Author Archive

dancing-days
OOSTZAAN – Het begon allemaal met een kleine advertentie in de Kompas, zo’n 10 jaar geleden waaruit onwaarschijnlijk veel aanmeldingen kwamen. Destijds, gelokaliseerd in gebouw de Bres in Oostzaan, werd er een open-dans-dag georganiseerd voor kinderen. Door dit succes besloot Mireille Feddema, oprichtster van de dansschool, haar “Passie voor Dans” door te willen geven aan kinderen. Inmiddels, 10 jaar later, staat er een professionele dansschool met 10 verschillende dansvormen, verdeeld over 21 lesuren per week. Dancing Days geeft onder andere Break-Dance, HipHop, Klassiek Ballet, Musical, Peuterdans, Modern Ballet, Demo Teams, Techniek lessen en meer.

De dansschool biedt al danslessen voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Door de enorme groei is Dancing Days drie jaar geleden verhuisd naar de Begoniastraat 2a in Oostzaan. In de afgelopen 10 jaar is Dancing Days haar dansseizoen altijd geëindigd met een eindvoorstelling in Theater de KunstGreep, waar de zaal elk jaar zo’n drie keer werd uitverkocht.


Dancing Days Got Talent
In het kader van het 10 jarige jubileum heeft Dancing Days ervoor gekozen dit jaar een voorstelling te geven aan de start van het seizoen en deze een feestelijk tintje te geven. Door de jaarlijkse opkomst wordt er dit jaar uitgeweken naar het Zaantheater te Zaandam. In de grote zaal van het Zaantheater wordt op 27 september dit jaar de voorstelling “Dancing Days Got Talent” neergezet door alle leerlingen van de dansschool.

Audities
Aanvullend op 5 oktober is er een auditiedag voor kinderen van 6 tot 21 jaar, waarbij audities gedaan worden voor de demoteams. Iedereen tot 21 is welkom om deel te nemen aan de auditie-danslessen op 5 oktober en mogelijk aan te sluiten bij de verschillende demoteams, om zo mee te kunnen dansen tijdens onze danswedstrijden.
Dancing Days is altijd op zoek naar nieuw talent en nodigt iedereen van harte uit op deze dag.

Gratis proeflessen
In de week van 6 tot en met 12 oktober zal Dancing Days haar deuren openen voor gratis proeflessen. Kinderen die een affiniteit met dans en zang hebben zijn dan welkom om dit te komen proeven bij de dansschool.

Meer informatie
Voor meer informatie over alle activiteiten en het opvragen van het nieuwe rooster – die 6 oktober zal ingaan met maar liefst 30 lesuren!- van dit jubilerende Dancing Days kunt u kijken op de website www.dancingdays.nl of een mailtje sturen naar Mireille Feddema, mireille@dancingdays.nl.

Dancing Days is klaar voor de volgende 10 jaar DANS!


Met dank aan Schot op Dreef
OOSTZAAN – Op 5 oktober wordt er bij Café Borrelz vanaf 14.00 uur een benefiet artiestengala georganiseerd in het kader van de Oostzaanse ALS Challenge. Via www.alsacties.nl/oostzaan kunnen donatiekaarten worden besteld. De organisatie rekent op zo’n 500 bezoekers. Meer kaartjes kunnen er niet verkocht worden. De hoop is zo’n € 12.500.- op te halen voor het goede doel.

Snel geboren
“Ik was uitgedaagd tijdens de Ice Bucket Challenge door John Lukken”, vertelt de Oostzaanse zanger-entertainer Eddy Walsh, “maar ik vond een emmer ijswater eigenlijk niet genoeg.” Want na zo’n ijsemmertje is het nog niet gezegd dat mensen ook een bedrag doneren aan de Stichting ALS Nederland. Zo waren er deelnemers die een anderen dorpelingen uitdaagden, maar bij het uitblijven van een ijsdouche als tegenprestatie om een fles whisky vroegen. “Bij mij borrelde het idee op om het wat groter aan te pakken.” Walsh ging met John Lukken (uitbater van Café Borrelz) overleggen en het idee om een benefiet evenement te organiseren was snel geboren. Bij beide heren is de afgelopen jaren de nodige ervaring opgebouwd als het gaat om het organiseren van kleine en grote evenementen. Walsh ging artiesten benaderen met de vraag of ze aan zo’n benefiet gala mee willen doen. Dat liep vrijwel meteen storm. “Het plan was eerst om het binnen te doen. Optredens in de hoek van het café”, zegt John Lukken. Maar de aanloop werd ineens zo groot dat het gekozen is voor de ‘kermis-opstelling’, Dat wil zeggen dat een tent wordt neergezet voor Borrelz, waarin de optredens plaatsvinden.

Mooie line up
Eddy Walsh is spinnend tevreden over de medewerking van een aantal bekende artiesten. Zelf zal hij het evenement openen en afsluiten. Maarliefst 17 artiesten zullen een optreden verzorgen tijdens de Oostzaanse ALS Challenge. En het is een mooie line up met Peter Loree, Armand Fuchs, Danny Nicolay, Eddy Walsh, Dave Miller, Ben Sproet, Ronald Engel, Johan Kettenburg, Sandra Swart, Robbie Grand, DJ Cor, Tom Haver, Frans Halsema, Arno Kolenbrander, Ronnie Derlagen en Dennis Burger. De promotie is net gestart, maar er is al veel belangstelling voor het evenement. “Het Artiestengala is uitsluitend voor donateurs van ALS Oostzaan. Zij kunnen een donatiekaart (minimale donatie 5 euro) kopen. Als je geen kaartje hebt kom je er niet in”, stelt John Lukken. Hij zit aan een maximum van 500 bezoekers en hij rekent er op dat de kaartjes de deur uitvliegen. Het doneren (reserveren van de kaarten) gaat via www.alsacties.nl/oostzaan. De minimum donatie is € 5.-. “Maar meer mag natuurlijk ook”, zeggen Lukken en Walsh in koor. De kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Borrelz. Lukken: “We hebben eenmalige incasso’s achter de bar klaar liggen. Je kunt dan zelf het donatiebedrag invullen en wij zorgen ervoor dat dit geld bij de Stichting ALS Nederland terecht komt.”

Het evenementen-terrein is goed afgebakend. Aan alles is gedacht – van vergunningen tot beveiliging. Walsh en Lukken zijn ook blij met de medewerking van een aantal sponsoren. Zonder Shantomar Evenementen, Rodi Media, Roy Groeneveld, Borrelz, MVN Service en beveiliging, Sikkelerus.nl, Gielen Sloopwerken, Roskam verkoop & verhuur, Schurer Automaten Service, Eetcafé Oostzaan, Amstel, Verhuur Compagnie, Met & Co, Eurolimo, Bloemisterij v.d. Pol, ‘t Kompas en Rimaxx Reclame was het lastiger geweest om het evenement te kunnen neerzetten.

Over ALS
Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment rond de 1500 patiënten: elk jaar overlijden er 500 en komen er 500 bij. Weliswaar wordt er veel onderzoek gedaan naar ALS, maar een oorzaak is nog altijd onbekend. Geneesmiddelen zijn er niet. Hoop op een toekomst met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de diagnose is er voor de patiënten nog niet. Er is kortom veel meer onderzoek nodig en vooral ook geld om dit onderzoek te kunnen opzetten en uitvoeren. De Stichting ALS Nederland werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek en focust op de kwaliteit van leven en zorg van en voor de ALS-patiënt.

Interview
Hieronder kun je een gesprek beluisteren van Carla Schot met Eddy Walsh en John Lukken over de Oostzaanse ALS Challenge.

Foto’s
Tijdens het interview maakte Dré Prijs een paar foto’s


John LukkenHAARLEM (update) – Peter Leeghwater (65) is door Johan Remkes, Commissaris van de Koning, benoemd tot waarnemend-burgemeester van Oostzaan voor de periode van 1 oktober tot 17 december 2014. Dat is vanavond bekend gemaakt. Peter Leeghwater was van begin 2007 tot 1 januari 2012 burgemeester van de gemeente Wieringermeer. In januari ging Wieringermeer op in de nieuwe gemeente Hollands Kroon. In de periode tussen 1991 – 1998 en 2002 – 2006 was Leeghwater wethouder/loco-burgemeester van Schermer. Verder voerde hij de directie van een agrarisch bedrijf. Leeghwater is lid van het CDA.

De provincie schrijft in haar persbericht dat het beleid is om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de periode waarin er geen burgemeester is, langer dan drie maanden gaat duren. Naar het zich laat aanzien zal de vacature binnen deze periode ingevuld kunnen worden. Het is ook beleid dat binnen deze periode op verzoek van de gemeenteraad een waarnemend burgemeester benoemd kan worden. Zo’n verzoek is door de gemeenteraad van Oostzaan gedaan.

De benoeming is voor een korte periode, omdat Oostzaan hoopt per 17 december een definitieve opvolger te kunnen benoemen voor Paul Möhlmann die op 1 oktober van zijn pensioen gaat genieten.

Fotobron – De foto bij dit artikel is gemaakt door Tine Schaafsma.

Cabaretier Viggo Waas

OOSTZAAN – Een meer dan geslaagde Open Dag afgelopen zondag in Theater de KunstGreep te Oostzaan. Een vrijwel volle zaal kreeg een voorproefje van het programma dat het komende seizoen op de vlakke vloer te genieten zal zijn.
In deze voorbeschouwing kregen we stukjes te zien uit het programma ‘Minder is meer’ van Fred Delfgaauw (13 december te zien), ‘Op Recept’ van cabarettrio Piepschuim (31 oktober) en ‘VUUR’ het dubbelconcert van Margriet Eshuijs en Maarten Peters (20 maart). Cabaretier Viggo Waas had tijdens de Open Dag de rol van presentator. Hij staat op 4 april met zijn programma ‘Cruijff en Pipo’ in de KunstGreep. Gelukkig liet hij een klein stukje uit het programma horen.

Met de korte voorstellingen kreeg het publiek een beeld van de verscheidenheid in het programma dit jaar.

AUDIO (met dank aan Schot op Dreef)
Voor Schot op Dreef heeft Dré Prijs na afloop interviews afgenomen.


Fred Delfgaauw – Minder is MeerPIEPSCHUIM – interview met Cor BurgerMargriet Eshuijs & Maarten Peters (interview met Margriet Eshuijs)Viggo Waas – Cruijff en Pipo
Oostzaan - Theater de KunstGreep is er helemaal klaar voor en staat aan de start van een fantastisch theaterseizoen 2014-2015. Om alvast in de sfeer te komen opent het theater haar deuren op 14 september van 14.30 – 17.30 uur.

De middag belooft een bijzonder verrassend programma. Viggo Waas presenteert de middag. Hij staat ook in het programma van 2014 – 2015. Piepschuim is een misschien wat onbekend fenomeen, maar een virtuoos muzikaal cabaretspektakel. Margriet Eshuijs is thuiskomen voor veel belangstellenden. Zij geeft een voorproefje van een prachtig programma met veel songs uit nog helemaal niet vervlogen tijden, met zorg uitgekozen.

Fred Delfgaauw brengt een wereld vol fantasie, die hij met zijn poppen net zo makkelijk tot ieders werkelijkheid maakt, een onvoorstelbaar talent, dat het verdient aandacht te krijgen. Tijdens de gezellig ingerichte pauze(s) kunnen kaarten voor het seizoen gekocht worden. Ongetwijfeld heeft u in ons programmaboekje al gezien dat er weer heel veel kwaliteit, verscheidenheid, ontroering en vermaak in het verschiet zit in dit theaterseizoen.

Maak van de gelegenheid gebruik en kom zondag naar de KunstGreep. Toegang is gratis, reserveren dringend gewenst. Maximaal 4 bezoekers per reservering. Telefonisch reserveren op 075-2027966 of neem een kijkje op de website www.theaterdekunstgreep.nl

Interview Schot op Dreef
Carla Schot van www.schotopdreef.nl sprak naar aanleiding van de Open Dag met Jan Slop (voorzitter Stichting Theater de KunstGreep) en Mireille Feddema (verantwoordelijk voor de PR en Marketing). Dit interview is, met dank aan Schot op Dreef, ook hieronder te beluisteren.
GOES – Het Scotel-OOstzaan Team deed zondag mee aan de Ride for the Roses. De wielertocht ten bate van KWF Kankerbestrijding werd dit jaar in Zeeland gereden. Ook dit jaar waren er weer duizenden deelnemers. Wekenlang zijn er acties geweest in het hele land om zoveel mogelijk sponsorgelden binnen te slepen voor het goede doel. Het voorlopige eindresultaat is mooi. Gistermiddag werd bekend gemaakt dat er zo’n 1,2 miljoen euro is opgehaald. Het Scotel-OOstzaan Team haalde ruim 6324 euro op. Een voorlopig resultaat om dat er nog steeds geld binnenkomt.

Om 14.00 uur werden de eerste deelnemers binnengehaald en werden de Ride-rozen uitgedeeld. Na deze bijzondere tocht was het tijd om te ontspannen. De slotmanifestatie bood een feestelijk programma met de Zeeuwse bands Marjon van Iwaarden & Band en Jam-Pact. Veel indrukwekkende cheques werden aangeboden: onder andere van enkele hoofdsponsors waaronder Hertek en Alfa Accountants, maar ook van het team van de freshriders en verschillende Zeeuwse initiatieven, zoals van de Ride BEFORE the Roses en van scholengroepen Pontes en Scalda. De PreRide, vanuit de sierteeltsector, overhandigde ook dit jaar weer een mooie cheque ter waarde van 220.000 euro. Samen met alle andere donaties en sponsorbedragen werd het prachtige bedrag van bijna 1,2 miljoen euro opgehaald voor de strijd tegen kanker.

Geweldige opbrengst Scotel-OOstzaan Team
Carla Schot van het Scotel-OOstzaan Team spreekt van een geweldige opbrengst. “Dirk haalde zelf zo’n 4036 euro op. Daarmee staat hij op de tweede plaats van de individuele sponsoren. Hij mocht opnieuw het prominentenshirt in ontvangst nemen.” Het Scotel-OOstzaan Team was dit jaar iets kleiner door vakanties, maar ook omdat Goes redelijk ver is. In 2015 komt de Ride for the Roses weer in de buurt. “Gistermiddag is bekend gemaakt dat de Ride for The Roses in 2015 start in Aalsmeer. Dat is dichtbij huis. We hopen dan weer met een veel groter team mee te kunnen doen. Het wordt dan ons jubileumjaar, omdat we dan voor de vijfde keer meedoen.” Ze hoopt dan dat ook het Oostzaan-gehalte in het team weer wat groter zal zijn. “Dit jaar was Dirk de enige Oostzaner in een team van 8. Door een blessure van een van onze deelnemers konden we maar met 7 de tocht fietsen.”

Emotioneel
“Het was een grote happening, maar ook erg emotioneel. Zeker de start als er 11.000 fietsers stil staan en The Rose van Bette Midler wordt gezongen.” Emotioneel ook omdat al die fietsers allemaal wel iemand in hun omgeving hebben, of hebben gehad, die een extra motivatie oplevert om voor dit goede doel te gaan. “Dat doet je goed”, zegt Carla. “In vier jaar hebben we nu met z’n allen (ze doelt dan op haar team) 25.000 euro bij elkaar gebracht. Veel dank aan al die donateurs. We hopen volgend jaar weer op jullie steun te mogen rekenen en misschien fietsen jullie dan wel mee in ons team, ter nagedachtenis aan Remon.”


OOSTZAAN – Burgemeester Paul Möhlmann opent op zondag 7 september aanstaande om 13.00 uur de expositie ‘Geplukt voor u…’, een tentoonstelling over de pluimveehouderij en meer in het bijzonder de betekenis van de slacht. De expositie is ingericht in het atrium van de KunstGreep/Gemeentehuis (Kerkbuurt 4, Oostzaan) en blijft 3 maanden staan.

Enige tijd geleden verscheen in onze reeks Historische Uitgaven Oostzaan het boekje ‘Vervlogen Tijden’ (Over de handel en wandel van de Oostzaanse eenden- en kippenhouders). Een jaar geleden kwamen Piet Roels (oud-voorzitter) en Siem Meijn (medewerker) met het idee om naar aanleiding van Vervlogen Tijden een tentoonstelling te maken rondom de pluimveehouderij/slacht in Oostzaan. Het heeft door bestuurlijke wisselingen wat langer geduurd om een en ander te realiseren.
Mede dankzij het Nederlandse Pluimveemuseum in Barneveld, de firma Meyn Foodprocessing Technology, de firma Ruig Wild en Gevogelte en een aantal inwoners uit Oostzaan die spullen beschikbaar stelden, kon de Oudheidkamer voldoende materiaal bijeen brengen om een tentoonstelling in te richten.

Eeuwenlang heeft men in Oostzaan op kleine schaal eenden en kippen gehouden. Maar aan het eind van de negentiende eeuw, als het slecht gaat in de landbouw en de binnenvisserij, schakelen vele ondernemers over op het bedrijfsmatig houden van eenden en kippen. De eieren worden geleverd aan de Zaanse beschuit- en koekfabrieken, maar worden ook via de groothandel verkocht naar het buitenland. Het kippenvlees en de eendenbouten vinden hun weg naar de consumenten in Amsterdam en tot ver daarbuiten. Zo bloeit in korte tijd een levendige bedrijfstak op, met honderden eenden- en kippenhouders. Maar ook allerlei afgeleide bedrijven: slachterijen, handelsbedrijven in eieren, veren en dons, poeliers en machinefabrieken voor de vele slachterijen.
De watersnood van 1916, de Tweede Wereldoorlog hebben de bedrijfstak in Oostzaan bijna geheel weggevaagd. Toch werken nog heel veel Oostzaners in de kippen en eenden: bij Meyn Foodprocessing Technology (nummer één in de wereld van de kippenslachtmachines) of bij Ruig Wild en Gevogelte (meer dan 20 vestigingen in het hele land).

Kunstmoeder
In de expositie ‘Geplukt voor u…’ wordt een overzicht gegeven van de pluimveehouderij, meer in het bijzonder de slacht. Veel gebruikte materialen zijn in Oostzaan niet meer te vinden. Met dank aan het Nederlands Pluimveemuseum kunnen we veel laten zien, zoals een kunstmoeder, slacht- en eierkisten, broedmachines en ook veel kleinere, voor de kippenslacht onontbeerlijke, gebruiksvoorwerpen, zoals plukvingers in allerlei vormen en maten.

De firma’s Meyn Foodprocessing Technology en Ruig Wild en Gevogelte laten met behulp van een fotopresentatie de ontwikkelingen van de bedrijven zien in de vorige eeuw tot heden. Daarnaast konden van de firma Ruig ook nog het nodige aan kisten lenen.

De expositie “Geplukt voor u…” van de Oudheidkamer Oostzaan is te zien van 7 september tot en met 30 november 2014, tijdens de openingstijden van theater de Kunstgreep/Gemeentehuis.

FOTOBRON
De foto is beschikbaar gesteld door de Stichting Oudheidkamer Oostzaan.

Meer informatie
Interesse in het werk van de Oudheidkamer? Heeft u nog oude foto’s, films, bijzondere andere zaken, die van belang zijn voor de cultuurhistorie van het dorp, neem dan contact op met de Oudheidkamer Oostzaan (075 – 614 15 32), kijk op www.oudheidkameroostzaan.nl (website wordt de komende maanden vernieuwd). De Oudheidkamer Oostzaan is ook te vinden op Facebook: www.facebook.com/oudheidkamer.oostzaan.

Expositie Oudheidkamer

REGIO – ZaanRadio, de Lokale omroep van Landsmeer (LOL) en Omroep Oostzaan gaan hechter samenwerken. Vandaag werd daartoe een intentieverklaring ondertekend. De voorgenomen samenwerking vloeit voort uit landelijk beleid van de Organisatie van Lokale Omroepen Nederland (de OLON) en wordt daarnaast ook ingegeven door financiële problemen waar veel lokale omroepen mee worden geconfronteerd.

In 2013 was er al overleg over vormen van samenwerking tussen de drie omroepen. Uitgangspunt bij de besprekingen was dat er meer samenwerking moet komen, maar de lokalo’s zouden wel hun eigen identiteit moeten behouden. Die gedachten is niet zo onbegrijpelijk. Het werkgebied van de drie is nogal verschillend in omvang en diversiteit. Bovendien hebben de omroepen hun eigen wijze ontwikkelt voor het doorzetten van (gemeentelijke) informatie naar de luisteraars.

Uitwisselen programma’s
De omroepen streven verder ook naar vormen van programmatisch en technisch samenwerking. De mogelijkheid bestaat dat er programma’s worden uitgewisseld. Bij evenementen zou over en weer gebruik gemaakt kunnen worden van elkaars technische mogelijkheden, zoals het gebruik van draagbare zenders. Omroep Oostzaan, jongste van de drie (Zaanradio ca. 20 jaar en LOL 40 jaar), verwacht dat de samenwerking leidt tot een ‘verdere groei en verdere uitbreiding van kennis en kunde.’ Ook denkt men meer van elkaar te kunnen leren.

Federatie
Op de lange termijn zou de samenwerking moeten leiden tot een Federatie met een eigen bestuur, die de samenwerking tussen de drie moet gaan coördineren en structureren. Het eerste samenwerkingsproject is ‘Damloop FM’. Dit programma wordt door Zaanradio geproduceerd en door de samenwerkingspartners door gegeven in het eigen uitzendgebied.

Overigens kan er pas sprake van samenwerking zijn als de Programmabeleidsbepalende Organen (PBO – voorheen heette dat nog gewoon ‘Programmaraad’) het belang van de samenwerking ondersteunen. Voor zover bekend hebben de drie PBO’s nog geen uitspraken hierover gedaan.

De ondertekening van de intentieverklaring vond plaats in het bijzijn van de drie burgemeesters.


OOSTZAAN – De muziek lessen en orkest repetities zijn afgelopen week weer van start gegaan. Vind je het leuk om een instrument te spelen en lid te worden, of wil je vrijwilliger zijn bij diverse activiteiten? Bezoek dan onze website of stuur een e-mail naar info@concordia-oostzaan.nl

De muzikanten gaan zich voorbereiden op een aantal mooie concerten die voor het najaar en de winter op het programma staan. Wat kunt u de komende tijd verwachten?

  • Vanaf vrijdag 12 september verzorgen wij weer opnieuw een reeks “Algemene muzikale vorming” (AMV) lessen voor kinderen. Deze lessen (AMV) worden gegeven door Stephanie Kramer. Op de vrijdagmiddag van 16.15 tot 18.00 uur kunnen kinderen kennis maken met muziek door spelvorm en verschillende muziekinstrumenten uit te proberen. Er wordt in 2 groepen lesgegeven: 7-9 jaar en 10-12 jaar. De lessen zijn gepland tot en met vrijdag 19 december. Ter afsluiting hiervan zullen zij ism het B-orkest van Concordia een mini concert geven. De kosten voor deze lessen in de periode september-december zijn € 5,- per les. Je kunt je nu aanmelden door een e-mail te sturen naar info@concordia-oostzaan.nl
  • Zondag 16 november begeleidt Concordia het Daniël de Lange koor in het Zaantheater in Zaandam. Het jubileumconcert van de “gemengde zangvereniging Daniël de Lange” vindt plaats ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaan. Onder leiding van Frank de Ruyter komen alle muzikale stijlen aan bod die het koor sinds 1889 heeft gezongen. Het A-orkest van Concordia zal onder leiding van Esther Hoek de instrumentale invulling verzorgen. Het programma luid “Van Bach tot Beatles” . Een schitterende reis door eeuwen heen en langs muzikale genres, gezongen door een koor dat al meer dan een eeuw hecht verbonden is met de Zaanstreek. Kijk voor meer informatie op https://www.zaantheater.nl. De kaartverkoop voor dit unieke concert is inmiddels gestart.
  • Op 23 december wordt er traditie getrouw een Kerstconcert in de Grote Kerk te Oostzaan gegeven.

Concordia AMV leerlingen B-orkest

Concordia zoekt muzikanten
Concordia heeft in haar orkesten ruimte voor beginnende en gevorderde muzikanten. Op dit moment zijn we vooral op zoek naar muzikanten op klarinet, hobo, hoorn, trombone, euphonium en slagwerk. De instrumenten liggen klaar voor jong of oud. Kom een keer kijken op dinsdagavond (vanaf 19.30 repeteert dan het A-orkest) of op vrijdagavond (vanaf 18.45 uur repeteert het opleidings/B-orkest). Meer informatie is te vinden opwww.concordia-oostzaan.nl.

Fotobron: Concordia

Nieuw boek Gerrie Hulsing
REGIO – Het eerste boek na en over de Tour de France 2014, komt uit onze eigen regio! Gerrie Hulsing, hij schreef al ruim 20 boeken, kreeg de behoefte het nu eens op een geheel andere manier aan te pakken. Geen lange verhalen, die zijn er in de loop der jaren al meer dan genoeg geschreven. Nee, hij bedacht dat het wel weer eens wat anders zou zijn als hij op papier zou zetten hoe hij deze Tour beleefde.
Namelijk in de vorm van rijmen. 35 stuks rijmde hij er bij elkaar en liet daar een leuke en interessante bundel van maken. Echt zo’n hebbedingetje voor die mensen die van wielrennen én van rijmen houden. De combinatie is uniek, nimmer kwam er een bundel uit die op deze wijze is samengesteld.

Zeker de korte maar ‘pittige’ epiloog mag er zijn. Hulsing neemt daarin geen blad voor de mond om zaken te bekritiseren.

Al met al een boek dat zeker de moeite waard is.

Meer informatie
Soft cover full color.
Pagina’s mat/glanzend fotopapier.
Aantal pagina’s 54.
Afmeting 20 x 54 cm.
Prijs € 6,95 (excl. event. verzendkosten van € 2,55).
Gelimiteerde oplage en niet via de reguliere boekhandels te koop!
Te bestellen bij Gerrie Hulsing zelf via: info@opdenvinken.nl

Laatste Nieuws
Nieuwscategorieën
Archief