Redactie Beeld van een Dorp

NAGEKOMEN
Door: Yvonne Langeberg
OOSTZAAN - In een goed gevulde Sporthal Oostzaan speelde OKV een bloedstollende partij tegen streekgenoot Furore. Met een einduitslag van 17–17 was niemand echt tevreden, maar gezien het wedstrijdverloop was het uiteindelijk wel een terechte stand.

OKV begon goed aan de wedstrijd en kwam steeds voor te staan met twee of drie doelpunten. Toch kon de ploeg niet echt weglopen van de tegenstander en daarmee bleef iedereen op het puntje van de stoel zitten. Voor de rust was de stand 8–6 voor OKV, maar met nog dertig minuten te gaan, was er nog niets gewonnen.

Dat bleek ook, want na rust maakte Furore direct 8–7 en er ontstond een mooi gelijk opgaande strijd. OKV leek echter met nog tien minuten te spelen de regie uit handen te geven, want er stond plotseling een achterstand van drie doelpunten op het scorebord. Gelukkig kon het team zich herpakken en langzaamaan de opgelopen achterstand weer verkleinen. Met nog één minuut op de klok maakte OKV zelfs, zo leek het, de winnende goal, maar helaas maakte Furore in de allerlaatste speelseconden gelijk met een ver afstandsschot: 17–17.

Er was geen winnaar, al kun je zeggen dat het publiek dat een hartstikke spannende partij had gezien, een beetje winnaar was.

Foto's OKV
De wedstrijdfoto's zijn gemaakt door Ton van Ingen

Geen naam
Geen naam
Geen naam
Geen naam
Geen naam
Geen naam
Geen naam

ZAANDAM - Afgelopen vrijdag, 19 december, werd in het clubhuis van DTS de opheffingsvergadering van de Toerclub gehouden. Na 38 jaar houdt de Toerclub het voor gezien. De 'vergrijzing' van het ledenbestand, jeugdige aanwas bleef al een paar jaar uit, was de hoofdoorzaak.
Door die vergrijzing werd het ledenaantal allengs kleiner en was er steeds minder animo voor de georganiseerde tochten. Vorig jaar werd op de Algemene Ledenvergadering besloten om het seizoen 2014 als slotseizoen te gebruiken. Dit hele jaar door heeft de Toerclub de nog resterende leden de mogelijkheid geboden om gratis aan de tochten deel te komen nemen.
Gerrie Hulsing had op tijd deel 4 van de kroniek over DTS af, om op deze avond te kunnen presenteren. Dit vierde deel gaat geheel over de Toerclub van DTS. Hoogtepunten en memorabele momenten en natuurlijk de nodige foto's die de herinneringen in leven zullen houden.

Gerrie reikte het eerste deel officieel uit aan Maarten Kroon, de zoon de oprichter van de Toerclub Henk Kroon (†), aan wie dit deel is opgedragen. Na de vergadering, Toerclub DTS was toen dus officieel 'ter zielen' gegaan, hadden de aanwezig leden nog een aantal geanimeerde uurtjes en kregen allen namens het 'vroegere' bestuur een boek in bezit.


OOSTZAAN – Beeld van een Dorp is de afgelopen 4 dagen geconfronteerd met een plotselinge fatale storing in de belangrijkste database. Het merendeel van de 1200 artikeltjes die de redactie en een aantal correspondenten hebben geschreven zijn gelukkig niet verloren gegaan. Er zal enige tijd nodig zijn om alles te herstellen.
Waardoor de storing is ontstaan is volstrekt onduidelijk. Totdat de nieuwe layout klaar is zullen we ons even moeten behelpen met een tijdelijke opzet.