Author Archive

NHD hoofdsponsor Compaen
ALKMAAR – Het Noordhollands Dagblad is de komende drie jaar hoofdsponsor van de herenselectie van Compaen. Het logo van het bedrijf zal vanaf dit seizoen het shirt van de spelers en begeleiding sieren. Zij komen deze competitie voor het eerst uit in de topdivisie en horen daarmee globaal tot de beste twintig ploegen van ons land.

Het Noordhollands Dagblad omvat acht edities die elk in een regio in de provincie Noord-Holland uitkomen. De gezamenlijke oplage ligt rond de 120.000 abonnees. Daarnaast bekijken dagelijks honderdduizenden personen de digitale producten van het bedrijf. Het Noordhollands Dagblad is onderdeel van Holland Media Combinatie, waartoe ook de uitgaven Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en Gooi- en Eemlander behoren.

Het Noordhollands Dagblad kijkt er naar uit om de volleybalvereniging te ondersteunen. Aan de andere kant is  Compaen ook blij met deze aansprekende sponsor. Het bestuur van de Oostzaanse vereniging hoopt dat deze verbintenis andere bedrijven op het spoor zet om ook via Compaen reclame te maken.

De Oostzaanse volleyballers beginnen het seizoen zaterdag om 18 uur met een thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Compaen zal dat doen met dezelfde selectie als vorig seizoen.

Compaen, dat is vernoemd naar de middeleeuwse zeerover, is in 1961 opgericht. In tegenstelling tot de landelijke trend kent de dorpsvereniging een stijgend ledental. Aan het huidige seizoen doet Compaen met tien senioren- en vijftien jeugdploegen mee.


OOSTZAAN – Compaen groeit langzaam naar het niveau dat waarschijnlijk nodig is voor handhaving in de topdivisie. De aanvalskracht en de organisatie in de passing en verdediging is de afgelopen weken verbeterd.

Dat bleek dit weekeinde tijdens verschillende oefenwedstrijden. Tegen Peelpush op het eigen toernooi in Meijel kwam Compaen tot een aanvaardbaar spelpeil. Het duel eindigde in twee nipte setnederlagen. Ook in het duel op vrijdagavond met PTSV Aachen (3. Liga West) in een troosteloze sporthal in Aken functioneerden de zaken naar behoren. Na een tussenstand van 0-3 mocht de gastheer ook een setje winnen.

Op het Peelpush-toernooi speelde Compaen gelijk tegen TuB Bocholt (2. Bundesliga Nord) en won van Arvevo Arnhem (1e div B).
De strijd om de troostprijzen liet Compaen lopen, omdat de vermoeidheid zijn tol ging eisen.


SLAGHAREN – Compaen heeft met de winst in het prestigieuze Piepertoernooi in Slagharen de eerste prijs van het seizoen binnen.
De Oostzaanse topdivisionist deed in sporthal Noorderslag wat in een veld met verder eerste- en tweededivisieteams verwacht mocht worden.
Na een robbertje vechten werd besloten dat de troffee, een verzameling aardappels op een plankje, het best paste in het Amsterdamse kraakpand van Nils Augustijn. De spelverdeler zal de prijs waarschijnlijk niet snel doorgeven, want heel veel heeft hij niet gewonnen in zijn loopbaan. Mooie bijkomstigheid is dat bij de eerste plaats ook een Gala-wedstrijdbal hoorde. Een meevaller voor het armlastige dorpscluppie.

Compaen trad aan zonder Marvin Andringa, die afgelopen week op een training met zijn volle gewicht op zijn hak belandde en daardoor geblesseerd raakte. Als vervanger ging Allard Rieuwers mee. Toen vader en coach Sandor zei dat de reis naar Slagharen ging, was de jongeling gelijk enthousiast. De vreugde werd minder toen duidelijk werd dat het niet om een dagje ponypark ging.
De Oostzaners wonnen niet zonder slag of stoot. Na de soepele winst op Donitas kreeg Lars de Boer rust. De sterspeler mocht laten zien dat hij ook goed met het tablet wedstrijdbeelden kan filmen. Verder raakte onderweg Wouter Schoonenberg ook nog geblesseerd, omdat hij tijdens het serveren probeerde een tribune te verbouwen. Gevolg was een moeizaam gelijkspel tegen Animo ‘68. De derde poulewedstrijd tegen Captains Kangeroe leverde weer winst op.

In de finale mocht Compaen aantreden tegen Olhaco. Dat werd een zege in drie sets.

Vrijdag treffen de Oostzaners in Aken het plaatselijke postbodekorps, waarna de volgende dag het Peelpushtoernooi op het programma staat.


OOSTZAAN – Compaen is gisteren op een roemruchte vloer aan een historisch seizoen begonnen. In sporthal De Vang in Zaandam, waar zich ongeveer veertig jaar geleden internationale volleybalklassiekers voltrokken, startten de Oostzaners met het eerste seizoen in de Topdivisie.

Niet eerder behoorde Compaen tot de beste twintig teams van ons land. De formatie van trainer/coach Sandor Rieuwers stelt zich ten doel zich te handhaven in het debuutjaar.

De nieuwkomer moet dat vrijwel zeker doen met de zelfde formatie als waarmee de afgelopen competitie werd gespeeld. Een selectie van tien spelers gaan voor behoud. Het verschil ten opzichte van afgelopen seizoen moet mogelijk komen van enkele functiewisselingen en tactische veranderingen.

De jeugdige formatie hoopt met een intensief voorbereidingsprogramma een basis te leggen voor een leuke competitie. Gelijk komend weekeinde wacht er in de eigen Oostzaanse sporthal al een interessante confrontatie met US, dat eveneens uit de eerste divisie promoveerde.

Wellicht nog uitdagender is de beladen ontmoeting met eredivisionist Zaanstad op 27 augustus om 20 uur in Oostzaan. Vervolgens gaat Compaen naar Slagharen voor het Piepertoernooi. Op 5 september treft de debutant in Aken een ploeg met Duitse postbodes, waarna op de volgende dag het Kermistoernooi in Meijel op het programma staat.

In de laatste week van de voorbereiding zijn er nog oefenduels met US 2 en Spaarnestad. Hierna moet Compaen klaar zijn voor de seizoenopening tegen Sliedrecht op 20 september om 18 uur in de eigen speelhal.

Logo Compaen

Sandor Rieuwers, trainer Heren 1

OOSTZAAN – De herenselectie van Compaen wordt ook komend seizoen begeleid door trainer/coach Sandor Rieuwers. De 52-jarige Zaandammer is al vele jaren als speler en trainer verbonden aan de Oostzaanse volleybalvereniging.

Het bestuur van de club heeft er vertrouwen in dat Rieuwers de ploeg binnen afzienbare tijd kan laten uitgroeien tot een stabiele topdivisionist.

De trainer, die in zijn oefenstof ALO-theorie combineert met zijn eigen ervaring als volleyballer, ziet voldoende mogelijkheden bij Compaen. Met enkele aanvullingen op de bestaande spelersgroep denkt hij met het jeugdige team volgend seizoen het kampioenschap in de eerste divisie of handhaving in de topdivisie te kunnen bereiken.

Compaen eindigde afgelopen seizoen voor de tweede achtereenvolgende keer als tweede. Die plaats geeft recht op het spelen van opvullingswedstrijden tegen SVS uit Schalkhaar, voor een eventueel vrij te komen plek in de topdivisie. Het is nog niet bekend of de nummer twee uit de eerste divisie A van deze mogelijkheid gebruikmaakt. Compaen heeft al eerder aangegeven de stap hogerop graag te willen maken.


OOSTZAAN - Compaen heeft zaterdagavond het seizoen op waardige wijze afgesloten. De voormalige angstgegner Sliedrecht 2 werd met 4-0 verslagen.

Voor de Oostzaners betekende dit voor de achtste keer – bijna de helft van alle wedstrijden – een maximale score. Met 77 punten werd het eindresultaat van de vorige competitie benaderd, terwijl er nu twee duels minder op het programma stonden.

Het zijn zaken die het seizoen voor Compaen geweldig maakten. Verder waren er positieve ontwikkelingen bij verschillende spelers. Daniël Homburg is op weg een topper op dit niveau te worden, Lars de Boer blijft zijn grenzen verleggen, Koen Baas wordt een volwaardige spelverdeler en nieuwkomer Rick van Baar weet aan te haken.

Het is dus allemaal niet genoeg om kampioen te worden, omdat US op alle fronten beter is. De titel gaat terecht naar Amsterdam.

Compaen zet zich de komende weken in om ook over een in de breedte sterke selectie te kunnen beschikken. Talenten en gearriveerde volleyballers uit de omgeving zullen worden benaderd of kunnen zichzelf aanmelden.

Met twaalf topspelers moet na twee tweede plaatsen het kampioenschap in de komende competitie een feit worden. Die zijn ook nodig als er onverhoopt een plek vrijkomt in de topdivisie. Het bestuur van de vereniging wenst dit keer wel de stap naar een hoger niveau te maken.

In de laatste wedstrijd van het seizoen was het tijd voor festiviteiten. Er waren teamfoto’s voor kantinejuffrouw Tinie Roels – voor de gratis koffie – en de ouders van Michiel Majoor, die er elke week uit en thuis bij waren. Verder was er het afscheid van Daan Hettinga, die op een lager niveau zijn lichaam op kracht hoopt te krijgen. Mooi was dat uitgerekend hij het laatste punt in de vierde set maakte.

Hettinga is de enige afhaker in de spelersgroep. In principe blijft iedereen bij Compaen, slechts een enkeling zet de deur voor een vertrek nog op een kier.

In de seizoensluiter tegen Sliedrecht 2 ging het nergens meer om, maar toch werd het een leuke wedstrijd. Gesteund door enkele fanatieke spelers van het eerste gooide het meest luidruchtige team van de eerste divisie veel energie in de strijd. De bezoekers konden elke set steeds langer bijblijven of zelfs een voorsprong nemen, maar zagen Compaen telkens als eerste de finish bereiken. De setstanden waren 25-19, 25-20, 26-24 en 25-23.


Meijel – Compaen heeft door een onverwacht moeizame overwinning op Peelpush 2 de tweede plek veiliggesteld.

De Oostzaners leken bij een achterstand van 2-0 in sets zelfs te verliezen van de degradatiekandidaat uit Meijel. Alsof de knetterharde muziek voorafgaand aan de wedstrijd en de vele reiskilometers ook voor volgend seizoen gegarandeerd moesten worden, zo gemakzuchtig trad Compaen in de eerste en tweede set op. Een dikke 0-4 had de kans op herhaling van het uitje Meijel een stuk kleiner gemaakt. De twee winstpunten voor Peelpush kunnen weleens betekenen dat het team via pd-duels het leven in de eerste divisie weet te rekken.

Compaen liet in de eerste en tweede set ruime marges liggen. Vooral door sublieme pipe-aanvallen van Lars de Boer leek er lang niets aan de hand. Bij 23-24 had Michiel Majoor de kans de eerste set binnen te smashen, maar hij sloeg in de blokkering. Hierdoor kon Peelpush alsnog de winst grijpen. Gesterkt door dit succes groeide de ploeg in de wedstrijd. Het team gaf Compaen een lesje verdedigen en wist ondanks een achterstand van 4-10 ook de tweede set te winnen.

Hierna begonnen de krachten bij Peelpush toch wat af te nemen. Steeds vaker belandden aanvallen buiten de lijnen, terwijl bij Compaen Daniel Homburg ook steeds beter ging spelen. De vijfde set werd een spannende aangelegenheid met een voor Peelpush teleurstellend einde. Op 13-14 negeerde de scheidsrechter het signaal van de lijnrechter, waardoor het 2-3 voor Compaen werd.


AMSTERDAM- Compaen heeft zaterdagavond een mogelijk feestje voor US verknald. Met een onvervalste vijfpunter bij de reserves van de studentenclub voorkwamen de Oostzaners een kampioenschap van de hoofdmacht.

Het eerste team van de Amsterdamse vereniging moet zo nog twee weken wachten op de titel. Troostprijs is dat die dan in eigen huis gevierd kan worden. US 1 won met 1-3 van nummer drie VCN, waardoor Compaen na de 0-4 nog maar twee punten nodig heeft voor een zekere tweede plek.

In de resterende twee duels is er voor de formatie van coach Sandor Rieuwers ook de opdracht om het puntentotaal van 77 van vorig seizoen te verbeteren. Die score kwam er na 22 wedstrijden, terwijl de teller nu na 18 duels op 69 staat.
Een ongekend resultaat dat in bijna alle andere poules wel tot een koppositie zou leiden.

In de wedstrijd bleek dat US 2 de door Nevobo geboden kans – om het eerste team te kunnen helpen – met beide handen wilde aangrijpen. Hoewel slechts uitkomend met acht spelers en actief zonder libero maakte het geroutineerde team een gedreven indruk. Aan alles was te zien dat het team met liefde een complot wilde smeden.

Drie sets lang (20-25, 22-25 en 23-25) was het verschil minimaal. US scoorde vaak via de blokkering van Compaen, terwijl de thuisploeg met de opslag ook regelmatig libero Mike Kruizinga met succes onder vuur nam. Was het bij de eerdere ontmoeting diagonaalspeler Dirk de Bruin die zorgde voor de setwinst in Oostzaan, dit keer maakte hij juist in de cruciale fases van de sets foutjes.

Bij Compaen was Lars de Boer weer ouderwets op dreef. Gezien de lage sporthal kreeg hij de opdracht om met zijn sprongservice vol gas te geven en dat bleek een succesvolle tactiek. Verder was hij vanaf midachter praktisch onblokbaar.

Verder was er een nuttige inbreng van Daniël Homburg en wisten de beide spelverdelers Nils Augustijn en Koen Baas met aces uit de opslag te scoren.
Laatstgenoemde jonkie kwam vanaf het einde van de tweede set in het veld. Leuk om te zien hoe het bluffertje met steeds meer verve het spel bij Compaen kan leiden. Mede door zijn opslag werd het in de vierde set 14-25. De Oostzaners wilden nog wel, terwijl de US-reserves inzagen dat zij niet aan de verenigingsopdracht hadden kunnen voldoen.

embleem CompaenOOSTZAAN - Compaen stevent af op prolongatie van de tweede plaats in de eerste divisie B. De Oostzaners wonnen zelf met de maximale score van Taurus 2, terwijl concurrent VCN drie punten liet liggen bij Spaarnestad in Haarlem.

De zeeroversploeg heeft daardoor nu negen punten voorsprong op VCN, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. De rivaal uit Capelle aan de IJssel heeft bovendien een lastiger programma. Zo treft dat team aanstaand kampioen US volgende week. Het heeft er daarmee alle schijn van dat Compaen het eindresultaat van vorig seizoen weet te herhalen.

Anders dan in de lagere klassen levert zo’n tweede plaats niets op. De Oostzaners blijven voor promotiekansen afhankelijk van terugtrekkingen op een hoger niveau.

Compaen had het in de wedstrijd tegen Taurus 2 alleen lastig in de tweede set. Toen ook moest de thuisploeg drie setpoints wegwerken om met 28-26 te kunnen zegevieren.

Hoewel bij verschillende spelers van Taurus de shirts strak om de buiken stonden, lieten ze bij het inslaan imponerend bonkwerk zien. Toen het om de punten ging, was het minder opvallend.

Daniël Homburg ging op rechtsvoor en -achter verder waar hij vorige week was geëindigd: aan de lopende band scoren. Lars de Boer was vanaf linksvoor en midachter ook weer nauwelijks te stoppen. Verder functioneerde de opslag optimaal, waardoor Taurus in grote problemen kwam.

Leuk was dat de eind tweede set ingevallen spelverdeler Koen Baas de wedstrijd mocht voltooien. Zo stond er grotendeels een team in het veld met een gemiddelde leeftijd van net boven de 20 jaar. De eindstanden van de overige sets waren 25-18, 25-16 en 25-10.

Foto’s – Foto’s van de wedstrijd zijn te zien op de facebookpagina van Volleybalvereniging Compaen.


NIEUWEGEIN – Een weinig geïnspireerd Compaen heeft zaterdagmiddag een voorspelbare overwinning van 1-3 behaald bij NVC in Nieuwegein. Het werd een zege zonder glans.

Er waren bij de Oostzaners niet veel lichtpuntjes in het duel met de degradatiekandidaat. Diagonaalaanvaller Daniël Homburg kon terugkijken op een uitmuntende wedstrijd, terwijl Wouter Schoonenberg en Rick van Baar tevreden konden zijn over hun blokpunten.

Voor het overige was er weinig weinig positiefs uit sportcentrum Merwestein te melden. Michiel Majoor scoorde aanvallend een onvoldoende, de bal en libero Mike Kruizinga waren geen vriendjes en Lars de Boer maakte ongewoon veel foutjes.

Gelukkig trof het niet bijster gemotiveerde Compaen een matige tegenstander, die bij fases de fouten opeenstapelde. Alleen in de tweede set kregen de Oostzaners de rekening voor het ondermaats presteren (25-21), nadat de openingsset nog met 21-25 gewonnen ging. De verdediging liet het afweten op de geplaatste aanvallen van NVC en de Boer wist verschillende setups niet af te maken.

Voor coach Sandor Rieuwers was dat resultaat reden om in te grijpen. Spelverdeler Nils Augustijn stond in het veld bij de start van de derde set, hoewel hij pas de voorafgaande nacht terugkeerde van wintersport. Rick van Baar kwam in de plaats van Daan Hettinga.

Met deze wisselingen werd het allemaal iets beter bij Compaen, zonder echt te overtuigen. Na een achterstand van 3-0 in de derde set werd het een redelijk simpele 20-25.

Bij 15-11 voor NVC leek het op een vijfde set uit te draaien. Het slotwoord was echter aan Homburg, die met zijn opslag de libero van de thuisploeg in problemen bracht. Via 19-25 kwam het trage duel ten einde.

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief