vierde set. Ook nu nam Compaen na een gelijkopgaand begin (8-9) de regie in handen. Bij 13-18 leek de wedstrijd gespeeld, maar het technisch verzorgd spelende Hengelo beet nog een keer van zich af en kwam terug tot 17-19. Met een ace op een diepe opslag van Baas werd het bij 21-25 einde wedstrijd.

Volgende week mag het in opmars zijnde Next Volley in Dordrecht Compaen proberen wakker te schudden uit een mooie droom.

Foto’s:

Foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Tjerk Laan

Video
Hier ook een sfeer videoverslag (bron Compaen)APELDOORN – Compaen heeft zaterdag ondubbelzinnig huisgehouden in het Apeldoornse Omnisport. Na iets meer dan een uur veegden de Oostzaners de vaste bewoners keihard van de vloer in het eigen mausoleum.

Twee en een half jaar lang was Dynamo 2 heer en meester in het immense sportpaleis. De visite kreeg in die tijd vaak alle hoeken van het pand te zien. De gasten van Compaen slaagden er daarentegen wel in het immense gebouw te kraken. Met de staart tussen de benen droop de reserveploeg na drie sets af. Het leek voor dat team een typisch geval van Even Apeldoorn bellen.

Bij de eerste wedstrijd van de dag in de topdivisie ging het om de strijd tussen twee nummers 2 en om een duel tussen twee verrassend presterende debutanten. Verder was het voor Dynamo-coach Justin Sombroek een confrontatie met de vereniging waar hij zijn volleybaltalenten ontwikkelde.

Uit het programmaboekje bleek al dat de thuisploeg een lengtevoordeel zou hebben. Dynamo bracht drie dubbelemeters binnen de lijnen, terwijl Compaen daar maar éénn tegenover stelde. Met name buitenaanvaller Bram Langevoort sloeg aan het net en vanuit het achterveld de nodige punten voor de Apeldoorners binnen.

Zoals wel vaker moesten de Oostzaners het dus op brute kracht afleggen, maar aan de andere kant is hun spel enorm solide en blijft de foutenlast – met name in de slotfases van de sets -beperkt. Compaen dwingt dit seizoen keer op keer missers bij de tegenstander af.

De Zaankanters slaagden er zaterdag in om het servicegeweld van Dynamo in te tomen. Aan de andere kant had de thuisploeg problemen met de opslag van Compaen. Hierbij was er een opvallende uitblinker. Wouter Schoonenberg drijft zijn fans met poedels vanaf de achterlijn vaak tot wanhoop, maar nu blonk hij uit op dit vlak.

Zijn team liep in de openingsset constant achter de feiten aan totdat de vriendelijke reus met zijn floater aan de andere kant van het net voor hoofdbrekens zorgde. Twee aanvalsmissers van Lars de Boer betekende nog 22-22, maar onder andere via een blokkering van Schoonenberg en Marvin Andringa werd het 23-25.

In de tweede set had Compaen van begin tot einde het initiatief. Bij 18-19 was het nog spannend. Foutjes aan de kant van Dynamo waren toen beslissend (20-25).

Vervolgens mocht Koen Baas (19) de spelverdeling van Nils Augustijn overnemen. De jeugdige Hoofddorper toonde nog eens aan dat Compaen dit seizoen over twee volwaardige set-uppers beschikt. Ook in de derde set hadden de Oostzaners steeds de leiding. Weer was het de opslag van Schoonenberg die een gaatje sloeg bij 7-12. Bij 15-16 was de zaak echter weer bijna in evenwicht.

Het stabiel opererende Compaen, dat veel variatie in de aanval legde, bleef echter ook in de eindfase van deze set koelbloedig opereren (21-25).

De debutant mag na de winst met 0-3 dus rustig verder blijven dromen. Volgend seizoen tegen het eerste van Dynamo, klonk het stoer vanaf de tribune.

Foto’s
De foto’s van Dynamo 2-Compaen zijn te zien via: johnspictures.magix.net

HEERENVEEN – OKV heeft de eerste wedstrijd in de zaalcompetitie niet kunnen winnen van de Friese tegenstander Kinea uit Heerenveen. Na een 13-9 eindstand kon het OKV team de lange terugreis gebruiken om na te denken over het zwakke spel.

Trainer Fred Noom heeft met zijn ploeg een nieuwe speelstijl geïntroduceerd, die voor aantrekkelijk korfbal staat, maar in de wedstrijd tegen Kinea kwam dat niet uit de verf. In de zaalcompetitie heeft OKV vier Friese teams in de poule en dat betekent dat er flinke reisafstanden afgelegd moeten worden. Wellicht had het Oostzaanse achttal dat aan de wedstrijd begon de lange reis nog te veel in de benen, want ze vonden elkaar maar moeizaam bij het veldspel. Tot de rust ging het min of meer gelijk op en met een 7-6 ruststand was er nog niet veel aan de hand. Na de rust kreeg OKV wel veel kansen, maar niemand had het vizier echt op scherp. Er werden nog maar drie doelpunten gemaakt en dat is natuurlijk te weinig. Kinea liep uiteindelijk dus vrij gemakkelijk uit naar een 13-9 overwinning.

Volgende week zaterdag speelt OKV thuis tegen De Waterpoort uit Sneek om 20.45 uur in Sporthal Oostzaan en daar kan de ploeg het thuispubliek heel goed bij gebruiken!

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief